Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
Pe 27.1.2023 klo 17

Hannu Paloniemi

Lumiluolapoika-kirjan julkkarit

Tervetuloa juhlistamaan Hannu Paloniemen esikoisromaanin julkistamista Laterna Magicaan perjantaina 27.1.2023 klo 17 alkaen. Lumiluolapoika (Like kustannus) on omakohtainen esikoisromaani äitinsä menettäneestä pojasta ja tehtaiden varjossa versovasta nuorisokulttuurista. Vapaa pääsy.
Lue lisää
La 28.1. 2023 klo 13-15

Näyttelyjen viimeinen päivä

Taiteilijatapaamisessa Helena Valtonen ja Antti Kuivalainen

Tervetuloa tapaamaan tekijöitä näyttelyjen viimeisenä päivänä klo 13-15. Tiili-ja kellarigalleriatilassa Antti Kuivalainen: Hetkiä hautausmaalla, valokuvia ja installaatio ja Kirjagalleriatilassa Helena Valtonen: Flashbacks of my audience – Muistikuvia lavalta, valokuvia. Vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää
Ti 31.1. klo 17-19

Näyttelyn avajaiset

Risto Mobergin ja Jaru Alponpoika Kokkisen eroottisen taiteen kokoelma Hybridiseksi

Lämpimästi tervetuloa Hybridiseksi-näyttelyn avajaisiin tiistaina 31.1.2023 klo 17-19. Risto Mobergin ja Jaru Alponpoika Kokkisen eroottisen taiteen kokoelma nousee esille Laterna Magican kaikkiin galleriatiloihin. Näyttelyssä mukana valokuvia, julisteita, grafiikkaa, maalauksia ja veistoksia.
Lue lisää
Ma 13.2. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Ystävänpäivän aaton Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Helmikuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää
To 19.1. klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Emma

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Helmikuussa lukuvuorossa on Emma. Lukupiiriin on vapaa pääsy. 
Lue lisää
Pe 3.3. klo 19

Musiikki- ja lavarunoilta

Syringan levyjulkkarit, Nykypost, Samppa Varis

Helsinkiläinen indie folk -yhtye Syringa julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa 3.3.2023 perjantaina ja juhlistaa sitä soittamalla albumin läpi Laterna Magican kellarissa. Illassa mukana myös Samppa Varis sekä Nykypost. Liput 7 € ovelta.
Lue lisää
Ke 8.3.2023. klo 19

Konsertti | Kalle Ylitalo, Netta Madetoja ja Senni Eskelinen

"Olla"

Syksyllä sairastapauksen vuoksi peruttu konsertti on nyt siirretty kevääseen 2023. Tapahtumassa kuullaan Kalle Ylitalon kolme läsnäoloa eri näkökulmista käsittelevää sävellystä. Liput 7 €.
Lue lisää
To 9.3. klo 19

Katveenkuuntelijat

Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus

Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus – esitys on musiikin, tanssin, videotaiteen ja luovan kirjoittamisen herkkä yhdistelmä. Se on kahden ihmisen yhteistyöllinen tutkimusmatka, tunnelmia yhteydestä ja poissaolosta. Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus on Elmeri Pörstin ja Saara Vaheriston muodostaman Katveenkuuntelijat -taiteilijapariskunnan taianomainen esitys, kurkistus toiseen maailmaan. Vapaa pääsy. Vapaaehtoinen tuki- / kannustuskolehti (käteisellä).
Lue lisää

Menneet tapahtumat

To 26.1.2023 klo 18

ValoAntin musailtamat

Valoa kohti - Säveliä hautausmaalla

Musailtamissa kuullaan ValoAntin omaa musiikkia sekä lainakappaleita hänen näyttelynsä "Hetkiä hautausmaalla" ympäröimänä. Antti Kuivalainen ValoAntti on helsinkiläinen ohjaaja, valosuunnittelija ja valokuvaaja, jonka valokuvanäyttely Hetkiä hautausmaalla on esillä Laternan tiili- ja kellarigalleriassa 28.1. asti. Musailtamiin on vapaa pääsy.
Lue lisää
Ke 25.1. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Tammikuun Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Tammikuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Tapahtuma on täyteenvarattu!
Lue lisää
To 19.1. klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Mansfield Park - Kasvattitytön tarina

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Tammikuussa vuorossa on Mansfield Park, joka on suomennettu nimellä Kasvattitytön tarina. Lukupiiriin on vapaa pääsy. 
Lue lisää
Ti 10.1.2023 klo 17-19

Helena Valtonen | Antti Kuivalainen

Uudet näyttelyt avautuvat tiistaina 10.1. klo 17-19

Tiili-ja kellarigalleriatilassa Antti Kuivalainen: Hetkiä hautausmaalla, valokuvia ja installaatio ja Kirjagalleriatilassa Helena Valtonen: Flashbacks of my audience – Muistikuvia lavalta, valokuvia. Avajaiset tiistaina 10.1. klo 17-19. Vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää
La 7.1.2023 klo 13-15

Taiteilijatapaamisessa

Merja Castren, Laura Havanto ja Riitu Uosukainen | Laura Kautovaara

Tiili- ja kellarigalleriassa upea keramiikkanäyttelykokonaisuus Canopy, jonka takana ovat keramiikkataiteilijat Merja Castrén, Laura Havanto ja Riitu Uosukainen. Kirjagalleriassa puolestaan Laura Kautovaaran Queens, muotokuvamaalauksia naisartisteista. Taiteilijatapaaminen gallerialla lauantaina näyttelyjen päättymispäivänä 7.1. klo 13-15.
Lue lisää
La 17.12. klo 12-15

Laternan jouluglögit

Tervetuloa lauantaina 17.12. klo 12-15 tutustumaan näyttelyihin ja kirjavalikoimaan glögin ja piparien voimalla. Klo 13-15 DJ Gone-Gone Girl tarjoilee levymusiikkia. Tiili- ja kellarigalleriassa on esillä keramiikkanäyttelykokonaisuus jonka takana ovat keramiikkataiteilijat Merja Castrén, Laura Havanto ja Riitu Uosukainen. Kirjagalleriassa puolestaanLaura Kautovaaran Queens, muotokuvamaalauksia naisartisteista.Antikvaarisessa kirjakaupassa voit tehdä ainutlaatuisia joululahjalöytöjä laajasta valikoimasta. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää
Ti 13.12. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Vuoden viimeinen Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Vuoden viimeisessä Drink&Collage-illassa joulukuussa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Tapahtuma täyteenvarattu.
Lue lisää
La 3.12. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Antero Takala näyttelyssään Lumenvaloa

Tervetuloa tapaamaan valokuvaaja Antero Takalaa hänen näyttelyssään Lumenvaloa. Valokuvataiteilija, professori Antero Takala (s. 1939) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä vuodesta 1966 lähtien eri puolilla maailmaa: maisemaa, muotokuvia ja kokeellista valokuvaa.
Lue lisää
To 1.12. klo 18

Japanilaista shakuhachimusiikkia

Konsertti: Turkka Inkilä

Tervetuloa Japanilaisen shakuhachimusiikin konserttiin. Shakuhachi on perinteinen n. 1500-luvulla kehitetty bambuhuilu, jota japanilaisen Fuke-sektin munkit soittivat kerjuumatkoillaan. Konsertissa kuultavat kappaleet kuuluvat osaksi Kinko-koulukunnan kaanonia, joita munkki Kinko Kurosawa (1710-1771) keräsi temppeleistä ympäri japania. Shakuhachin meditatiivinen sointi on juureva, pelkistetty ja sielukas.Liput 5 € Laternan kassalta ennen konsertin alkua.
Lue lisää
Ke 30.11.2022 klo 18

Kirjailta kahdella kielellä

Bo Lönnqvist kertoo uutuuskirjastaan Briljanter och näver - Vinjetter till sinnenas kulturhistoria

Tervetuloa kirjailtaan, jossa emeritusprofessori Bo Lönnqvist kertoo lokakuussa 2022 julkaistusta kirjastaan ”Briljanter och näver – Vinjetter till sinnenas kulturhistoria” (Scriptum). Tapahtuma on kaksikielinen. Vapaa pääsy.
Lue lisää
Ti 29.11. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Marraskuun Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Marraskuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Tapahtuma täynnä.
Lue lisää
To 24.11. klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Ylpeys ja ennakkoluulo

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Tällä kertaa vuorossa on Austenin mestariteos Ylpeys ja ennakkoluulo. Lukupiiriin on vapaa pääsy. 
Lue lisää
Ti 15.11. klo 17-19

Avajaiset ja kirjanjulkkarit

Antero Takalan valokuvanäyttely Lumenvaloa avataan

Antero Takalan Lumenvaloa-näyttelyn avajaisia ja Mustan Taiteen kustantaman valokuvakirjan julkistamista juhlistetaan Laterna Magicalla tiistaina 15.11. 2022 klo 17-19.
Lue lisää
La 12.11. klo 13-15

Näyttelyn viimeinen päivä

Taiteilijatapaamisessa Henna Paasonen

Tervetuloa tapaamaan taiteilija Henna Paasosta hänen näyttelyynsä Järvi, pitsimaalauksia ja kasvikudonnaisia näyttelyn viimeisenä päivänä 12.11.
Lue lisää
Ke 2.11. klo 18

Kirjallinen kekri-ilta

Kekri oli esivanhempiemme tärkein juhla, ja myös suomalainen vuosi vaihtui kekrinä. Sadonkorjuun aikaan iloittiin, syötiin ja juotiin hyvin, sekä muistettiin myös vainajia. Marraskuun pimenevässä illassa sukellamme vanhoihin perinteisiin ja vietämme kirjallista kekriä. Vapaa pääsy.  
Lue lisää