Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
La 1.10. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Liisa Takala valokuvanäyttelyssään Siimes

Tervetuloa tapaamaan valokuvaaja Liisa Takalaa näyttelyyn Siimes - majatuksia lauantaina, näyttelyn viimeisenä päivänä 1.10. Vapaa pääsy.
Lue lisää
Tiistaina 4.10.klo 17-19

Avajaiset

Uudet näyttelyt avautuu 4.10.klo 17-19

Lämpimästi tervetuloa näyttelyjen avajaisiin tiistaina 4.10. klo 17-19. Tiili- ja kellarigalleriassa nähdään Salli Karin ja Susanna Kaulasen kokonaisuus Myötäreaktio - Näyttely tuntemattomista tunteista. Kirjagalleriaan rakentuu Timo Kirveen (1939-2021) valokuvanäyttely Havanna Mix. Avajaisissa julkistetaan myös Mustan Taiteen kustantama Havanna Mix -valokuvakirja. Näyttelyt ovat esillä gallerioissa 22.10.2022 asti.
Lue lisää
To 6.10. klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Järki ja tunteet

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Aloitamme ensimmäiseksi julkaistuilla teoksilla. Lukupiiriin on vapaa pääsy. 
Lue lisää
ti 11.10 klo 17-19

Moniaistillinen työpaja

Myötäreaktio

Moniaistillinen työpaja tutkii Myötäreaktio -näyttelyn teemaa, eli vaikeasti hahmottuvia tunteita ja niiden ilmaisemista sanallisesti ja kuvallisesti. Työskentely tapahtuu tiedostamattoman kirjoittamisen ja tuntoaistiin perustuvan piirtämisen keinoin.Työpajan vetävät tilasuunnittelija ja kuvataiteilija Salli Kari sekä taidepedagogi ja kuvittaja Susanna Kaulanen.Hinta 15 €. Tapahtuma täynnä.
Lue lisää
To 13.10 klo 17-19

Moniaistillinen työpaja

Myötäreaktio 13.10.

Moniaistillinen työpaja tutkii Myötäreaktio -näyttelyn teemaa, eli vaikeasti hahmottuvia tunteita ja niiden ilmaisemista sanallisesti ja kuvallisesti. Työskentely tapahtuu tiedostamattoman kirjoittamisen ja tuntoaistiin perustuvan piirtämisen keinoin.Työpajan vetävät tilasuunnittelija ja kuvataiteilija Salli Kari sekä taidepedagogi ja kuvittaja Susanna Kaulanen.Hinta 15 €. Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan nyt.
Lue lisää
Ke 26.10. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage lokakuun kollaasityöpaja gallerialla

Lokakuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu tapahtumaan nyt!
Lue lisää
Ke 2.11. klo 18

Kirjallinen kekri-ilta

Kekri oli esivanhempiemme tärkein juhla, ja myös suomalainen vuosi vaihtui kekrinä. Sadonkorjuun aikaan iloittiin, syötiin ja juotiin hyvin, sekä muistettiin myös vainajia. Marraskuun pimenevässä illassa sukellamme vanhoihin perinteisiin ja vietämme kirjallista kekriä. Vapaa pääsy.  
Lue lisää

Menneet tapahtumat

Ti 20.9.022 klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage syyskuun kollaasityöpaja gallerialla

Syyskuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu tapahtumaan nyt!
Lue lisää
Ke 14.9. klo 18

Konsertti

Dario Fariello / Jukka Kääriäinen / Teemu Mustonen

Konsertti/Concert: Dario Fariello (sopraanosaksofoni), Jukka Kääriäinen( kitara) ja Teemu Mustonen (lyömäsoittimet). Liput 10 €
Lue lisää
Ti 13.9. klo 17-19

Näyttelyjen avajaiset

Liisa Takalan valokuvia ja Shinanon täysikuu - Vaelluksia ukiyo-e puupiirrosten maisemissa

Lämpimästi tervetuloa näyttelyjen avajaisiin tiistaina 13.9. klo 17-19. Tiili- ja kellarigalleriaan rakentuu Liisa Takalan valokuvanäyttely Siimes - majatuksia ja Kirjagalleriassa nähdään Shinanon täysikuu Vaelluksia ukiyo-e puupiirrosten maisemissa. Näyttelyt ovat esillä gallerioissa 1.10.2022 asti.
Lue lisää
La 10.9. klo 13 alkaen

Taiteilijatapaamiset näyttelyjen viimeisenä päivänä

Nagashila - Julia Nemirovskaja

Klo 13-14 Taiteilijatapaamisessa Nagashila näyttelyssään Joki kaipaa valtamerta. Nagashila kertoo lyhyesti alkuperäisen abstraktin maalaustaiteen ja ei-esittävän maalaustavan eron sekä vastaan kysymyksiin. Klo 13-15 Taiteilijatapaamisessa Julia Nemirovskaja näyttelyssään Sodan erottamat.Vapaa pääsy.
Lue lisää
Ke 7.9. klo 18

Kirjailta

Kirjailija Mihail Bulgakov - syntyisin Kiovasta

Eeva-Liisa Haapaniemi valmistelee väitöskirjaa Bulgakovista ja johdattelee meidät kirjaillassa kiovalaislähtöisen kirjailijan maailmaan erityisesti romaanin Valkokaarti pohjalta. Vapaa pääsy.
Lue lisää
To 25.8.2022 klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage elokuun kollaasityöpaja gallerialla

Elokuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu tapahtumaan nyt!
Lue lisää
La 20.8. klo 13-14.30

Taiteilijatapaaminen

Julia Nemirovskaja ja etäyhteydellä Ukrainasta Daniil Nemirovskaja

Lauantaina 20.8. klo 13-14.30 Taiteilijatapaaminen gallerialla. Etäyhteydellä Ukrainasta mukana myös Daniil Nemirovskaja. Näyttelyssä yhdistyvät sodan erottamien äidin ja pojan, ukrainalaisten Julia ja Daniil Nemirovskajan teokset. Julia Nemirovskaja pakeni viime keväänä Helsinkiin, Venäjän aloitettua täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaan. Julian mukana Suomeen pakeni perheen nuorin lapsi, muun perheen jäädessä Kiovaan.
Lue lisää
To 18.8. klo 17 alkaen

Syksyn avaus

Taiteiden yö 2022 Laternassa

Illan ohjelmassa kahden näyttelyn avajaiset klo 17-19. Kellarigalleriassa Nagashila: Joki kaipaa valtamerta, poikkitaiteellinen kokonaisteos ja Julia ja Daniil Nemirovskaja: Sodan erottamat, Kiova - Helsinki. Klo 19-20 DJ Dad Can Dance kirjakaupan puolella. Klo 20 keikalla kirjakaupassa Mount Fool.
Lue lisää
Lue lisää
La 13.8. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Tuula Vehanen näyttelyssään Mirties Gatvé - Kuolemankatu

Tervetuloa tapaamaan valokuvaaja Tuula Vehasta hänen näyttelyynsä Mirties Gatvé - Kuolemankatu. Näyttelyyn ja taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy. Lauantai 13.8. on näyttelyn viimeinen päivä.
Lue lisää
La 6.8. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Tuula Vehanen näyttelyssään Mirties Gatvé - Kuolemankatu

Tervetuloa tapaamaan valokuvaaja Tuula Vehasta hänen näyttelyynsä Mirties Gatvé - Kuolemankatu. Näyttelyyn ja taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy.
Lue lisää
La 23.7. klo 18

Konsertti

Guillaume Gargaud ja Eero Savela

Ranskalainen kitaristi Guillaume Gargaud saapuu heinäkuussa kolmatta kertaa Suomeen. Laterna Magicassa hän esiintyy trumpetisti Eero Savelan kanssa. Juuri ennen koronaa kaksikko konsertoi ensimmäisen kerran yhdessä ja äänitti albumin Helsinki, joka on kuultavissa streaming-palveluissa. Yhteistyö oli hedelmällistä ja saa nyt jatkoa. Savelalle ja Gargaudille yhteistä on rakkaus vapaasti improvisoituun musiikkiin, jatkuva kiinnostus uusien ihmisten kanssa työskentelyyn ja tutkiva ote omaan itseen sekä soittoon. Liput 5 €.
Lue lisää
Ti 19.7. klo 17-19

Valokuvanäyttelyn avajaiset

Tuula Vehanen: Mirties Gatvé - Kuolemankatu

Lämpimästi tervetuloa Tuula Vehasen Mirties Gatvé - Kuolemankatu valokuvanäyttelyn avajaisiin tiistaina 19.7. klo 17-19. Näyttely on esillä gallerioissa 13.8.2022 asti. 
Lue lisää
La 16.7. klo 13-15

Näyttelyjen viimeinen päivä

Taiteilijatapaamisessa Peter Strebel ja Sam Jamsen

Tervetuloa tapaamaan valokuvaajia näyttelyjen viimeisenä päivänä. Laternan Tiili- ja kellarigalleriassa nähdään Peter Strebelin valokuvanäyttely Ensilumi lokakuussa ja Kirjagalleriatilassa Sam Jamsenin valokuvia Apulanta-yhtyeestä näyttelyssä Reunoilla.
Lue lisää
Ti 28.6. klo 17-19

Peter Strebel ja Sam Jamsen

Näyttelyjen avajaiset 28.6.

Lämpimästi tervetuloa näyttelyjen avajaisiin tiistaina 28.6. klo 17-19. Laternan Tiili- ja kellarigalleriaan rakentuu Peter Strebelin valokuvanäyttely Ensilumi lokakuussa ja Kirjagalleriatilassa nähdään Sam Jamsenin valokuvia Apulanta-yhtyeestä näyttelyssä Reunoilla. Näyttelyt on esillä gallerioissa 16.7.2022 asti.
Lue lisää
Lue lisää
Laterna suljettu 20.-26.6.2022

Kesätauko

Laterna lomailee juhannusviikon

Laterna Magica on suljettuna juhannusviikon ajan 20.-26.6.2022. Juhannuksen jälkeen on jälleen uusien näyttelyjen aika. Lämpimästi tervetuloa näyttelyjen avajaisiin tiistaina 28.6. klo 17-19. Laternan Tiili- ja kellarigalleriaan rakentuu Peter Strebelin valokuvanäyttely Ensilumi lokakuusa ja Kirjagalleriatilassa nähdään Sam Jamsenin valokuvia Apulanta-yhtyeestä näyttelyssä Reunalla. Näyttelyt on esillä gallerioissa 16.7.2022 asti.
Lue lisää