Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
Ti 25.1.2022 klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage tammikuun kollaasityöpaja gallerialla

Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasi on inspiroiva ja vapaamuotoinen tekniikka, jossa erilaisia materiaaleja yhdistetään samaan teokseen. Nimi tulee ranskan verbistä coller (liimata) ja tekniikka on syntynyt 1900-luvun alun kubistien parissa. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu vuoden 2022 ensimmäiseen työpajaan nyt!
Lue lisää
La 29.1.2022 klo 13-15

Taiteilijatapaamiset

Laura Hynninen | Signe Bee -työryhmä

Tervetuloa tapaamaan taiteilijoita näyttelyjen viimeisenä päivänä. Tiili- ja kellarigalleriatilassa nähdään Laura Hynnisen maalauksia näyttelyssä Unia vai kaikuja, joka tutkii yöllisiä kokemuksia; unia, unettomuutta, ahdistusta, inspiraatiota. Kirjagalleriatilassa Signe Bee -työryhmän Harhoja-näyttely tuo esille kuivalevyprosessin kehittely- ja testausvaiheessa syntyneitä lasinegatiiveja, joista paljastuu sattumanvaraisuuden maailma outoine jälkineen.
Lue lisää

Menneet tapahtumat

La 18.12. klo 12-15

Laternan jouluglögit

Tervetuloa tutustumaan kahteen näyttelyyn ja kirjapuodin valikoimiin glögin ja piparin kera lauantaina iltapäivällä. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää
To 16.12.klo 18

Konsertti

Suhina klubin vieraana Sirpa Jokinen ja Meriheini Luoto

Suhina Klubi palaa takaisin tarjoamaan kokeellisen ja improvisoidun musiikin konsertteja Laterna Magicassa syksyn 2021 ajan. Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen ja ajoittain Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia. Vuoden viimeisen klubin vieraaksi saapuvat Sirpa Jokinen ja Meriheini Luoto. Liput 5 €.
Lue lisää
Ke 15.12. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage joulukuun kollaasityöpaja gallerialla

Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasi on inspiroiva ja vapaamuotoinen tekniikka, jossa erilaisia materiaaleja yhdistetään samaan teokseen. Nimi tulee ranskan verbistä coller (liimata) ja tekniikka on syntynyt 1900-luvun alun kubistien parissa. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää
Ke 1.12.2021 klo 19

LOPPUUNMYYTY: Jazz-ilta mesenaateille

Jonas Metsäkylä trio

Jonas Metsäkylä trio palaa jälleen Laternaan, tai sanoisinko, vihdoin! Kyseessä on loppuunmyyty konsertti Laternaa tukeneille mesenaateille.
Lue lisää
La 27.11. klo 15.30

Iltapäivän konsertti

Gaia

Gaia esittää mystistä hippikelttiprogea virtuoottisesti ja intohimoisesti. Liput 5 € Laternan kassalta ennen keikan alkua.
Lue lisää
La 27.11. klo 12-15

Taiteilijatapaaminen

Tero Makkonen näyttelyssään Kaimo - Dawning

Valokuvaaja Tero Makkosen (s.1971) näyttely Kaimo - Dawning, optisia illuusioita ja tilallisia vaikutelmia Suomen luonnossa on esillä Laternan tiili- ja kellarigalleriassa 4.12. asti. Tero Makkonen on tavattavissa näyttelyssään lauantaina 27.11. klo 12-15. Taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy.
Lue lisää
To 25.11.2021 klo 18

Performanssi

Mixa Fortuna ja Mario Massa: NAINEN ABATJOUR

Carrying out a performance-art project about handwriting without eyes: around inner visualization and concentration, through sound and music ... and through a play. With the magic advice of an overhead projector...
Lue lisää
To 18.11.2021 klo 18

Suhina Klubi

Vieraana Japan Visa

Suhina Klubi palaa takaisin tarjoamaan kokeellisen ja improvisoidun musiikin konsertteja Laterna Magicassa syksyn 2021 ajan. Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen ja ajoittain Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia. Marraskuun klubin vieraaksi saapuu Japan Visa. Liput 5 €.
Lue lisää
La 13.11. klo 13-15

Näyttelyjen viimeinen päivä

Taiteilijatapaamisessa Susanna Lyly ja Lila ry:n taiteilijaryhmä

Tervetuloa tapaamaan tekijöitä gallerialle näyttelyjen viimeisenä päivänä. Kirjagalleriassa taiteilijaryhmä Lila ry:n kirjataiteen näyttely Sivuhuomioita. Tiili- ja kellarigalleriatilassa Susanna Lylyn valokuvanäyttely Erakot vastoin tahtoaan - kohtaamisia. Tilaisuuteen ja galleriaan on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää
Pe 12.11. klo 18.30

Konsertti

Josefiina Vannesluoma ja Kenneth Jimenez

"While you're lonely" is the name of the debut album by finnish singer Josefiina Vannesluoma and NYC based bassist Kenneth Jimenez. As a duo they have explored free form and got together in Helsinki in 2019 to improvise, play concerts and record. Now, almost exactly two years later, they get together again in Helsinki to play and celebrate their record release through Irazu Records, an independant avantgarde label based in New York.‍ Tickets 10 €.
Lue lisää
Ke 10.11. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasi on inspiroiva ja vapaamuotoinen tekniikka, jossa erilaisia materiaaleja yhdistetään samaan teokseen. Nimi tulee ranskan verbistä coller (liimata) ja tekniikka on syntynyt 1900-luvun alun kubistien parissa. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää
Ke 3.11. klo 18

Konsertti

Tule suloinen kuolema– kuoleman ja kuutamon lauluja

Laulaja Anna Ilveskoski ja pianisti Anni Seidla ovat koonneet J.S. Bachin, Jean Sibeliuksen, Toivo Kuulan, Mart Saaren, Martti Helan, Eduard Ojan, Claude Debussyn ja Rentaro Takin tulkintoja näistä mystisistä aiheista konsertiksi. Liput 5 €.
Lue lisää
To-su 28.-31.10.2021

Laternan osasto kirjamessuilla on 6m90

Laterna on mukana Helsingin Kirjamessuilla Messukeskuksella pienen osaston 6m90 kera. Osastolla on mukana ehkä maailman suurin Laterna Magica -laite, jonka sisälle pääset katsomaan videota. Mukana on myös pieni kirjavalikoima. Nähdään messuilla!
Lue lisää
La 23.10. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen gallerialla

Taru Rantala ja Petra Giacomelli

Tervetuloa tapaamaan taiteilijoita heidän näyttelyjensä päättymispäivänä. Kirjagalleriassa Petra Giacomelli kertoo vuosien 2020-2021 kirjateoksista koostuvasta näyttelystään Luetut ja lukemattomat. Tiili- ja kellarigalleriatilassa Taru Rantala tavattavissa luontokuvien näyttelyssään Luonnon sylissä. Vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää
Ke 13.10.2021 klo 18

Suhina Klubi

Vieraana Lauri Hyvärinen

Suhina Klubi palaa takaisin tarjoamaan kokeellisen ja improvisoidun musiikin konsertteja Laterna Magicassa syksyn 2021 ajan. Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen ja ajoittain Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia. Lokakuun klubin vieraaksi saapuu kitaristi Lauri Hyvärinen. Liput 5 €.
Lue lisää