Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
Pe 23.2.klo 18

Runoilta

Illallinen uutuusrunoutta

Perjantai-iltana 23.2. klo 18 Laterna Magicassa voi kuulla runoutta, kun runoilijat Sirpa Kyyrönen, Carlos Lievonen, Milka Luhtaniemi ja Tuukka Pietarinen asettuvat esittämään otteita vastikään julkaistuista runokokoelmistaan. Runoilijoiden teoksia on myös ostettavissa tilaisuudesta, kuten lukemattomasti muutakin runoutta. Vapaa pääsy.
Lue lisää
Ti 5.3.2024 klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Maaliskuun 2024 Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Maaliskuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää
Ke 20.3.2024 klo 17

Laternan klassikkolukupiiri

Gabriel Garcia Marquez: Rakkautta koleran aikaan

Laternan klassikkolukupiirin maaliskuun kirjana on Gabriel Garcia Marquezin romaani Rakkautta koleran aikaan. Vapaa pääsy. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!
Lue lisää
To 18.4.2024 klo 17

Laternan klassikkolukupiiri

Virginia Woolf: Orlando

Laternan klassikkolukupiirin huhtikuun kirjana on Virginia Woolfin romaani Orlando. Vapaa pääsy. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!
Lue lisää
Ma 20.5. klo 17

Laternan klassikkolukupiiri

Sofokles: Kuningas Oidipus

Laternan klassikkolukupiirin toukokuun kirjana on antiikin klassikko, Sofokleen näytelmä Kuningas Oidipus. Vapaa pääsy. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!
Lue lisää

Menneet tapahtumat

Ti 20.2. klo 17-19

Valokuvanäyttelyjen avajaiset

Joska Pyykkö | Lauri Hakala

Laternan gallerioissa avautuu kaksi uutta näyttelyä tiistaina 20.2.2024 klo 17-19. Tiili- ja kellarigalleriaan rakentuu Joska Pyykön valokuvanäyttely Street signals ja Kirjagalleriatilassa nähdään Lauri Hakalan valokuvanäyttely Oletko koskaan ajatellut. Näyttelyt ovat esillä gallerioissa 9.3.2024 asti. 
Lue lisää
La 17.2.2024 klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Näyttelyjen päättymispäivänä gallerialla

Tiili- ja kellarigalleriaassa nähtävä Talviunia on valokuvanäyttely unista, haaveista, pysähtymisestä ja odotuksesta, jotka viriävät keskitalven pimeydessä. Näyttelyssä ovat mukana neljä valokuvatateilijaa: Jenni Haili, Jaakko Kilpiäinen, Natalia Kopkina ja Katri Lassila. Taiteilijoita yhdistää intohimo analogisen valokuvan maailmaan. Kirjagalleriatilassa inari Aikio-Kytömäen kokonaisuus At the Gates. Tervetuloa tapaamaan tekijöitä gallerialle näyttelyjen päättymispäivänä la 17.2. klo 13-15.
Lue lisää
Pe 16.2. klo 18

Konsertti

Jonas Metsäkylä soolona

Jonas Metsäkylä on Helsinkiläinen jazzkitaristi, joka tunnetaan johtamiensa yhtyeiden, Jonas Metsäkylä Trion ja Skogby Quintetin lisäksi soolokitaristina ja työskentelystään Chuck Israelsin kanssa viime vuoden keväällä. Jonas opiskelee Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Liput 5 €.
Lue lisää
Ma 12.2.2024 klo 17

Laternan klassikkolukupiiri

Kafka: Linna

Laternan klassikkolukupiirin helmikuun kirjana on Franz Kafkan romaani Linna. Vapaa pääsy. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!
Lue lisää
Ke 7.2.2024 klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Helmikuun 2024 Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Helmikuisessa Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ryhmä täyteenvarattu.
Lue lisää
Ti 30.1.klo 17-19

Näyttelyjen avajaiset

Talviunia, valokuvia | At the Gates, valokuvia, maalauksia, sekatekniikkateoksia

Laternan gallerioissa avautuu kaksi uutta näyttelyä tiistaina 30.1.2024 klo 17-19.Tiili- ja kellarigalleriaan rakentuu valokuvanäyttely Talviunia, jonka kokoavat valokuvaajat Jenni Haili, Jaakko Kilpiäinen, Natalia Kopkina ja Katri Lassila. Kirjagalleriatilassa nähdään Inari Aikio-Kytömäen valokuvista, maalauksista ja sekatekniikkateoksista koostuva kokonaisuus At the Gates. Näyttelyt ovat esillä gallerioissa 17.2.2024 asti.
Lue lisää
La 27.1. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Jarmo Koponen ja Jaana Kivi tavattavissa näyttelyjen viimeisenä päivänä

