MATTI PELTOKANGAS - OTSO KANTOKORPI - TIMO SETÄLÄVALOKUVIA
In Laterna Magica from 07.01.2009 to 25.01.2009Otso Kantokorpi
Rapattua Rööperiä
En ole taiteilija enkä sellaiseksi pyri. Haluan vain esittää havaintojani muillekin. Harrastan arkisen ympäristöni, Helsingin Rööperin, dokumentoimista sanoin ja kuvin. Kuvaan useimmiten asioita, joihin ei tule kiinnittäneeksi huomiota: kaivonkansia, seinien rappauspintoja ja viheralueiden spontaaneja polkuja. Rappauspintojen kuvaaminen on johtanut myös rakennustekniikkaan tutustumiseen, sekä lukien ja keskustellen. Omistankin sarjani ystävälleni Hanskille, vanhan liiton rapparille. Olkoon tämä kuvieni ainoa symbolinen ulottuvuus.

Matti Peltokangas
Vuosijuhlat
Vietin kaksi viikkoa Kuubassa Romu-Pekan, Kaijan ja Krissen kanssa vuonna 2004. Mukana oli suomalainen sambaryhmä. Mukana oli myös kamera. Havannassa, Miramarin rannalla kohtasin ruhjoutuneen Barbien, jonka kanssa aloin leikkiä. Mietin kansainvaellusten, migraatioiden ja emigraatioiden suuntaa sekä pienten tapahtumien ironiaa.

Timo Setälä
Labyrintti
Labyrintti "Kun keksimme kuninkaallisen taidon ja tutkimme, olisiko se mahdollisesti omiaan tekemään onnelliseksi, jouduimme kuin labyrinttiin. Kun jo luulimme päässeemme perille, löysimmekin itsemme alkupisteestä emmekä olleet yhtään viisaampia kuin ryhtyessämme etsimään ensimmäisen kerran." (Platon: Euthydemos 291b-c)

Teollisen vallankumouksen alusta olemme kulkeneet kiihtyvällä vauhdilla kuin labyrintissä, sokeasti eteenpäin, seuraten teknikan kehityksen ja jatkuvan kasvun yksisuuntaista tietä. Lopulta, ilmastohuolen ja ympäristökatastrofien aikana joudumme pohtimaan olemmeko tulleet tien päähän. Onko käännyttävä takaisin.

Lisätietoja:
Otso Kantokorpi 044-5065698
Matti Peltokangas 050-3271670
Timo Setälä 050-5407121

Back to Mainpage