Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
No items found.

Menneet tapahtumat

La 12.6. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Hanna Galtat näyttelyssään Merkilliset merkit

Tiiligalleriatilassa Hanna Galtat'n Merkilliset merkit -näyttely koostuu pienistä pronssiveistoksista. Taiteilija on paikalla näyttelyssä lauantaina 12.6. klo 13-15.
Lue lisää
La 12.6. klo 10-12

Taiteilijatapaaminen

Juha Laitalainen valokuvanäyttelyssään Maiseman ääressä

Juha Laitalaisen valokuvista koostuva näyttelykokonaisuus Maiseman ääressä on esillä Laterna Magican kirjagalleriatilassa ja kellarigalleriassa. Juha Laitalainen on tavattavissa näyttelyssään lauantaina 12.6. klo 10-12.
Lue lisää
To 10.6.2021 klo 19

Art Fair Suomi 2021

Kalle Taivainen ja Jori Sjöroos - Syvällisten keskustelujen ja kevyen musiikin ilta kellarissa

Syvällisten keskustelujen ja kevyen musiikin ilta kellarissa osana Art Fair Suomi -viikkoa. Kalle Taivainen ja Jori Sjöroos haluavat keskustella yleisön kanssa vaikeista ja syvstä aiheista. Kevennyksenä kuulemme Loiriplukarin esittämiä lauluja. Liput 15 €. Tapahtuma on täynnä.
Lue lisää
Ke 9.6.2021 klo 18

Art Fair Suomi 2021

Queer-opastus Hanna Galtat'n näyttelyyn

Queer-opastus Hanna Galtat’n näyttelyyn Merkilliset merkit. Queer-opastuksella tarkastelemme erilaisia epänormatiivisia tulkintoja, joita katsoja voi esittää taiteesta, ja esimerkiksi sen tavasta kuvat inhimillisiä teemoja. Opastuksen on tuottanut Helsingin yliopiston taidehistorian opiskelijoiden ainejärjestö Eidos ry. Tapahtuma on osa vuoden 2021 Art Fair Suomi goes Galleries -tapahtumaviikkoa. Varaa paikkasi nyt!
Lue lisää
Lue lisää
Ti 8.6.2021 klo 18

Art Fair Suomi 2021

Valokuvaaja Juha Laitalaisen opastus maisemakuvauksen saloihin

Opastus maisemavalokuvauksen saloihin. Yhteistyössä Kamera-lehden kanssa. Juha Laitalainen antaa vinkkejä maisemakuvaukseen valokuvanäyttelyssään Maiseman ääressä. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Tapahtuma on osa vuoden 2021 Art Fair Suomi goes Galleries-tapahtumaviikkoa. Tapahtuma on täynnä.
Lue lisää
Lue lisää
Ke 28.4.2021 klo 16-18

Taiteilijatapaaminen Konstnärsträff

Lotta Wigelius-Wulff

Tervetuloa tapaamaan Lotta Wigelius-Wulffia Laternan Kirjagalleriaan keskiviikkona 28.4. klo 16-18 hänen näyttelyssään Kivi, horistontti ja me muut. Gallerialla on käytettävä maskia. Rajoitamme kävijämäärää tarvittaessa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lue lisää
La 24.4.2021 klo 12-15

Taiteilijatapaaminen

Jarkko Martikainen ja Ilkka Vuojala näyttelyssään Lihavia luurankoja

Tervetuloa tapaamaan Jarkko Martikaista ja Ilkka Vuojalaa Tiili- ja kellarigalleriassa lauantaina 24.4. klo 12-15. Gallerialla on käytettävä maskia. Rajoitamme kävijämäärää tarvittaessa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lue lisää
Lue lisää
La 10.4. klo 12-15

Taiteilijatapaaminen

Rebecca Sandelin tavattavissa näyttelyssään

Kirjagalleriatilassa Rebecca Sandelinin teossarja hyödyntää vintage-liikkeistä löydettyjä valokuvia, joita on työstetty eri tavoin. Rebecca Sandelin on tavattavissa gallerialla näyttelyn päättymispäivänä lauantaina 10.4. klo 12-15.
Lue lisää
La 6.2.2021 klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Dietmar Tallroth näyttelyssään Things (or less)