Tiili- ja kellarigallerian näyttelyssä Jarmo Koposen valokuvat kokoelmasta Someplace esittävät paikkoja jotka ovat saaneet hänet pysähtymään. Kirjagalleriatilassa nähtävä Jaana Kiven Cosmic Dreams -näyttelysarja sisältää öljyväri- ja sekatekniikkateoksia, joissa naishahmot ovat surrealistisissa ympäristöissä, toisissa ulottuvuuksissa ja avaruudessa.Vapaa pääsy.
Lue lisää
La 20.1. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Jaana Kivi näyttelyssään Cosmic Dreams

Kirjagalleriatilassa nähtävä Jaana Kiven Cosmic Dreams -näyttelysarja sisältää öljyväri- ja sekatekniikkateoksia, joissa naishahmot ovat surrealistisissa ympäristöissä, toisissa ulottuvuuksissa ja avaruudessa.Vapaa pääsy.
Lue lisää
To 18.1.2024 klo 17

Laternan klassikkolukupiiri

Hiiriä ja ihmisiä

Laternan klassikkolukupiirin tammikuun kirjana on John Steinbeckin Hiiriä ja ihmisiä. Vapaa pääsy. Kaikki ovat tervetulleita mukaan! Juttelemme tässä tapaamisessa samalla kevään kirjavalinnoista ja aikatauluista.
Lue lisää
To 11.1.2024 klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Vuoden 2024 ensimmäinen Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Tammikuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ryhmä täyteenvarattu.
Lue lisää
Ti 9.1.klo 17-19

Jarmo Koponen | Jaana Kivi

Näyttelyjen avajaiset

Laternan gallerioissa avautuu kaksi uutta näyttelyä tiistaina 9.1.2024 klo 17-19.Tiili- ja kellarigalleriaan rakentuu Jarmo Koposen valokuvanäyttely Someplace ja Kirjagalleriatilassa nähdään Jaana Kiven maalauksista koostuva kokonaisuus Cosmic Dream. Näyttelyt ovat esillä gallerioissa 27.1.2024 asti.
Lue lisää
La 6.1. klo 13-15

Näyttelyjen viimeinen päivä ja taiteilijatapaaminen

Laterna Magica on avoinna myös loppiaisena 6.1. klo 10-15, jolloin on esillä olevien valokuvanäyttelyjen viimeinen päivä.Tiili- ja kellarigalleriassa nähdään Sanna Johanssonin piktorialismin perinteistä ammentava valokuvanäyttely Maisemasta. Kirjagalleriatilassa nähdään valokuvaaja Reijo Porkan (1947-2023) muistonäyttely. Taiteilijatapaamisessa klo 13-15 Tiili- ja kellarigalleriassa Sanna Johansson valokuvanäyttelyssään Maisemasta.
Lue lisää
La 1612.2023 klo 12-15

Laternan jouluglögit

Tervetuloa tutustumaan näyttelyihin ja kirjavalikoimaan glögin ja piparien voimalla. Gramofonitaiteilija DJ Old Crank  tarjoilee levymusiikkia. Antikvaarisessa kirjakaupassa voit tehdä ainutlaatuisia joululahjalöytöjä laajasta valikoimasta. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää
Ke 13.12.2023 klo 17.30-19

Kirjanjulkkarit

Pauli Pylkön runoteos Häviämisen strategia

Filosofi Pauli Pylkön runoteoksen Häviämisen strategia julkaisutilaisuus. Teoksen toimittajat Jussi Sivenius ja Pasi Takkinen kertovat Pylkön filosofiasta, runoudesta ja teoksen toimittamisesta. Lausuntaa ja tarjoilu. Vapaa pääsy.
Lue lisää
Pe 8.12. klo 18 alkaen

Runotapahtuma

Illallinen runoutta

Perjantai-iltana 8.12. Laterna Magicassa voi kuulla runoutta, kun runoilijat Sanna Karlström, Risto Oikarinen, Kaija Rantakari, Mikko Räty ja Petra Vallila asettuvat esittämään otteita teoksistaan ja kenties myös muuta. Illassa myynnissä myös runoilijoiden uutta ja aiempaa tuotantoa. Vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää