Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
La 23.7. klo 18

Konsertti

Guillaume Gargaud ja Eero Savela

Ranskalainen kitaristi Guillaume Gargaud saapuu heinäkuussa kolmatta kertaa Suomeen. Laterna Magicassa hän esiintyy trumpetisti Eero Savelan kanssa. Juuri ennen koronaa kaksikko konsertoi ensimmäisen kerran yhdessä ja äänitti albumin Helsinki, joka on kuultavissa streaming-palveluissa. Yhteistyö oli hedelmällistä ja saa nyt jatkoa. Savelalle ja Gargaudille yhteistä on rakkaus vapaasti improvisoituun musiikkiin, jatkuva kiinnostus uusien ihmisten kanssa työskentelyyn ja tutkiva ote omaan itseen sekä soittoon. Liput 5 €.
Lue lisää

Menneet tapahtumat

Ti 28.6. klo 17-19

Peter Strebel ja Sam Jamsen

Näyttelyjen avajaiset 28.6.

Lämpimästi tervetuloa näyttelyjen avajaisiin tiistaina 28.6. klo 17-19. Laternan Tiili- ja kellarigalleriaan rakentuu Peter Strebelin valokuvanäyttely Ensilumi lokakuussa ja Kirjagalleriatilassa nähdään Sam Jamsenin valokuvia Apulanta-yhtyeestä näyttelyssä Reunoilla. Näyttelyt on esillä gallerioissa 16.7.2022 asti.
Lue lisää
Lue lisää
Laterna suljettu 20.-26.6.2022

Kesätauko

Laterna lomailee juhannusviikon

Laterna Magica on suljettuna juhannusviikon ajan 20.-26.6.2022. Juhannuksen jälkeen on jälleen uusien näyttelyjen aika. Lämpimästi tervetuloa näyttelyjen avajaisiin tiistaina 28.6. klo 17-19. Laternan Tiili- ja kellarigalleriaan rakentuu Peter Strebelin valokuvanäyttely Ensilumi lokakuusa ja Kirjagalleriatilassa nähdään Sam Jamsenin valokuvia Apulanta-yhtyeestä näyttelyssä Reunalla. Näyttelyt on esillä gallerioissa 16.7.2022 asti.
Lue lisää
La 18.6.2022 klo 13-15

Näyttelyjen viimeinen päivä

Taiteilijatapaamisessa Timo Setälä, Pekka Hepoluhta ja Jussi Salminen

Tervetuloa tapaamaan näyttelyjen tekijöitä! Laternan Kellarigalleriassa nähdään Timo Setälän valokuvanäyttely Maisemasta, Tiiligalleriassa Pekka Hepoluhdan maalauksista koostuva näyttely Katsomisesta ja Kirjagalleriatilassa Jussi Salmisen valokuvanäyttely Trip to Addams Family. Näyttelyt on esillä gallerioissa 18.6.2022 klo 15 asti, jonka jälkeen Laterna on suljettuna juhannusviikon ajan 20.-26.6.2022.
Lue lisää
To 9.6. klo 19

Sinkun julkkarikeikka

TomuTomu

TomuTomu on folkkia, punkkia, bluesia ja iskelmää. Verbaalinen ilmaisu pääosin ymmärrettävää suomen kieltä. Kaikki muu on universaalia. Liput 5 € Laternan kassalta ennen keikan alkua.
Lue lisää
La 21.5. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Paula Ruuttunen ja Merja Nieminen

Keramiikkataiteilijat Paula Ruuttunen ja Merja Nieminen ovat rakentaneet Laternan gallerioihin upean keramiikkateosten kokonaisuuden Tulen nimeen. Taiteilijoita yhdistää keramiikkatyöskentelyssä puulla polttaminen ja residenssiaika Tanskassa Guldagergaardiin keramiikkakeskuksessa. Tervetuloa tapaamaan tekijöitä näyttelyn viimeisenä päivänä. Vapaa pääsy.
Lue lisää
To 12.5.2022 klo 18

Kirjan- ja levynjulkkarit

Abstraktinen illanvietto

Tervetuloa Abstraktiseen Illanviettoon. Juhlistamme 12.5.2022 Laterna Magicassa runoilija Petri Lahtisen runoteoksen Mystillisen Teatterin ja ADDANARRI yhtyeen C-kasetin ΟΡΦΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ (Orfilaisia kirjoituksia kuolleille) julkaisua. Liput 5 €.
Lue lisää
To 5.5.2022 klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage toukokuun kollaasityöpaja gallerialla

Toukokuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Tapahtuma täynnä.
Lue lisää
Ti 3.5. klo 17-19

Näyttelyn avajaiset

Paula Ruuttunen ja Merja Nieminen: Tulen nimeen, keramiikkaa

Lämpimästi tervetuloa näyttelyn avajaisiin tiistaina 3.5. klo 17-19. Laternan galleriatiloihin rakentuu Paula Ruuttusen ja Merja Niemisen keramiikan yhteisnäyttely Tulen nimeen. Näyttely on esillä gallerioissa 21.5.asti. 
Lue lisää
La 30.4. klo 13-15

Näyttelyjen viimeinen päivä!

Taiteilijatapaamisessa Andi Balogh ja Ville Suhonen

Tervetuloa tutustumaan näyttelyihin taiteilijoiden johdolla lauantaina 30.4. klo 13-15. Tiili- ja kellarigalleriassa Ville Suhonen näyttelyssään Grand Tour 1939 ja Kirjagalleriatilassa Andi Balogh valokuvanäyttelyssään Under the Northern Sky. Vapaa pääsy.
Lue lisää
Pe 29.4.2022 klo 19

Kalle Taivainen ja Jori Roosberg - Syvällisten keskustelujen ja kevyen musiikin ilta kellarissa

Kesällä 2021 järjestetty menestysilta saa jatkoa! Kalle Taivainen ja Jori Roosberg tekevät paluun Laternan kellariin ja haluavat jälleen keskustella yleisön kanssa vaikeista ja syvistä aiheista. Teemana jo viime kerralta tuttu häpeä. Kevennyksenä kuulemme Loiriplukarin esittämiä lauluja. Liput 15 € Laternan kassalta ennen tapahtuman alkua.
Lue lisää
To 28.4. klo 18

Kirjanjulkkarit

Arvo Ihon Stalker-valokuvakirjan julkistamistilaisuus

Arvo Ihon ainutlaatuiset valokuvat Andrei Tarkovskin Stalker-elokuvan kuvauksista vuosilta 1977-1978 nyt kirjana! Arvo Iho (s.1949) on virolainen elokuvaohjaaja ja valokuvaaja. Iho on toiminut kuvaajana, lavastajana ja ohjaajana useissa tuotannoissa ja opettaa nykyisin elokuvausta Tallinnan yliopistossa. Vuosina 1977-1978 hän työskenteli venäläisen elokuvaohjaaja Andrei Tarkovskin avustajana Stalker-elokuvan kuvauksissa. Arvo Ihon itsensä kokoama ja kustantama kirja ilmestyi huhtikuussa 2022. Kirjan hinta 40 €. Vain käteinen.
Lue lisää
Ke 27.4. klo 18

Konsertti

Suhina Klubin vieraana Sami Klemola

Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen ja ajoittain Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia. Huhtikuun vieraana on Sami Klemola. Liput 5 €.
Lue lisää
To 7.4.2022 klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage huhtikuun kollaasityöpaja gallerialla

Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan huhtikuun pajaan nyt!.
Lue lisää
La 2.4.2022 klo 13-15

Näyttelyjen viimeinen päivä

Taiteilijatapaamisessa Sam Jamsen ja Chrisse Candolin

Tervetuloa taiteilijatapaamiseen näyttelyjen päättymispäivänä. Tiili- ja kellarigalleriassa Sam Jamsen valokuvanäyttelyssään Kosketuksissa, Kirjagalleriatilassa Chrisse Candolin näyttelyssään Ajan merkit. Näyttelyihin vapaa pääsy. Tervetuloa!
Lue lisää
Ke 30.3. klo 18

Konsertti

Suhina Klubin vieraana Jon Petterson

Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen ja ajoittain Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia. Maaliskuun lopulla vieraaksi saapuu Jon Petterson. Liput 5 €.
Lue lisää