PÄIVI ARVONEN
TEMPPELIN VARJOSSA

In Laterna Magica from 10.10.2017 to 29.10.2017Päivi Arvonen on vapaa toimittaja ja valokuvaaja, joka on erikoistunut muun muassa ihmisoikeuskysymyksiin, uskontoihin, kulttuureihin, kehitysyhteistyöhön ja matkailuun.

Arvonen asui Egyptissä vuosina 2004–2016 ja hän on työskennellyt Euroopan maiden lisäksi useissa Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maissa sekä Australiassa ja Intiassa.

Intiassa Arvonen on perehtynyt erityisesti kehitysyhteistyöhankkeisiin niin maaseudulla kuin Mumbain slummeissa, naisten asemaan, kastittomien elämään sekä hindujen pyhimpään kaupunkiin Varanasiin. Arvonen on vieraillut vuodesta 2007 lähtien noin puolessa Intian 29 osavaltiosta. Intiassa Arvonen on ollut kahdesti Ulkoministeriön toimittajien matka-apurahan osarahoituksella ja kaikki muut matkat ovat olleet omakustanteisia työmatkoja.

Koulutukseltaan Arvonen on TM ja uskontotieteilijä.

Intiasta Arvonen on kirjoittanut ja kuvittanut kymmeniä artikkeleja niin sanomalehtiin (Lännen media, Keskisuomalainen, Helsingin sanomat), MTV -Uutiset verkkosivuille kuin aikakaus-, yritys- ja ammattilehtiin (muun muassa Käsi Kädessä, nykyinen Tunne & Mieli), Pro-ammattiliiton lehti, Blue Wings, Matkaopas)

Linkkejä artikkeleihin:

Näin karua on elämä slummien bordelleissa
"Jumalan oma maa" Kerala on pehmeä lasku Intiaan
Intian Delhi: 5 tärppiä matkailijalle
Intian orpolapset päätyvät usein lapsityöläisiksi

Päivi Arvosen valokuvanäyttely on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Arvonen on mukana suomi100-ohjelmassa omalla henkilökohtaisella hankkeellaan, jossa hän vie pääosin Koillismaan luonnossa kuvaamansa valokuvanäyttelyn Thaimaahan maalis-huhtikuussa ja Australiaan joulukuussa 2017. Päivi Arvosen valokuvanäyttely

Päivi Arvosen verkkosivut: www.timantti-idea.net
Sähköposti: paivi@timantti-idea.net
Puhelin: 040 5115 392

Back to Mainpage