Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
Ti 13.12. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Vuoden viimeinen Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Vuoden viimeisessä Drink&Collage-illassa joulukuussa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Tapahtuma täyteenvarattu.
Lue lisää
La 17.12. klo 12-15

Laternan jouluglögit

Tervetuloa lauantaina 17.12. klo 12-15 tutustumaan näyttelyihin ja kirjavalikoimaan glögin ja piparien voimalla. Tiili- ja kellarigalleriassa on esillä keramiikkanäyttelykokonaisuus jonka takana ovat keramiikkataiteilijat Merja Castrén, Laura Havanto ja Riitu Uosukainen. Kirjagalleriassa puolestaanLaura Kautovaaran Queens, muotokuvamaalauksia naisartisteista.Antikvaarisessa kirjakaupassa voit tehdä ainutlaatuisia joululahjalöytöjä laajasta valikoimasta. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää
To 19.1. klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Mansfield Park - Kasvattitytön tarina

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Tammikuussa vuorossa on Mansfield Park, joka on suomennettu nimellä Kasvattitytön tarina. Lukupiiriin on vapaa pääsy. 
Lue lisää
Ke 25.1. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Tammikuun Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Tammikuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää

Menneet tapahtumat

La 3.12. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Antero Takala näyttelyssään Lumenvaloa

Tervetuloa tapaamaan valokuvaaja Antero Takalaa hänen näyttelyssään Lumenvaloa. Valokuvataiteilija, professori Antero Takala (s. 1939) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä vuodesta 1966 lähtien eri puolilla maailmaa: maisemaa, muotokuvia ja kokeellista valokuvaa.
Lue lisää
To 1.12. klo 18

Japanilaista shakuhachimusiikkia

Konsertti: Turkka Inkilä

Tervetuloa Japanilaisen shakuhachimusiikin konserttiin. Shakuhachi on perinteinen n. 1500-luvulla kehitetty bambuhuilu, jota japanilaisen Fuke-sektin munkit soittivat kerjuumatkoillaan. Konsertissa kuultavat kappaleet kuuluvat osaksi Kinko-koulukunnan kaanonia, joita munkki Kinko Kurosawa (1710-1771) keräsi temppeleistä ympäri japania. Shakuhachin meditatiivinen sointi on juureva, pelkistetty ja sielukas.Liput 5 € Laternan kassalta ennen konsertin alkua.
Lue lisää
Ke 30.11.2022 klo 18

Kirjailta kahdella kielellä

Bo Lönnqvist kertoo uutuuskirjastaan Briljanter och näver - Vinjetter till sinnenas kulturhistoria

Tervetuloa kirjailtaan, jossa emeritusprofessori Bo Lönnqvist kertoo lokakuussa 2022 julkaistusta kirjastaan ”Briljanter och näver – Vinjetter till sinnenas kulturhistoria” (Scriptum). Tapahtuma on kaksikielinen. Vapaa pääsy.
Lue lisää
Ti 29.11. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Marraskuun Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Marraskuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Tapahtuma täynnä.
Lue lisää
To 24.11. klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Ylpeys ja ennakkoluulo

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Tällä kertaa vuorossa on Austenin mestariteos Ylpeys ja ennakkoluulo. Lukupiiriin on vapaa pääsy. 
Lue lisää
Ke 23.11. klo 19

PERUTTU! Konsertti | Kalle Ylitalo, Netta Madetoja ja Senni Eskelinen

"Olla"

Konsertti on valitettavasti peruttu sairastapauksen vuoksi. Tapahtumassa kuullaan Kalle Ylitalon kolme läsnäoloa eri näkökulmista käsittelevää sävellystä. Liput 7 €.
Lue lisää
Ti 15.11. klo 17-19

Avajaiset ja kirjanjulkkarit

Antero Takalan valokuvanäyttely Lumenvaloa avataan

Antero Takalan Lumenvaloa-näyttelyn avajaisia ja Mustan Taiteen kustantaman valokuvakirjan julkistamista juhlistetaan Laterna Magicalla tiistaina 15.11. 2022 klo 17-19.
Lue lisää
La 12.11. klo 13-15

