All exhibitions

Nagashila

on Rakkaus meidän kahden ihminen—KAMPA-RUNOT JA SEITSEMÄN PIIRUSTUSTA

January 30, 2019
 – 
February 16, 2019

Olin lapsi. Sain kamman ja värikynät, ja minulla oli tieto: Ihmisen tulee ensin ymmärtää elämässä oleva tilanne, asettaa itsensä uudelleen oikein, ja ylläpitää olosuhteita jotka pitävät kärjen suunnassa. Vain tuntemattoman kosketuksessa syntyy Elämä, ja siitä sitten taideteos.

KAMPA-RUNOT—asetan esille kahdeksan runoani, jotka ovat tapahtuneet viime vuoden aikana. Runot ovat rauhallista askeltamista avautuvan silmän virtauksessa kohti valtamerta; ihmisen taito: olla sanoitta silmissä, käsissä esteetön.

SEITSEMÄN PIIRUSTUSTA—kutsun näitä seitsemää Sydän -sarjaksi. Ne ovat väri- ja lyijykynä piirustuksia (62x56cm) ja ovat erään Buddhattaren sydänliikettä,  • T • A • M •  . Sarja on omistettu kolmelle mystikkotaiteilijalle: Hilma af Klint joka näki näkymättömän näkyväksi, on Ávilan Teresansydämen huoneet, ja vielä yksi paljas, Anaïs Nin, jonka luen suurten vaeltajamystikkojen joukkoon.

Taiteilijan työ. Hän vaeltaa kuuden aistin portista maailmaan joka ei jakaannu kahtia. Hän on täällä, koska hän ei ole tämän meidän rajaama. Hän on yksin, koska hän ei ole koskaan yksin. Taiteilijalla ei ole vuodenaikoja. ”Kauneus on Totuuden hohkaa kaikessa”, neuvoo mestari. Mehiläisen työ on lentäminen ja kultahunaja on seurausta siitä. Taiteilijan työ on Elämä, se virta johon astutaan vain kerran, ja se vie mukanaan.

Sydän on rauhallinen . . .  Olen ruvennut käyttämään kampaa, setviäkseni olemassaoloa.

Taidemaalari NAGASHILA (s.1962, Helsinki) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui Vapaasta taidekoulusta 1987 ja hänen debyyttinäyttelynsä oli Helsingissä 1988. Siitä lähtien hän on pitänyt säännöllisesti yksityisnäyttelyjä ja osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin. Nagashila sai maallikkovihkimyksen Triratna buddhalaiseen veljeskuntaan 1998 ja perusti vuonna 2008 taidemaalari Matti Kurjen kanssa taidetta ja meditaatiota yhdistävän taidekoulun – Avoin taidekoulu. Keväällä 2015 Nagashilan LOGOS näyttelyn yhteydessä kriitikko Timo Valjakka totesi HS:n näyttelyvinkki poiminnassaan: ”Niukan minimalistiset abstraktiot jatkavat Hilma af Klintin avaamaa perinnettä”. Nagashilan runoja rinnakkain hänen kontemplaatiomaalaustensa kanssa oli ensimmäisen kerran esillä ”Kuoleman äänetön raiku” yksityisnäyttelyssä Laterna Magicassa, Helsingissä 2016.