Minttu Maari Mäntynen

Resonanssi, Valokuvia

16
.
8
.–
14.9.2019
Kellarigalleria

Maisema ajatellaan tilana, mutta se koetaan ajassa. Kuvissa pohditaan tarinoiden, myyttien ja kokijan omien askelten tahdittamaa aikaa suhteessa kameran mekaaniseen aikaan, täsmällisiin valotusaikoihin ja digitaalisen kuvan välittömään luontiprosessiin. Kuvat ovat kokeita mahdollisuuksiin luoda maisemakuviin ajatusten, muistojen ja unelmien mentäviä aukkoja. Skotlannissa, Uudessa-Seelannissa ja Hawaijilla kuvatut maisemat eivät ole ennen näkemättömiä. Kuvaaja on seissyt missä muutkin ovat seisseet, vain eri ajassa.

Näyttely koostuu kahdesta sarjasta: Recurrence sekä Barren Lands, jotka ovat aiemmin olleet osittain esillä Charles H. Scott galleriassa Vancouverissa, Kanadassa ja White Space galleriassa Edinburghissa, Skotlannissa,

Minttu Maari Mäntynen (1975) on Skotlannissa asuva suomalainen valokuvaaja ja elokuvantekijä. Hän opiskeli valokuvausta Edinburghissa ja valmistui kuvataiteen maisteriksi Emily Carr yliopistosta Vancouverista, Kanadasta. Hän on tehnyt töitä taiteen, graafisen suunnittelun, elokuvauksen ja joogaopetuksen parissa. Hänen valokuva- ja videotyönsä käsittelevät tarinankerrontaa, muistoja, juuria, keräilyä sen kaikissa muodoissa ja tapoja joilla yritämme jäsentää ja ymmärtää kokemuksiamme.

Minttu Maari Mäntysen näyttely on esillä galleria Laterna Magican tiili- ja kellarigalleriatilassa 16.8.-14.9.2019. Näyttelyn avajaisia juhlistetaan Taiteiden Yönä, torstaina 15.8. klo 17-19. Tervetuloa!