Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
Ke 22.9. klo 18 alkaen

Podcast- nauhoitus

Elämän kirjat -podcastin vieraana Tiitu Takalo

Maailman kirjat saattavat olla sekaisin, mutta elämän kirjat pysyvät. Laterna Magican podcast Elämän kirjat esittelee kerrallaan yhden kirjailijavieraan ja viisi hänen valitsemaansa hänen kirjalliseen työhönsä ja elämäänsä vaikuttanutta kirjaa. Podcast-jaksot nauhoitetaan livenä pienen yleisön edessä Kirjagalleria Laterna Magicassa. Elämän kirjat -podcastin neljännen jakson vieraaksi saapuu Tiitu Takalo. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää
La 25.9. klo 13-15

Runoja, Runoja, Runoja!

Pienen runopuodin avajaiset!

La 25.9. klo 13-15 Laternan pienen runopuodin avajaiset! Laternalle on loppukesän aikana rakentunut uusi pieni runomyymälä, johon koko runokokoelma varastosta kaivettuine aarteineen on löytänyt tiensä. Runopuodin avajaisia vietetään runonlausunnan ja runokaraoken kera. Vapaa pääsy. 
Lue lisää
Ke 29.9. klo 18 alkaen

Täynnä! Taideillanvietto

Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasi on inspiroiva ja vapaamuotoinen tekniikka, jossa erilaisia materiaaleja yhdistetään samaan teokseen. Nimi tulee ranskan verbistä coller (liimata) ja tekniikka on syntynyt 1900-luvun alun kubistien parissa. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää
To 21.10.2021 klo 18

Suhina Klubi

Vieraana Lauri Hyvärinen

Suhina Klubi palaa takaisin tarjoamaan kokeellisen ja improvisoidun musiikin konsertteja Laterna Magicassa syksyn 2021 ajan. Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen ja ajoittain Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia. Lokakuun klubin vieraaksi saapuu kitaristi Lauri Hyvärinen. Liput 5 €.
Lue lisää
Ke 3.11. klo 18

Konsertti

Tule suloinen kuolema– kuoleman ja kuutamon lauluja

Laulaja Anna Ilveskoski ja pianisti Anni Seidla ovat koonneet J.S. Bachin, Jean Sibeliuksen, Toivo Kuulan, Mart Saaren, Martti Helan, Eduard Ojan, Claude Debussyn ja Rentaro Takin tulkintoja näistä mystisistä aiheista konsertiksi. Liput 5 €.
Lue lisää
To 18.11.2021 klo 18

Suhina Klubi

Vieraana Marie-Claire Schlameus ja Japan Visa

Suhina Klubi palaa takaisin tarjoamaan kokeellisen ja improvisoidun musiikin konsertteja Laterna Magicassa syksyn 2021 ajan. Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen ja ajoittain Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia. Marraskuun klubin vieraaksi saapuvat Marie-Claire Schlameus ja Japan Visa. Liput 5 €.
Lue lisää

Menneet tapahtumat

To 16.9. klo 18

Suhina Klubi

Vieraana Libero Mureddu

Suhina Klubi palaa takaisin tarjoamaan kokeellisen ja improvisoidun musiikin konsertteja Laterna Magicassa syksyn 2021 ajan. Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen ja ajoittain Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia. Syksyn toisen klubin vieraaksi saapuu Libero Mureddu. Liput 5 €.
Lue lisää
La 11.9. klo 13-15

Näyttelykierros

Kirjaiija Urmas A. Hilapieli esittelee näyttelyä Eläviä kuvia Helsingissä

Tiili- ja kellarigalleriatilassa nähdään juuri nyt valokuvanäyttely Eläviä kuvia Helsingissä - kierros korttelikinojen vuosikymmeniin. Näyttely pohjautuu lokakuussa ilmestyvään Urmas A. Hilapielen suurteokseen Kino-Suomi – Elokuvien esittämisen historia. Kirjailija on paikalla galleriassa lauantaina 11.9. klo 13-15 kertomassa näyttelystä ja tulevasta kirjastaan. Vapaa pääsy.
Lue lisää
La 4.9. klo 18

Suomalaisen alakulttuurin päivän konsertti

Sonus Obscuros

Laskeudu ktooniseen pimeyteen Laterna Magican kellarin kautta suomalaisen alakulttuurin päivänä, jolloin syksyksi taittuvan loppukesän hämyssä kolme musiikkiesitystä heijastavat seinille fantastisia äänimaisemia ja vievät kuulijansa toisenlaisiin todellisuuksiin. Liput 5 €
Lue lisää
Lue lisää
To 26.8.2021 klo 18

Konsertti

Suhina-klubi: Vieraana saksofonisti Mikko Innanen

Suhina Klubi palaa takaisin tarjoamaan kokeellisen ja improvisoidun musiikin konsertteja Laterna Magicassa syksyn 2021 ajan. Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia. Liput 5 €
Lue lisää
To 19.8. klo 17 alkaen

Syksyn avaus

Taiteiden yö Laternassa

Illan ohjelmassa kahden näyttelyn avajaiset klo 17-19. Taneli Eskolan punkkarivalokuvia kirjagalleriassa ja Kino-Suomi työryhmän valokuvanäyttely Eläviä kuvia Helsingissä – kierros korttelikinojen vuosikymmeniin kellarigalleriassa. Klo 20 Keikalla kellarissa Muovi Makkonen, joka tarjoilee suomenkielistä runollista ja rokahtavaa musaa kitaran ja koskettimien kera. Koskettimet Elisa Makkonen, kitara Tommi Kanerva.
Lue lisää
Lue lisää
3.-14.8.2021

Fealinea Luxin työpajat näyttelyn aikana

Fealinea Luxin näyttely maaliskuussa 2021 jäi koronarajoitusten jalkoihin ja työpajaosuudet jäivät toteuttamatta. Lux tekee nyt paluun vajaan kahden viikon mittaisella pop-up näyttelyllään Neo-shamanic Sex Spells for Past, Present and Future vol.2. Gallerialla järjestetään näyttelyn aikana useita työpajoja, joihin voit ilmoittautua nyt!
Lue lisää
To 29.7. klo 17-20

Työpaja

Deniz Hartikaisen tuftaustyöpaja

Deniz Hartikaisen ohjaamassa työpajassa Laterna Magican Kirjagalleriassa tutustutaan punch needle -kirjontatekniikkaan eli tuftaukseen. Työpajan hinta 65 € sisältää laadukkaan neulan ja muut materiaalit. Ilmoittaudu mukaan!
Lue lisää
La 24.7. klo 18-21 useita esityksiä

Performanssi

Kolme-kollektiivi: Madam Lucida - henkivalokuvia

Tapahtuma täyteenvarattu. Madam Lucida vie katsojat henkimaailmaan, jossa vallitsevat salaperäiset henkivoimat. Te näette sitä, josta ainoastaan saduissa olette lukeneet. Eksperimentit syntyvät yleisön myötävaikutuksella. Koko seanssin ajan olette yllätytetty ja elätte selvittämättömässä salaisuuksien maailmassa. Tulkaa – nähkää ja ihmetelkää ”Henkivalokuvaa”. Useat ovat paljon kuulleet puhuttavan hengistä, vaan eivät ole heitä nähneet ja kuulleet, nyt on harvinainen tilaisuus omin korvin kuulla ja omin silmin nähdä ihmeellisiä henkiolentoja.
Lue lisää
PERUTTU/SIIRTYY

PERUTTU/SIIRTYY Konsertti

Timo Rautiainen soolona

Keikka 9.7. siirtyy rajoitusten jatkumisen vuoksi. Timo Rautiainen muistetaan parhaiten suomenkielisen metallimusiikin myyntilistojen ja kansansuosion kärkeen 2000-luvun alussa nostaneen Trio Niskalaukauksen johtohahmona. Soolokeikalla kuullaan Laternan kellarigalleriassa kansanmusiikin helmiä. Lipunmyynti aloitetaan kesäkuun lopussa kun saamme hieman tietoa tulevista rajoituksista.
Lue lisää
La 19.6.2021 klo 13-15

Hanna Galtat ja Juha Laitalainen

Taiteilijatapaamiset lauantaina 19.6. klo 13-15

Vielä ehdit! Lauantaihin 19.6 asti Kirjagalleriatilassa ja Kellarigallerissa Juha Laitalaisen valokuvanäyttely Maiseman ääressä. Tiiligalleriassa Hanna Galtatin Merkilliset merkit -näyttely koostuu pienistä pronssiveistoksista rakentuvasta installaatiosta. Molemmat taiteilijat ovat tavattavissa gallerialla lauantaina klo 13-15. Laterna Magica lomailee juhannusviikon ja on suljettu 20.-27.6. Avaamme jälleen maanantaina 28.6.
Lue lisää
La 12.6. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Hanna Galtat näyttelyssään Merkilliset merkit

Tiiligalleriatilassa Hanna Galtat'n Merkilliset merkit -näyttely koostuu pienistä pronssiveistoksista. Taiteilija on paikalla näyttelyssä lauantaina 12.6. klo 13-15.
Lue lisää
La 12.6. klo 10-12

Taiteilijatapaaminen

Juha Laitalainen valokuvanäyttelyssään Maiseman ääressä

Juha Laitalaisen valokuvista koostuva näyttelykokonaisuus Maiseman ääressä on esillä Laterna Magican kirjagalleriatilassa ja kellarigalleriassa. Juha Laitalainen on tavattavissa näyttelyssään lauantaina 12.6. klo 10-12.
Lue lisää
To 10.6.2021 klo 19

Art Fair Suomi 2021

Kalle Taivainen ja Jori Sjöroos - Syvällisten keskustelujen ja kevyen musiikin ilta kellarissa

Syvällisten keskustelujen ja kevyen musiikin ilta kellarissa osana Art Fair Suomi -viikkoa. Kalle Taivainen ja Jori Sjöroos haluavat keskustella yleisön kanssa vaikeista ja syvstä aiheista. Kevennyksenä kuulemme Loiriplukarin esittämiä lauluja. Liput 15 €. Tapahtuma on täynnä.
Lue lisää
Ke 9.6.2021 klo 18

Art Fair Suomi 2021

Queer-opastus Hanna Galtat'n näyttelyyn

Queer-opastus Hanna Galtat’n näyttelyyn Merkilliset merkit. Queer-opastuksella tarkastelemme erilaisia epänormatiivisia tulkintoja, joita katsoja voi esittää taiteesta, ja esimerkiksi sen tavasta kuvat inhimillisiä teemoja. Opastuksen on tuottanut Helsingin yliopiston taidehistorian opiskelijoiden ainejärjestö Eidos ry. Tapahtuma on osa vuoden 2021 Art Fair Suomi goes Galleries -tapahtumaviikkoa. Varaa paikkasi nyt!
Lue lisää
Lue lisää
Ti 8.6.2021 klo 18

Art Fair Suomi 2021

Valokuvaaja Juha Laitalaisen opastus maisemakuvauksen saloihin

Opastus maisemavalokuvauksen saloihin. Yhteistyössä Kamera-lehden kanssa. Juha Laitalainen antaa vinkkejä maisemakuvaukseen valokuvanäyttelyssään Maiseman ääressä. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Tapahtuma on osa vuoden 2021 Art Fair Suomi goes Galleries-tapahtumaviikkoa. Tapahtuma on täynnä.
Lue lisää
Lue lisää