Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
To 29.7. klo 17-20

Työpaja

Deniz Hartikaisen tuftaustyöpaja

Deniz Hartikaisen ohjaamassa työpajassa Laterna Magican Kirjagalleriassa tutustutaan punch needle -kirjontatekniikkaan eli tuftaukseen. Työpajan hinta 65 € sisältää laadukkaan neulan ja muut materiaalit. Ilmoittaudu mukaan!
Lue lisää
To 19.8. klo 17 alkaen

Syksyn avaus

Taiteiden yö Laternassa

Illan ohjelmassa kahden näyttelyn avajaiset klo 17-19. Taneli Eskolan punkkarivalokuvia kirjagalleriassa ja Kino-Suomi työryhmän valokuvanäyttely Eläviä kuvia Helsingissä – kierros korttelikinojen vuosikymmeniin kellarigalleriassa. Klo 20 Keikalla kellarissa Muovi Makkonen, joka tarjoilee suomenkielistä runollista ja rokahtavaa musaa kitaran ja koskettimien kera. Koskettimet Elisa Makkonen, kitara Tommi Kanerva.
Lue lisää
Lue lisää
Kerran kuukaudessa alkaen 26.8.2021

Konserttisarja

Suhina-klubi tulossa syksyllä 2021

Suhina Klubi palaa takaisin tarjoamaan kokeellisen ja improvisoidun musiikin konsertteja Laterna Magicassa syksyn 2021 ajan. Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia.
Lue lisää
La 4.9. klo 18

Suomalaisen alakulttuurin päivän konsertti

Sonus Obscuros

Laskeudu ktooniseen pimeyteen Laterna Magican kellarin kautta suomalaisen alakulttuurin päivänä, jolloin syksyksi taittuvan loppukesän hämyssä kolme musiikkiesitystä heijastavat seinille fantastisia äänimaisemia ja vievät kuulijansa toisenlaisiin todellisuuksiin. Liput 5 €
Lue lisää
Lue lisää

Menneet tapahtumat

La 24.7. klo 18-21 useita esityksiä

Performanssi

Kolme-kollektiivi: Madam Lucida - henkivalokuvia

Tapahtuma täyteenvarattu. Madam Lucida vie katsojat henkimaailmaan, jossa vallitsevat salaperäiset henkivoimat. Te näette sitä, josta ainoastaan saduissa olette lukeneet. Eksperimentit syntyvät yleisön myötävaikutuksella. Koko seanssin ajan olette yllätytetty ja elätte selvittämättömässä salaisuuksien maailmassa. Tulkaa – nähkää ja ihmetelkää ”Henkivalokuvaa”. Useat ovat paljon kuulleet puhuttavan hengistä, vaan eivät ole heitä nähneet ja kuulleet, nyt on harvinainen tilaisuus omin korvin kuulla ja omin silmin nähdä ihmeellisiä henkiolentoja.
Lue lisää
PERUTTU/SIIRTYY

PERUTTU/SIIRTYY Konsertti

Timo Rautiainen soolona

Keikka 9.7. siirtyy rajoitusten jatkumisen vuoksi. Timo Rautiainen muistetaan parhaiten suomenkielisen metallimusiikin myyntilistojen ja kansansuosion kärkeen 2000-luvun alussa nostaneen Trio Niskalaukauksen johtohahmona. Soolokeikalla kuullaan Laternan kellarigalleriassa kansanmusiikin helmiä. Lipunmyynti aloitetaan kesäkuun lopussa kun saamme hieman tietoa tulevista rajoituksista.
Lue lisää
La 19.6.2021 klo 13-15

Hanna Galtat ja Juha Laitalainen

Taiteilijatapaamiset lauantaina 19.6. klo 13-15

Vielä ehdit! Lauantaihin 19.6 asti Kirjagalleriatilassa ja Kellarigallerissa Juha Laitalaisen valokuvanäyttely Maiseman ääressä. Tiiligalleriassa Hanna Galtatin Merkilliset merkit -näyttely koostuu pienistä pronssiveistoksista rakentuvasta installaatiosta. Molemmat taiteilijat ovat tavattavissa gallerialla lauantaina klo 13-15. Laterna Magica lomailee juhannusviikon ja on suljettu 20.-27.6. Avaamme jälleen maanantaina 28.6.
Lue lisää
La 12.6. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Hanna Galtat näyttelyssään Merkilliset merkit

Tiiligalleriatilassa Hanna Galtat'n Merkilliset merkit -näyttely koostuu pienistä pronssiveistoksista. Taiteilija on paikalla näyttelyssä lauantaina 12.6. klo 13-15.
Lue lisää
La 12.6. klo 10-12

Taiteilijatapaaminen

Juha Laitalainen valokuvanäyttelyssään Maiseman ääressä

Juha Laitalaisen valokuvista koostuva näyttelykokonaisuus Maiseman ääressä on esillä Laterna Magican kirjagalleriatilassa ja kellarigalleriassa. Juha Laitalainen on tavattavissa näyttelyssään lauantaina 12.6. klo 10-12.
Lue lisää
To 10.6.2021 klo 19

Art Fair Suomi 2021

Kalle Taivainen ja Jori Sjöroos - Syvällisten keskustelujen ja kevyen musiikin ilta kellarissa

