Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
To 11.8. klo 19

Tulkinnanvaraista

Ohjelmamusiikin ilta

Elokuussa koettavissa on Toshi Ichiyanagin sävellykset IBM (for Merce Cunningham) ja Music for Electric Metronome vuodelta 1960 Hanna Kinnusen, Janne Kivistön ja Juho Laitisen esittäminä. Liput 15/10€ ovelta.
Lue lisää

Menneet tapahtumat

To 8.6. klo 19

Keikka

Ville Pirinen Combat School

Ville Pirinen Combat School pärisee, ulisee ja konttaa ympyrää perinteisen laulaja-lauluntekijyyden ja kokeellisen rock-rutinan välisellä jättömaalla. Yhtyeessä soittavat Jutta Luhtinen (rummut/syntetisaattori) ja Ville Pirinen (bassokitara/laulu). Yhtyeen tunnetuimpia superhittejä ovat mm. jengi on tyhmää ja yhen nuotin mies. Hurjaa mutta nössöä freak out -meininkiä.‍
Lue lisää
To 1.6.2023 klo 18

Konsertti

Pretty Marc Duo keikalla kellarigalleriassa

Pretty Marc Duo (Marc Aulén ja Antti Porkka) esittää Laterna Magicassa torstaina 1.6.2023 klo 18.00 alkaen Pretty Marc rock n' roll bändin biisit akustisesti. Liput 7 €
Lue lisää
Ma 29.5. 2023 klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Persuasion - Viisasteleva sydän

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Viimeisenä lukuvuorossa on postuumisti julkaistu Persuasion, joka on suomennettu nimellä Viisasteleva sydän. Lukupiiriin on vapaa pääsy.
Lue lisää
Pe 26.5. klo 18

Äänen lumo -konsertti

John McCowen

Äänen Lumo tuo Toukokuussa kuultavaksi soolotöitään kontrabassoklarinetille esittävän yhdysvaltalaisen säveltäjä John McCowenin. Hänen soittonsa tutkii klarinetin rajoja multifoonisten dronejen ja akustisen interferenssin avulla. Liput 5 €
Lue lisää
Ti 23.5. klo 17-19

Näyttelyjen avajaiset

Ville Pirisen piirustuksia | Paula Haapalahden valokuvia

Gallerioissa avautuu kaksi näyttelyä tiistaina 23.5. klo 17-19. Tiili- ja kellarigalleriassa Ville Pirisen kokonaisuus Tussi paperille,piirustuksia ja Kirjagalleriatilassa Paula Haapalahden valokuvanäyttely Square #65 - Välitila. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää
La 29.4. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Mari Vallemaa ja Jyrki Sinisalo

Mari Vallemaan ja Jyrki Sinisalon yhteisnäyttely OMNIA MEA MECUM PORTO - Kaiken omaisuuteni mukanani kannan Laternan kellarigalleriassa sisältää valotaidetta, installaatioita ja kollaaseja. Tervetuloa taiteilijatapaaamiseen näyttelyn päättymispäivänä lauantaina 29.4. klo 13-15
Lue lisää
To 27.4. klo 18

Runo-ja kirjailta kahdella kielellä

Ilta Edithin kanssa - En kväll med Edith

Maailma on minun -kirjan ja näyttelyn koonneet Agneta Rahikainen ja Eira Sillanpää johdattelevat Edith Södergranin tuotantoon näyttelyn ja runojen kautta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lue lisää
Ma 24.4. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Huhtikuun Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla - vieraana taiteilija Mari Vallemaa

Huhtikuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Illan vieraana on taiteilija Mari Vallemaa. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää
To 20.4.2023 klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Northanger Abbey - Neito vanhassa linnassa

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Huhtikuussa lukuvuorossa on Austenin viidentenä julkaistu romaani Northanger Abbey, joka on suomennettu nimellä Neito vanhassa linnassa. Lukupiiriin on vapaa pääsy. 
Lue lisää
Ti 4.4. klo 17-19

Näyttelyjen avajaiset

Edith Södergranin valokuvia | Mari Vallemaan ja Jyrki Sinisalon yhteisnäyttely

Lämpimästi tervetuloa näyttelyjen avajaisiin tiistaina 4.4.2023 klo 17-19.Tiili- ja kellarigalleriassa avautuu Mari Vallemaan ja Jyrki Sinisalon näyttelykokonaisuus OMNIA MEA MECUM PORTO - Kaiken omaisuuteni mukanani kannan, jossa esillä valotaidetta, installaatioita ja kollaaseja. Kirjagalleriatilassa nähdään runoilijana tunnetun Edith Södergranin (1892-1923) valokuvia.
Lue lisää
La 1.4.klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Essi Hurme näyttelyssään Joitakuita

Kirjagalleriatilassa Essi Hurmeen keramiikkaveistoksista ja pastellimaalauksista koostuva näyttely Joitakuita.Essi Hurme tavattavissa gallerialla lauantaina 1.4. klo 13-15.
Lue lisää
La 25.3. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Miia Kallio ja Otto Santala näyttelyssään Esteitä

Tervetuloa tapaamaan tekijöitä gallerialle! Miia Kallion ja Otto Santalan yhteisnäyttely Esteitä Galleria Laterna Magican Kellari- ja Tiiligalleriassa koostuu keraamisista veistoksista, öljymaalauksista ja videoteoksista. Kallio on kuva- ja keramiikkataiteilija ja keskittynyt ilmaisussaan suomalaisen punasaven ns. villisaven käyttöön. Kuvataiteilija Santala käyttää ilmaisussaan maalauksen lisäksi valokuvaa ja liikkuvaa kuvaa. Taiteilijatapaamiseen ja näyttelyyn on vapaa pääsy.
Lue lisää
Ti 21.3. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Maaliskuun Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Maaliskuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää

Miia Kallio ja Otto Santala | Essi Hurme

Kahden näyttelyn avajaiset: Esteitä | Joitakuita

Lämpimästi tervetuloa näyttelyjen avajaisiin tiistaina 14.3.2023 klo 17-19.Tiili- ja kellarigalleriassa avautuu Miia Kallion ja Otto Santalan näyttelykokonaisuus Esteitä, joka koostuu veistoksista, öljymaalauksista ja videoteoksista. Kirjagalleriatilaan rakentuu Essi Hurmeen keramiikkaveistoksista ja pastellimaalauksista koostuva näyttely Joitakuita. Näyttelyt ovat esillä gallerioissa 1.4.2023 asti.
Lue lisää
To 9.3. klo 19

Katveenkuuntelijat

Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus

Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus – esitys on musiikin, tanssin, videotaiteen ja luovan kirjoittamisen herkkä yhdistelmä. Se on kahden ihmisen yhteistyöllinen tutkimusmatka, tunnelmia yhteydestä ja poissaolosta. Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus on Elmeri Pörstin ja Saara Vaheriston muodostaman Katveenkuuntelijat -taiteilijapariskunnan taianomainen esitys, kurkistus toiseen maailmaan. Vapaa pääsy. Vapaaehtoinen tuki- / kannustuskolehti (käteisellä).
Lue lisää