Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
La 13.8. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Tuula Vehanen näyttelyssään Mirties Gatvé - Kuolemankatu

Tervetuloa tapaamaan valokuvaaja Tuula Vehasta hänen näyttelyynsä Mirties Gatvé - Kuolemankatu. Näyttelyyn ja taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy. Lauantai 13.8. on näyttelyn viimeinen päivä.
Lue lisää
To 18.8. klo 17 alkaen

Syksyn avaus

Taiteiden yö 2022 Laternassa

Illan ohjelmassa kahden näyttelyn avajaiset klo 17-19. Kellarigalleriassa Nagashila: Joki kaipaa valtamerta, poikkitaiteellinen kokonaisteos ja Julia ja Daniil Nemirovskaja: Sodan erottamat, Kiova - Helsinki. Klo 19-20 DJ Dad Can Dance kirjakaupan puolella. Klo 20 keikalla kirjakaupassa Mount Fool.
Lue lisää
Lue lisää
La 20.8. klo 13-14.30

Taiteilijatapaaminen

Julia Nemirovskaja ja etäyhteydellä Ukrainasta Daniil Nemirovskaja

Lauantaina 20.8. klo 13-14.30 Taiteilijatapaaminen gallerialla. Etäyhteydellä Ukrainasta mukana myös Daniil Nemirovskaja. Näyttelyssä yhdistyvät sodan erottamien äidin ja pojan, ukrainalaisten Julia ja Daniil Nemirovskajan teokset. Julia Nemirovskaja pakeni viime keväänä Helsinkiin, Venäjän aloitettua täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaan. Julian mukana Suomeen pakeni perheen nuorin lapsi, muun perheen jäädessä Kiovaan.
Lue lisää
To 25.8.2022 klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage elokuun kollaasityöpaja gallerialla

Elokuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu tapahtumaan nyt!
Lue lisää
Ke 7.9. klo 18

Kirjailta

Kirjailija Mihail Bulgakov - syntyisin Kiovasta

Eeva-Liisa Haapaniemi valmistelee väitöskirjaa Bulgakovista ja johdattelee meidät kirjaillassa kiovalaislähtöisen kirjailijan maailmaan erityisesti romaanin Valkokaarti pohjalta. Vapaa pääsy.
Lue lisää

Menneet tapahtumat

La 6.8. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Tuula Vehanen näyttelyssään Mirties Gatvé - Kuolemankatu

Tervetuloa tapaamaan valokuvaaja Tuula Vehasta hänen näyttelyynsä Mirties Gatvé - Kuolemankatu. Näyttelyyn ja taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy.
Lue lisää
La 23.7. klo 18

Konsertti

Guillaume Gargaud ja Eero Savela

Ranskalainen kitaristi Guillaume Gargaud saapuu heinäkuussa kolmatta kertaa Suomeen. Laterna Magicassa hän esiintyy trumpetisti Eero Savelan kanssa. Juuri ennen koronaa kaksikko konsertoi ensimmäisen kerran yhdessä ja äänitti albumin Helsinki, joka on kuultavissa streaming-palveluissa. Yhteistyö oli hedelmällistä ja saa nyt jatkoa. Savelalle ja Gargaudille yhteistä on rakkaus vapaasti improvisoituun musiikkiin, jatkuva kiinnostus uusien ihmisten kanssa työskentelyyn ja tutkiva ote omaan itseen sekä soittoon. Liput 5 €.
Lue lisää
Ti 19.7. klo 17-19

Valokuvanäyttelyn avajaiset

Tuula Vehanen: Mirties Gatvé - Kuolemankatu

Lämpimästi tervetuloa Tuula Vehasen Mirties Gatvé - Kuolemankatu valokuvanäyttelyn avajaisiin tiistaina 19.7. klo 17-19. Näyttely on esillä gallerioissa 13.8.2022 asti. 
Lue lisää
La 16.7. klo 13-15

Näyttelyjen viimeinen päivä

Taiteilijatapaamisessa Peter Strebel ja Sam Jamsen

Tervetuloa tapaamaan valokuvaajia näyttelyjen viimeisenä päivänä. Laternan Tiili- ja kellarigalleriassa nähdään Peter Strebelin valokuvanäyttely Ensilumi lokakuussa ja Kirjagalleriatilassa Sam Jamsenin valokuvia Apulanta-yhtyeestä näyttelyssä Reunoilla.
Lue lisää
Ti 28.6. klo 17-19

Peter Strebel ja Sam Jamsen

Näyttelyjen avajaiset 28.6.

Lämpimästi tervetuloa näyttelyjen avajaisiin tiistaina 28.6. klo 17-19. Laternan Tiili- ja kellarigalleriaan rakentuu Peter Strebelin valokuvanäyttely Ensilumi lokakuussa ja Kirjagalleriatilassa nähdään Sam Jamsenin valokuvia Apulanta-yhtyeestä näyttelyssä Reunoilla. Näyttelyt on esillä gallerioissa 16.7.2022 asti.
Lue lisää
Lue lisää
Laterna suljettu 20.-26.6.2022

