Konsertti

Otto Eskelisen levynjulkkarikeikka

Ke 29.7. klo 18

Helmi Levyt julkaisee Otto Eskelisen Pindarin sävel albumin 24.7. Levynjulkkarikeikka soi Laternan kellarigalleriassa keskiviikkona 29.7. 2020 klo 18. Liput 5 €.


Eskelinen on säveltäjä ja multi-instrumentalisti joka vaikuttaa mm. The Mystic Revelation of Teppo Repo ja Astro Can Caravan yhtyeissä. Pindarin sävel on hänen ensimmäinen soololevynsä. Tämä rauhoittava ja spirituaalinen maailmanmusiikkilevy on syntynyt maailman eri kolkissa.

Otto Eskelinen kirjoittaa itse levystä:
"Pindarin Sävel levyn kappaleet ovat syntyneet viimeisen kahden vuoden aikana erilaisten kohtaamisten, patikkareissujen ja kuuntelemisen tuloksena. En koe tällä levyllä olevani niinkään säveltäjä perinteisessä mielessä, vaan pikemminkin kanava jonka kautta erilaiset tarinat ja piilotajunnan viestit ovat saaneet kuuluvan muodon. Usein melodiat/aiheet ovat alkaneet soimaan päässäni kävellessä metsän keskellä, kuten Mustavuoren Kuiskaus tai Pindarin laaksossa Himalajalla syntynyt, paikallisesta erakosta kertova nimikappale.

Menneitä sukupolvia kunnioittavassa Henget kappaleessa vierailee huilutaiteilija Ashok Kumar Mehta Intian Varanasista. Hänen bansurinsa ja tablansa saavat seurakseen vaskikanteleen ja Teodor Revon rakentaman paimensoitun.

Välillä prosessi on edennyt yllättäviä spirituaalisia reittejä. Lapsuudenkotini takapihalla kasvoi koivu jonka juurelle perheen rakkaat metsästyskoirat ovat haudattu. Koivu kuoli tulipalossa. Rakensin kaadetusta puusta kaksi huilua, joilla soitettiin työnimellä “Koirien uni” kulkenut ääniraita. Udmurttishamaani Kuchyran kuuli musiikin ja halusi täydentää kokonaisuuden joi’ullaan. Syntyi levyn päätösraita Ummpu (suom. Unipuu)

Levyllä on mukana joukko hienoja, erilaisista musiikkiperinteistä ammentavia taiteilijoita. Lämpö joka heidän läsnäolossaan välittyy, tekee levystä mielestäni universaalin ja väkevän kuuntelukokemuksen."

Levynjulkaisukonsertissa 29.7.2020 Oton kanssa soittavat ja laulavat:
Konsta Eskelinen - viulu, kielisoittimet
Jenni Venäläinen - kanteleet
Arwi Lind - lyömäsoittimet, kellot

Video Henget Youtubessa

Lämppärinä Samuli ja Kaveri

Samuli Karjalainen - kielisoittimet ja kansanomaiset puhaltimet

Heikki Kylkisalo - Uilleann pipes

Otto Eskelisen lämppärinä Samuli ja Kaveri