KARI ELOVUORI - ALLI IKONEN - MIKKO SALLINEN - TUULI VUORINEN-ORAS - NORTHERN MOO
ALUE 232In Laterna Magica from 10.10.2017 to 29.10.2017Alue 232 –näyttelyn tekijöitä yhdistää työskentely samalla audiovisuaalisen alan työpaikalla sekä intohimo tekemiseen. Heidän taiteensa kohtaa erillisyyden, hajoamisen ja häviämisen maailmassa. Tänään ja tässä hetkessä.

------------------------------------

Mikko Sallinen
Shared | Recycled

Valokuva- ja valoinstallaatioTeos koostuu vuonna 2011 yhteisöllisesti ympäri maailmaa kerätyistä valokuvista, joiden aiheena on arkinen hetki tai paikka. Olen kiinnostunut globaalin ja lokaalin suhteesta ja erityisesti mitä tapahtuu niiden raja-alueella. Teos on visuaalinen kokeilu jota niin ikään voi tarkastella mikrotasolla (yksittäinen kuva) tai makrotasolla (koko teos).

isompi kuva

Kari Elovuori
"Vanishing Stars"

Video"Tähdet" katoavat

valot ja varjot

jonain päivänä...

minne?

Kauemmas kuin silmä näkee

Emme ehkä koskaan

saa tietää...

muistot menneisyydestä

muistot…


isompi kuva

Tuuli Vuorinen-Oras
Photopainting -valokuvasarja
Photopainting – valokuvasarja katoavista maisemista veneen pohjassa on kokonaisuus rosoisia, ruostuneita pintoja, joista jokaisesta löytyy ihmisen ja luonnonvoimien jättämiä jälkiä. Kuvista huokuu rappio-romantiikka ja japanilainen wabi-sabitunnelma, jossa kauneus tulee esiin ajan muokkaamissa pinnoissa.

Ajan saatossa merivesi ja kivet hiovat veneen pohjaa. Sittemmin ihminen hioo kulunutta maalipintaa ennen uuden maalipinnan maalaamista. Veneen pohja on jatkuvassa muutostilassa ja lähemmin pohjaa tarkastellessa sen pinnasta löytyy abstrakteja maisemia. Tekotapana photopainting tavoittelee maalaustaidetta valokuvan keinoin.

isompi kuva

NorthernMOO
"I have always known there is someone behind 21 dimensions"

AquarelliteoksiaMetalli- ja valoveistos

NorthernMOO spirit is here.
NorthernMOO konsepti sai alkunsa vuonna 2014. Se on filosofia humoristisesta, kauniista ja täydestä elämästä. NorthernMOO konseptin takana on taiteilija J-PV.

isompi kuva

Alli Ikonen
"Hiljaiset"

ValokuviaHiljaiset -valokuvasarja koostuu usean vuoden ajalta tehdyistä havainnoista eläimistä, joiden matka on päättynyt. Liike on pysähtynyt, äänet vaienneet, keho on alttiina katseelle ja saalistajille. Eläimiä ympäröivä hiljaisuus on saanut kulkijan pysähtymään, ihmettelemään ja lopulta kaivamaan kameran esille.

Kuolemaan ja sen kuvaamiseen liittyy paljon tabuja ja tunnereaktioita. Itse näen kuvissani olevat eläimet osana elämän luonnollista kiertokulkua. Samaan aikaan haluan herättää kysymyksiä siitä, miten kuoleman kuvia katsomme ja minkälaiset taustaoletukset tulkintaamme ohjaavat.

isompi kuvaBack to Mainpage