Syvällisten keskustelujen ja kevyen musiikin ilta kellarissa osana Art Fair Suomi -viikkoa. Kalle Taivainen ja Jori Sjöroos haluavat keskustella yleisön kanssa vaikeista ja syvstä aiheista. Kevennyksenä kuulemme Loiriplukarin esittämiä lauluja. Liput 15 €. Tapahtuma on täynnä.
Lue lisää
Ke 9.6.2021 klo 18

Art Fair Suomi 2021

Queer-opastus Hanna Galtat'n näyttelyyn

Queer-opastus Hanna Galtat’n näyttelyyn Merkilliset merkit. Queer-opastuksella tarkastelemme erilaisia epänormatiivisia tulkintoja, joita katsoja voi esittää taiteesta, ja esimerkiksi sen tavasta kuvat inhimillisiä teemoja. Opastuksen on tuottanut Helsingin yliopiston taidehistorian opiskelijoiden ainejärjestö Eidos ry. Tapahtuma on osa vuoden 2021 Art Fair Suomi goes Galleries -tapahtumaviikkoa. Varaa paikkasi nyt!
Lue lisää
Lue lisää
Ti 8.6.2021 klo 18

Art Fair Suomi 2021

Valokuvaaja Juha Laitalaisen opastus maisemakuvauksen saloihin

Opastus maisemavalokuvauksen saloihin. Yhteistyössä Kamera-lehden kanssa. Juha Laitalainen antaa vinkkejä maisemakuvaukseen valokuvanäyttelyssään Maiseman ääressä. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Tapahtuma on osa vuoden 2021 Art Fair Suomi goes Galleries-tapahtumaviikkoa. Tapahtuma on täynnä.
Lue lisää
Lue lisää
Ke 28.4.2021 klo 16-18

Taiteilijatapaaminen Konstnärsträff

Lotta Wigelius-Wulff

Tervetuloa tapaamaan Lotta Wigelius-Wulffia Laternan Kirjagalleriaan keskiviikkona 28.4. klo 16-18 hänen näyttelyssään Kivi, horistontti ja me muut. Gallerialla on käytettävä maskia. Rajoitamme kävijämäärää tarvittaessa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lue lisää
La 24.4.2021 klo 12-15

Taiteilijatapaaminen

Jarkko Martikainen ja Ilkka Vuojala näyttelyssään Lihavia luurankoja

Tervetuloa tapaamaan Jarkko Martikaista ja Ilkka Vuojalaa Tiili- ja kellarigalleriassa lauantaina 24.4. klo 12-15. Gallerialla on käytettävä maskia. Rajoitamme kävijämäärää tarvittaessa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lue lisää
Lue lisää
La 10.4. klo 12-15

Taiteilijatapaaminen

Rebecca Sandelin tavattavissa näyttelyssään

Kirjagalleriatilassa Rebecca Sandelinin teossarja hyödyntää vintage-liikkeistä löydettyjä valokuvia, joita on työstetty eri tavoin. Rebecca Sandelin on tavattavissa gallerialla näyttelyn päättymispäivänä lauantaina 10.4. klo 12-15.
Lue lisää
La 6.2.2021 klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Dietmar Tallroth näyttelyssään Things (or less)

Dietmar Tallrothin mustavalkoisista valokuvista koostuva näyttely pureutuu konsumerismiin ja tarkastelee jo omistamiamme tavaroita uusin silmin. Näyttelylle ei valitettavasti järjestetä avajaisia pandemiatilanteesta johtuen. Dietmar Tallroth on kuitenkin tavattavissa gallerialla lauantaina 6.2. klo 13-15. Gallerialla on käytettävä maskia. Rajoitamme kävijämäärää tarvittaessa.
Lue lisää
La 16.1. klo 12-15

Taiteilijatapaaminen gallerialla

Alex Markwith näyttelyssään Elemental Transmissions

Alex Markwith (s. 1988, Kingston, PA, USA) muutti Helsinkiin syyskuussa 2020 yhdeksän New Yorkissa asutun vuoden jälkeen. Elemental Transmissions on taiteilijan kuudes yksityisnäyttely ja hänen ensimmäinen näyttelynsä Suomessa. Taiteilija on tavattavissa gallerialla lauantaina 16.1. klo 13-15. Gallerialla on käytettävä maskia. Rajoitamme kävijämäärää tarvittaessa.
Lue lisää
To 17.12. klo 18

PERUTTU: Konsertti

Muovi Makkonen

TAPAHTUMA PERUTTU. Muovi Makkonen tarjoilee suomenkielistä runollista ja rokahtavaa musaa kitaran ja koskettimien kera. Koskettimet Elisa Makkonen, kitara Tommi Kanerva. Liput 5 €
Lue lisää
To 3.12. klo 18

PERUTTU! Podcast- nauhoitus

Elämän kirjat -podcastin vieraana Tiitu Takalo

TAPAHTUMA PERUTTU. Maailman kirjat saattavat olla sekaisin, mutta elämän kirjat pysyvät. Laterna Magican uusi podcast Elämän kirjat esittelee kerrallaan yhden kirjailijavieraan ja viisi hänen valitsemaansa hänen kirjalliseen työhönsä ja elämäänsä vaikuttanutta kirjaa. Podcast-jaksot nauhoitetaan livenä pienen yleisön edessä Kirjagalleria Laterna Magicassa. Joulukuun alussa Elämän kirjat -podcastin vieraaksi saapuu Tiitu Takalo torstaina.
Lue lisää