Julia Pärnänen, Viktor Khashchanskiy ja Eino Pessi

Abstraktio, etsaus ja lisää abstraktioita - valokuvia, maalauksia ja grafiikkaa

29
.
5
.–
15.6.2024
Kirjagalleria

Abstraktio, etsaus ja lisää abstraktioita kokoaa yhteen kolmen taiteilijan teoksia Laternan Kirjagalleriatilaan. Kokonaisuus muodostuu Eino Pessin valokuvista, Julia Pärnäsen grafiikanteoksista ja Viktor Khashchanskiyn maalauksista. Näyttelyn avajaisia juhlistetaan tiistaina 27.5.2024 klo 17-19.

Julia Pärnäsen teokset ovat taidegrafiikkaa, etsauksia, joissa aiheina ovat todelliset ja kuvitteelliset maisemat, yksityiskohdat puutarhoista, puistoista sekä kaupunkiarkkitehtuurista. Etsaus eli viivasyövytys on taidegrafiikan syväpainomenetelmä, jossa haluttu kuva syövytetään hapon avulla painolaattaan.

Eino Pessi on ollut esillä Laterna Magicassa usein valokuviensa kera. Tällä kertaa valokuvat meriveden heijastuksista lähentelevät abstraktiudessaan maalauksen ilmaisua. Ensimmäisen valokuvauskameran hän hankki itselleen jo 13-vuotiaana. Eli filmiaikoina. Ja valokuvaus on ollut siitä lähtien elämänmittainen harrastus. Pessi Osallistui Timo Kalevi Forssin ja Martti Lintusen kolmelle valokuvausmatkalle, luovutetun Karjalan alueelle vuonna 2009. Pessi on ollut mukana useissa ryhmänäyttelyissä.

Viktor Khashchanskiyn maalaukset puolestaan tarjoavat abstrakteja näkymiä. Viktor Khashchanskiy on suorittanut graafisen suunnittelun diplomin sekä äänitekniikan maisterin tutkinnon.  Työskennellessään kokopäiväisesti insinöörinä hän oli myös graafinen suunnittelija jazzklubilla 80- ja 90-luvuilla.

Viktor on asunut Suomessa vuodesta 2000. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä Suomessa (mm. Kirkkonummi, Turku, Helsinki ja Kotka).  Viktor on Helsinki International Artists’ Associationin (HIAA) ja Tammisaaren Konstföreningin jäsen.  Hän on osallistunut yli 20 ryhmänäyttelyyn eri puolilla Suomea, Venäjää ja Espanjaa viimeisen viidentoista vuoden aikana. Viktorin taiteellista tyyliä voisi luonnehtia musiikkivaikutteiseksi abstraktionismiksi yhdistettynä surrealistiseen ilmaisuun.

Yllä Eino Pessin valokuva

Viktor Khashchanskiy: Children of the City
Julia Pärnänen: Misty Forest