Antikvaarinen kirjakauppa

25.4.2019

Laterna Magican perustajat Aapo ja Mikko Pekari halusivat perustaa vuonna 1989 taiteen ystävien kohtaamispaikan jossa kuva ja sana yhdistyvät galleriassa ja antikvariaatissa. Näin 30 vuotta myöhemmin tuo kuvan ja sanan liitto on yhä läsnä. Kesällä 2018 tehdyssä remontissa lisäsimme kymmeniä metrejä hyllyjä, jotta kirjavalikoima pääsisi paremmin esille. Lisäsimme myös istumapaikkoja ja kulmauksia, joihin voi vetäytyä lueskelemaan kirjalöytöjään. Välillä voi piipahtaa gallerian puolelle tutustumaan näyttelyyn.

Liikkeen kirjat on jaoteltu aihepiireittäin. Kadunpuoleisesta huoneesta löytyvät elokuvakirjat sekä leijonanosa tietokirjallisuudesta ja kaunokirjallisuudesta. Kirjagalleria on omistettu taidekirjoille, joista valokuvakirjallisuus on pääosassa. Tällä hetkellä kirjat ovat ostettavissa vain kivijalkaliikkeestä Kruununhaassa, mutta verkkokauppa on rakennusvaiheessa.

Lisää luettavaa...

Mistä tulee nimi Laterna Magica?

13.7.2019
Lue Laterna Magican toisen perustajan Aapo Pekarin artikkeli: Valon ja varjon suuri taide - Sadan taiteen tohtori Athanasius Kirscher", joka julkaistiin alunperin Valokuva-lehdessä vuonna 1984. Athanasius Kirscher, saksalainen jesuiittapappi oli ensimmäinen henkilö maailmassa, joka projisoi eli heijasti kuvia. Hän esitti Laterna Magican "Taikalyhtynsä" ystäville ja vihollisille Collegio Romanossa, Roomassa vuonna 1644.
Lue lisää

Antikvaarinen kirjakauppa

25.4.2019
Laterna Magica on yksi Suomen suurimmista antikvaarisista kirjakaupoista. Kirjavalikoimamme on painottunut valokuvaus- ja elokuvakirjoihin ja taiteen eri aloihin.
Lue lisää

Kirjajoogaa!

13.7.2019
Kärsitkö niska- ja selkäkivuista? Ovatko lukulihakset jumissa? Tai haluaisitko ehkä enemmän aikaa luovuudelle ja kirjoittamiselle?
Lue lisää

Valokuvakirjojen Laterna Magica

24.4.2019
Laterna Magica perustettiin alunperin valokuva- ja elokuvakirjallisuuteen erikoistuneeksi antikvariaatiksi. Valokuvakirjojen valikoima on maamme parhaita ja valokuvauksen tekniikan oppaiden lisäksi valikoimissa on kuvateoksia kotimaisilta ja ulkomaisilta kuvaajilta.
Lue lisää