Näyttelyt

Uniikissa galleriatilassa vaihtuvia näyttelyjä.
Lue lisää galleriasta
Tulossa — 
24
.
5
.–
17.6.2023

Paula Haapalahti

Square #65 – Välitila, valokuvia

Käsittelen valokuvan keinoin omakohtaista kokemusta surusta ja menetyksestä, koska nämä ovat kuitenkin jokaisen ihmisen elämään kuuluvia suuria luopumisia, ne koskettavat meitä kaikkia. Valokuvat ilmentävät tuntemuksiani ja kokemuksiani 10 vuoden ajalta. Ajattelin ensin, että tämä projekti on itseäni varten, mutta ehkä myös näyttämällä sen voin jakaa jotakin itsestäni ja koskettaa katsojan kokemusta - välitilaa.‍
Lue lisää
Tulossa — 
24
.
5
.–
17.6.2023

Ville Pirinen

Tussi paperille, piirustuksia

Tussi paperille -näyttely Laterna Magican katakombeissa on minulle tapa löytää piirtämisestä puhdasta nautintoa. Keskittyä kuvallisiin maneereihin tarvittaessa jopa kokonaisuuden kustannuksella. Kieriskellä omilla mukavuusalueilla. Pyöritellä aiheita jotka ovat humisseet kuvallisen ajattelun taustalla lapsesta saakka.
Lue lisää
Tulossa — 
28
.
6
.–
22.7.2023

Petra Giacomelli

Heinäkuun yö

”Heinäkuun Yö” on puolanjuutalaisen Bruno Schulzin (Drohobyczissa, Itävalta-Unkarissa, nyk. Ukrainassa, 1892–1942 eläneen) samannimisen surrealistisen novellin inspiroima näyttelykokonaisuus.Laterna Magican kellaritilassa nähdään heinäkuun öinä ja päivinä kollaasimaalauksia paperille ja kankaalle, taiteilijakirjoja, mehiläisvahaveistoksia ja musiikillinen videoteos. Näyttelyn avajaisia juhlistetaan heinäkuun kynnyksellä, tiistaina 27.6. klo 17-19. Lämpimästi tervetuloa avajaisiin!
Lue lisää
Tulossa — 
28
.
6
.–
22.7.2023

Sami Rinne

Ote Yksisarvisten elämästä, keramiikkaveistoksia

Sami Rinne kuvaa keramiikkaveistoksissaan yksisarvisen elämän ilot ja surut. Yksisarviset ovat Sami Rinteelle tosia. Niillä on jopa mielikuvitus. Näyttely rakentuu Laterna Magican kirjagalleriatilaan kesäkuun lopulla. Avajaisia juhlistetaan tiistaina 27.6. klo 17-19. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää
Tulossa — 
18
.
8
.–
9.9.2023

Pekka Aine, Eki Peltomaa ja Hannu Peltomaa

Kulissien takana – suomalaisten elokuvien tekoa 1970-1980 -luvuilla

Laterna Magican Kirjagalleriatilassa avautuu Taiteiden yönä 17.8. ainutlaatuinen näyttely, jossa kurkistetaan suomalaisen elokuvan kulisseihin 1970-1980 -luvuilla. Näyttelyssä on mukana valokuvia Pekka Aineelta, Eki Peltomaalta ja Hannu Peltomaalta.
Lue lisää

Menneet näyttelyt

Tulossa — 
3
.
5
.–
20.5.2023

Helsingin kuvataidekoulun lopputyönäyttely

Maailmassani

Tämän lukuvuoden lopputöissä Helsingin kuvataidekoulun oppilaat ovat käsitelleet monia itselleen merkityksellisiä asioita, jotka ovat näkyneet tai näkyvät heidän omassa maailmassaan. Tekijät ovat 16–19-vuotiaita Helsingin kuvataidekoulun pitkäaikaisia oppilaita. Näyttelyssä on esillä maalauksia, piirustuksia, keramiikkaa, kollaaseja, animaatio sekä sekatekniikalla toteutettuja kaksi- ja kolmiulotteisia teoksia.
Lue lisää
Tulossa — 
3
.
5
.–
20.5.2023