Dietmar Tallrothin mustavalkoisista valokuvista koostuva näyttely pureutuu konsumerismiin ja tarkastelee jo omistamiamme tavaroita uusin silmin. Näyttelylle ei valitettavasti järjestetä avajaisia pandemiatilanteesta johtuen. Dietmar Tallroth on kuitenkin tavattavissa gallerialla lauantaina 6.2. klo 13-15. Gallerialla on käytettävä maskia. Rajoitamme kävijämäärää tarvittaessa.
Lue lisää
La 16.1. klo 12-15

Taiteilijatapaaminen gallerialla

Alex Markwith näyttelyssään Elemental Transmissions

Alex Markwith (s. 1988, Kingston, PA, USA) muutti Helsinkiin syyskuussa 2020 yhdeksän New Yorkissa asutun vuoden jälkeen. Elemental Transmissions on taiteilijan kuudes yksityisnäyttely ja hänen ensimmäinen näyttelynsä Suomessa. Taiteilija on tavattavissa gallerialla lauantaina 16.1. klo 13-15. Gallerialla on käytettävä maskia. Rajoitamme kävijämäärää tarvittaessa.
Lue lisää
To 17.12. klo 18

PERUTTU: Konsertti

Muovi Makkonen

TAPAHTUMA PERUTTU. Muovi Makkonen tarjoilee suomenkielistä runollista ja rokahtavaa musaa kitaran ja koskettimien kera. Koskettimet Elisa Makkonen, kitara Tommi Kanerva. Liput 5 €
Lue lisää
To 3.12. klo 18

PERUTTU! Podcast- nauhoitus

Elämän kirjat -podcastin vieraana Tiitu Takalo

TAPAHTUMA PERUTTU. Maailman kirjat saattavat olla sekaisin, mutta elämän kirjat pysyvät. Laterna Magican uusi podcast Elämän kirjat esittelee kerrallaan yhden kirjailijavieraan ja viisi hänen valitsemaansa hänen kirjalliseen työhönsä ja elämäänsä vaikuttanutta kirjaa. Podcast-jaksot nauhoitetaan livenä pienen yleisön edessä Kirjagalleria Laterna Magicassa. Joulukuun alussa Elämän kirjat -podcastin vieraaksi saapuu Tiitu Takalo torstaina.
Lue lisää
Ke 25.11. klo 18

PERUTTU: Konsertti

Tule suloinen kuolema– kuoleman ja kuutamon lauluja

Laulaja Anna Ilveskoski ja pianisti Anni Seidla ovat koonneet J.S. Bachin, Jean Sibeliuksen, Toivo Kuulan, Mart Saaren, Martti Helan, Eduard Ojan, Claude Debussyn ja Rentaro Takin tulkintoja näistä mystisistä aiheista konsertiksi. Liput 5 €.
Lue lisää
La 21.11. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Taiteilijatapaamisessa Kari Holopainen

Kari Holopaisen taiteilijapolussa on monta mutkaa ja käännettä. Sen sivuhaarat ulottuvat musiikin, kirjataiteen, maalauksen, grafiikan ja valokuvan alueille. Parhaiten Kari Holopainen tunnetaan polymeerigravyyrin kehittäjänä ja alan opettajana sekä ainutlaatuisen hienoista, pienipainoksisista kirjoista ja kuvasalkuista, joissa on hyödynnetty valokuvataiteen ja taidegrafiikan ilmaisukeinoja. Kari Holopainen on tavattavissa näyttelyssään Polku lauantaina 21.11. klo 13-15. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lue lisää
Pe 13.11. klo 18

Taideillanvietto

Drink&Collage-työpajailta Laternalla, äänimaiseman tarjoilee Teo Kalsa

Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Laterna Magican kirjagalleriassa voit tutustua Teo Kalsan Metempsychosis-näyttelyn töihin. Teo Kalsa tarjoilee taustalle äänimaiseman. Pääset myös kokeilemaan kollaasien tekoa itse. Lipun hinta 5 € sisältää materiaalit. Osallistujat voivat halutessaan nautiskella kollaasitöiden ohella itse tuomiaan viinejä tai muita virvokkeita (huomioithan, että virvokkeet on tuotava mukana). Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää