Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
La 1.4.klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Essi Hurme näyttelyssään Joitakuita

Kirjagalleriatilassa Essi Hurmeen keramiikkaveistoksista ja pastellimaalauksista koostuva näyttely Joitakuita.Essi Hurme tavattavissa gallerialla lauantaina 1.4. klo 13-15.
Lue lisää
To 20.4.2023 klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Northanger Abbey - Neito vanhassa linnassa

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Huhtikuussa lukuvuorossa on Austenin viidentenä julkaistu romaani Northanger Abbey, joka on suomennettu nimellä Neito vanhassa linnassa. Lukupiiriin on vapaa pääsy. 
Lue lisää
Ma 24.4. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Huhtikuun Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla - vieraana taiteilija Mari Vallemaa

Huhtikuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Illan vieraana on taiteilija Mari Vallemaa. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää
To 27.4. klo 18

Runo-ja kirjailta kahdella kielellä

Ilta Edithin kanssa - En kväll med Edith

Maailma on minun -kirjan ja näyttelyn koonneet Agneta Rahikainen ja Eira Sillanpää johdattelevat Edith Södergranin tuotantoon näyttelyn ja runojen kautta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lue lisää
Ma 29.5. 2023 klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Persuasion - Viisasteleva sydän

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Viimeisenä lukuvuorossa on postuumisti julkaistu Persuasion, joka on suomennettu nimellä Viisasteleva sydän. Lukupiiriin on vapaa pääsy.
Lue lisää
To 1.6.2023 klo 18

Konsertti

Pretty Marc Duo keikalla kellarigalleriassa

Pretty Marc Duo (Marc Aulén ja Antti Porkka) esittää Laterna Magicassa torstaina 1.6.2023 klo 18.00 alkaen Pretty Marc rock n' roll bändin biisit akustisesti. Liput 7 €
Lue lisää

Menneet tapahtumat

La 25.3. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Miia Kallio ja Otto Santala näyttelyssään Esteitä

Tervetuloa tapaamaan tekijöitä gallerialle! Miia Kallion ja Otto Santalan yhteisnäyttely Esteitä Galleria Laterna Magican Kellari- ja Tiiligalleriassa koostuu keraamisista veistoksista, öljymaalauksista ja videoteoksista. Kallio on kuva- ja keramiikkataiteilija ja keskittynyt ilmaisussaan suomalaisen punasaven ns. villisaven käyttöön. Kuvataiteilija Santala käyttää ilmaisussaan maalauksen lisäksi valokuvaa ja liikkuvaa kuvaa. Taiteilijatapaamiseen ja näyttelyyn on vapaa pääsy.
Lue lisää
Ti 21.3. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Maaliskuun Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Maaliskuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää

Miia Kallio ja Otto Santala | Essi Hurme

Kahden näyttelyn avajaiset: Esteitä | Joitakuita

Lämpimästi tervetuloa näyttelyjen avajaisiin tiistaina 14.3.2023 klo 17-19.Tiili- ja kellarigalleriassa avautuu Miia Kallion ja Otto Santalan näyttelykokonaisuus Esteitä, joka koostuu veistoksista, öljymaalauksista ja videoteoksista. Kirjagalleriatilaan rakentuu Essi Hurmeen keramiikkaveistoksista ja pastellimaalauksista koostuva näyttely Joitakuita. Näyttelyt ovat esillä gallerioissa 1.4.2023 asti.
Lue lisää
To 9.3. klo 19

Katveenkuuntelijat

Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus

Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus – esitys on musiikin, tanssin, videotaiteen ja luovan kirjoittamisen herkkä yhdistelmä. Se on kahden ihmisen yhteistyöllinen tutkimusmatka, tunnelmia yhteydestä ja poissaolosta. Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus on Elmeri Pörstin ja Saara Vaheriston muodostaman Katveenkuuntelijat -taiteilijapariskunnan taianomainen esitys, kurkistus toiseen maailmaan. Vapaa pääsy. Vapaaehtoinen tuki- / kannustuskolehti (käteisellä).
Lue lisää
Ke 8.3.2023. klo 19

Konsertti | Kalle Ylitalo, Netta Madetoja ja Senni Eskelinen

"Olla"