Kesätauko

Laterna lomailee juhannusviikon

Laterna Magica on suljettuna juhannusviikon ajan 20.-26.6.2022. Juhannuksen jälkeen on jälleen uusien näyttelyjen aika. Lämpimästi tervetuloa näyttelyjen avajaisiin tiistaina 28.6. klo 17-19. Laternan Tiili- ja kellarigalleriaan rakentuu Peter Strebelin valokuvanäyttely Ensilumi lokakuusa ja Kirjagalleriatilassa nähdään Sam Jamsenin valokuvia Apulanta-yhtyeestä näyttelyssä Reunalla. Näyttelyt on esillä gallerioissa 16.7.2022 asti.
Lue lisää
La 18.6.2022 klo 13-15

Näyttelyjen viimeinen päivä

Taiteilijatapaamisessa Timo Setälä, Pekka Hepoluhta ja Jussi Salminen

Tervetuloa tapaamaan näyttelyjen tekijöitä! Laternan Kellarigalleriassa nähdään Timo Setälän valokuvanäyttely Maisemasta, Tiiligalleriassa Pekka Hepoluhdan maalauksista koostuva näyttely Katsomisesta ja Kirjagalleriatilassa Jussi Salmisen valokuvanäyttely Trip to Addams Family. Näyttelyt on esillä gallerioissa 18.6.2022 klo 15 asti, jonka jälkeen Laterna on suljettuna juhannusviikon ajan 20.-26.6.2022.
Lue lisää
To 9.6. klo 19

Sinkun julkkarikeikka

TomuTomu

TomuTomu on folkkia, punkkia, bluesia ja iskelmää. Verbaalinen ilmaisu pääosin ymmärrettävää suomen kieltä. Kaikki muu on universaalia. Liput 5 € Laternan kassalta ennen keikan alkua.
Lue lisää
La 21.5. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Paula Ruuttunen ja Merja Nieminen

Keramiikkataiteilijat Paula Ruuttunen ja Merja Nieminen ovat rakentaneet Laternan gallerioihin upean keramiikkateosten kokonaisuuden Tulen nimeen. Taiteilijoita yhdistää keramiikkatyöskentelyssä puulla polttaminen ja residenssiaika Tanskassa Guldagergaardiin keramiikkakeskuksessa. Tervetuloa tapaamaan tekijöitä näyttelyn viimeisenä päivänä. Vapaa pääsy.
Lue lisää
To 12.5.2022 klo 18

Kirjan- ja levynjulkkarit

Abstraktinen illanvietto

Tervetuloa Abstraktiseen Illanviettoon. Juhlistamme 12.5.2022 Laterna Magicassa runoilija Petri Lahtisen runoteoksen Mystillisen Teatterin ja ADDANARRI yhtyeen C-kasetin ΟΡΦΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ (Orfilaisia kirjoituksia kuolleille) julkaisua. Liput 5 €.
Lue lisää
To 5.5.2022 klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage toukokuun kollaasityöpaja gallerialla

Toukokuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Tapahtuma täynnä.
Lue lisää
Ti 3.5. klo 17-19

Näyttelyn avajaiset

Paula Ruuttunen ja Merja Nieminen: Tulen nimeen, keramiikkaa

Lämpimästi tervetuloa näyttelyn avajaisiin tiistaina 3.5. klo 17-19. Laternan galleriatiloihin rakentuu Paula Ruuttusen ja Merja Niemisen keramiikan yhteisnäyttely Tulen nimeen. Näyttely on esillä gallerioissa 21.5.asti. 
Lue lisää
La 30.4. klo 13-15

Näyttelyjen viimeinen päivä!

Taiteilijatapaamisessa Andi Balogh ja Ville Suhonen

Tervetuloa tutustumaan näyttelyihin taiteilijoiden johdolla lauantaina 30.4. klo 13-15. Tiili- ja kellarigalleriassa Ville Suhonen näyttelyssään Grand Tour 1939 ja Kirjagalleriatilassa Andi Balogh valokuvanäyttelyssään Under the Northern Sky. Vapaa pääsy.
Lue lisää
Pe 29.4.2022 klo 19

Kalle Taivainen ja Jori Roosberg - Syvällisten keskustelujen ja kevyen musiikin ilta kellarissa

Kesällä 2021 järjestetty menestysilta saa jatkoa! Kalle Taivainen ja Jori Roosberg tekevät paluun Laternan kellariin ja haluavat jälleen keskustella yleisön kanssa vaikeista ja syvistä aiheista. Teemana jo viime kerralta tuttu häpeä. Kevennyksenä kuulemme Loiriplukarin esittämiä lauluja. Liput 15 € Laternan kassalta ennen tapahtuman alkua.
Lue lisää
To 28.4. klo 18

Kirjanjulkkarit

Arvo Ihon Stalker-valokuvakirjan julkistamistilaisuus

Arvo Ihon ainutlaatuiset valokuvat Andrei Tarkovskin Stalker-elokuvan kuvauksista vuosilta 1977-1978 nyt kirjana! Arvo Iho (s.1949) on virolainen elokuvaohjaaja ja valokuvaaja. Iho on toiminut kuvaajana, lavastajana ja ohjaajana useissa tuotannoissa ja opettaa nykyisin elokuvausta Tallinnan yliopistossa. Vuosina 1977-1978 hän työskenteli venäläisen elokuvaohjaaja Andrei Tarkovskin avustajana Stalker-elokuvan kuvauksissa. Arvo Ihon itsensä kokoama ja kustantama kirja ilmestyi huhtikuussa 2022. Kirjan hinta 40 €. Vain käteinen.
Lue lisää