Näyttelyn viimeinen päivä

Taiteilijatapaamisessa Henna Paasonen

Tervetuloa tapaamaan taiteilija Henna Paasosta hänen näyttelyynsä Järvi, pitsimaalauksia ja kasvikudonnaisia näyttelyn viimeisenä päivänä 12.11.
Lue lisää
Ke 2.11. klo 18

Kirjallinen kekri-ilta

Kekri oli esivanhempiemme tärkein juhla, ja myös suomalainen vuosi vaihtui kekrinä. Sadonkorjuun aikaan iloittiin, syötiin ja juotiin hyvin, sekä muistettiin myös vainajia. Marraskuun pimenevässä illassa sukellamme vanhoihin perinteisiin ja vietämme kirjallista kekriä. Vapaa pääsy.  
Lue lisää
To 27.10. klo 18-20

Lansering

Tidskriften Kontradiktion

Välkommen på lansering av den digitala tidskriften Kontradiktions första nummer. På programmet står samtal om litteratur i den digitala världen. Därtill kan du uppleva verk ur Kontradiktions första nummer – en digital manifestation i det fysiska rummet. Programmet är på svenska. Välkomna!
Lue lisää
Ke 26.10. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage lokakuun kollaasityöpaja gallerialla

Lokakuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ryhmä täynnä!
Lue lisää
Ti 25.10. klo 17-19

Henna Paasonen ja Pertti Nisonen

Järvi, pitsimaalauksia ja kasvikudonnaisia | Kansalaisia, Citizens, valokuvia ja puuveistoksia

Lämpimästi tervetuloa näyttelyjen avajaisiin tiistaina 25.10. klo 17-19. Tiili- ja kellarigalleriassa nähdään Henna Paasosen pitsimaalauksista ja kasvikudonnaisista koostuva kokonaisuus Järvi. Kirjagalleriaan rakentuu Pertti Nisosen Kansalaisia - Citzens. Avajaisissa julkistetaan myös Mustan Taiteen kustantama Kansalaisia - Citizens valokuvakirja.
Lue lisää
La 22.10. klo 13-15

Taiteilijatapaamiset

Tekijät gallerialla näyttelyjen viimeisenä päivänä

Lämpimästi tervetuloa tapaamaan näyttelyjen tekijöitä. Tiili- ja kellarigalleriassa Salli Kari ja Susanna Kaulanen kertovat näyttelykokonaisuudestaan Myötäreaktio - Näyttely tuntemattomista tunteista. Kirjagalleriassa Timo Kirveen (1939-2021) veljenpoika Antti Kirves paikalla kokoamassaan valokuvanäyttelyssä Havanna Mix.
Lue lisää
To 13.10 klo 17-19

Moniaistillinen työpaja

Myötäreaktio 13.10.

Moniaistillinen työpaja tutkii Myötäreaktio -näyttelyn teemaa, eli vaikeasti hahmottuvia tunteita ja niiden ilmaisemista sanallisesti ja kuvallisesti. Työskentely tapahtuu tiedostamattoman kirjoittamisen ja tuntoaistiin perustuvan piirtämisen keinoin.Työpajan vetävät tilasuunnittelija ja kuvataiteilija Salli Kari sekä taidepedagogi ja kuvittaja Susanna Kaulanen.Hinta 15 €. Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan nyt.
Lue lisää
ti 11.10 klo 17-19

Moniaistillinen työpaja

Myötäreaktio

Moniaistillinen työpaja tutkii Myötäreaktio -näyttelyn teemaa, eli vaikeasti hahmottuvia tunteita ja niiden ilmaisemista sanallisesti ja kuvallisesti. Työskentely tapahtuu tiedostamattoman kirjoittamisen ja tuntoaistiin perustuvan piirtämisen keinoin.Työpajan vetävät tilasuunnittelija ja kuvataiteilija Salli Kari sekä taidepedagogi ja kuvittaja Susanna Kaulanen.Hinta 15 €. Tapahtuma täynnä.
Lue lisää