Syksyllä sairastapauksen vuoksi peruttu konsertti on nyt siirretty kevääseen 2023. Tapahtumassa kuullaan Kalle Ylitalon kolme läsnäoloa eri näkökulmista käsittelevää sävellystä. Liput 7 €.
Lue lisää
Pe 3.3. klo 19

Musiikki- ja lavarunoilta

Syringan levyjulkkarit, Nykypost, Samppa Varis

Helsinkiläinen indie folk -yhtye Syringa julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa 3.3.2023 perjantaina ja juhlistaa sitä soittamalla albumin läpi Laterna Magican kellarissa. Illassa mukana myös Samppa Varis sekä Nykypost. Liput 7 € ovelta.
Lue lisää
Ma 27.2.klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Emma

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Helmikuussa lukuvuorossa on Emma. Lukupiiriin on vapaa pääsy. 
Lue lisää
Ti 21.2. klo 17-19

Ari Jaskari

Oma koti -valokuvanäyttelyn avajaiset ja valokuvakirjan julkistus

Ari Jaskarin näyttelyn avajaiset ja Oma koti -valokuvakirjan julkaisutilaisuus Laterna Magicassa tiistaina 21.2. klo 17–19. Tervetuloa!
Lue lisää
La 18.2. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Hybridiseksi-näyttelyssä Risto Moberg, Jaru Kokkinen ja Jouni Lepistö

Laterna Magican gallerioissa lauantaihin 18.2. asti Risto Mobergin ja Jaru Alponpoika Kokkisen eroottisen taiteen kokoelma Hybridiseksi. Näyttelyssä on mukana valokuvia, julisteita, grafiikkaa, maalauksia ja veistoksia. Näyttelyn koonneet Risto Moberg ja Jaru Kokkinen sekä taiteilija, arkkitehti Jouni Lepistö tavattavissa gallerialla päättymispäivänä lauantaina 18.2. klo 13-15.
Lue lisää
Ma 13.2. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Ystävänpäivän aaton Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Helmikuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää
Ti 31.1. klo 17-19

Näyttelyn avajaiset

Risto Mobergin ja Jaru Alponpoika Kokkisen eroottisen taiteen kokoelma Hybridiseksi

Lämpimästi tervetuloa Hybridiseksi-näyttelyn avajaisiin tiistaina 31.1.2023 klo 17-19. Risto Mobergin ja Jaru Alponpoika Kokkisen eroottisen taiteen kokoelma nousee esille Laterna Magican kaikkiin galleriatiloihin. Näyttelyssä mukana valokuvia, julisteita, grafiikkaa, maalauksia ja veistoksia.
Lue lisää
La 28.1. 2023 klo 13-15

Näyttelyjen viimeinen päivä

Taiteilijatapaamisessa Helena Valtonen ja Antti Kuivalainen

Tervetuloa tapaamaan tekijöitä näyttelyjen viimeisenä päivänä klo 13-15. Tiili-ja kellarigalleriatilassa Antti Kuivalainen: Hetkiä hautausmaalla, valokuvia ja installaatio ja Kirjagalleriatilassa Helena Valtonen: Flashbacks of my audience – Muistikuvia lavalta, valokuvia. Vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää
Pe 27.1.2023 klo 17

Hannu Paloniemi

Lumiluolapoika-kirjan julkkarit

Tervetuloa juhlistamaan Hannu Paloniemen esikoisromaanin julkistamista Laterna Magicaan perjantaina 27.1.2023 klo 17 alkaen. Lumiluolapoika (Like kustannus) on omakohtainen esikoisromaani äitinsä menettäneestä pojasta ja tehtaiden varjossa versovasta nuorisokulttuurista. Vapaa pääsy.
Lue lisää
To 26.1.2023 klo 18

ValoAntin musailtamat

Valoa kohti - Säveliä hautausmaalla

Musailtamissa kuullaan ValoAntin omaa musiikkia sekä lainakappaleita hänen näyttelynsä "Hetkiä hautausmaalla" ympäröimänä. Antti Kuivalainen ValoAntti on helsinkiläinen ohjaaja, valosuunnittelija ja valokuvaaja, jonka valokuvanäyttely Hetkiä hautausmaalla on esillä Laternan tiili- ja kellarigalleriassa 28.1. asti. Musailtamiin on vapaa pääsy.
Lue lisää
Ke 25.1. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Tammikuun Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Tammikuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Tapahtuma on täyteenvarattu!
Lue lisää