Toimelan metalligrafiikan pajan yhteiskevätnäyttely

Primavera

Toimelan metalligrafiikan työpaja koostuu Etelä-Helsingin kansalaisopiston opiskelijoista, joista monet ovat jo yli kymmenen vuoden ajan vihkiytyneet metalligrafiikan ja painokuvien maailmaan taidegraafikko Sari Bremerin johdolla. Laterna Magicassa nyt avautuva yhteisnäyttely on ryhmälle järjestyksessään kahdeksas. Primavera! esittelee kaksikymmentä persoonallista, tyyliltään hyvin erilaista taiteilijaa, joita kuitenkin yhdistävät käytetyt metalligrafiikan eri tekniikat.
Lue lisää
Tulossa — 
5
.
4
.–
29.4.2023

Edith Södergranin valokuvia

Maailma on minun - Världen är min

Edith Södergran on sukupolvesta toiseen rakastettu runoilija, jonka runous ei kaipaa esittelyjä. Vähemmän tunnettu hän on valokuvaajana, vaikka jälkeen jäi vaikuttava ja taiteellisestikin merkittävä tuotanto. Agneta Rahikainen ja Eira Sillanpää ovat laatineet valikoiman Edith Södergranin kiinnostavimmista valokuvista ja yhdistäneet ne runoihin teoksessa Maailma on minun. Kirjagalleriaan rakentuvassa näyttelyssä nähdään valikoima Södergranin kiehtovimpia valokuvia. Tulossa myös kirjailta to 27.4. klo 18.
Lue lisää
Tulossa — 
5
.
4
.–
29.4.2023

Jyrki Sinisalo ja Mari Vallemaa

OMNIA MEA MECUM PORTO - Kaiken omaisuuteni mukanani kannan,Valotaidetta, installaatioita ja kollaaseja

Jyrki Sinisalon ja Mari Vallemaa kuvailevat yhteisnäyttelyään: "Tavoitteenamme on luoda visuaalisesti kiinnostavia ja yllättäviä kokonaisuuksia, ja käydä teostemme välityksellä vuoropuhelua taiteen mahdollisuuksista kommentoida ajassa liikkuvia ilmiöitä. Näyttelymme sisältää valotaidetta ja kollaaseja sekä installaatioita laajasti määriteltyinä." Taiteilijatapaaminen lauantaina 29.4. klo 13-15.
Lue lisää
Tulossa — 
15
.
3
.–
1.4.2023

Miia Kallio ja Otto Santala

Esteitä, veistoksia, öljymaalauksia ja videoteoksia

Miia Kallion ja Otto Santalan yhteisnäyttely Esteitä Kellari- ja Tiiligalleriassa koostuu keraamisista veistoksista, öljymaalauksista ja videoteoksista. Kallio on kuva- ja keramiikkataiteilija ja keskittynyt ilmaisussaan suomalaisen punasaven ns. villisaven käyttöön. Kuvataiteilija Santala käyttää ilmaisussaan maalauksen lisäksi valokuvaa ja liikkuvaa kuvaa. Taiteilijatapaaminen lauantaina 25.3. klo 13-15.
Lue lisää
Tulossa — 
15
.
3
.–
1.4.2023

Essi Hurme

Joitakuita, keramiikkaveistoksia ja pastellimaalauksia

Essi Hurmeen näyttely rakentuu Laterna Magican kirjagalleriatilaan maaliskuussa. Joitakuita-näyttelyssä nähdään keramiikkaveistoksia ja pastellimaalauksia  Taiteilijatapaaminen gallerialla lauantaina 1.4. klo 13-15.
Lue lisää
Tulossa — 
22
.
2
.–
11.3.2023

Ari Jaskari

Oma koti, valokuvia

Ari Jaskari (s. 1958) tunnetaan Saimaan järviluonnon ja sen rannoilla asuvien ihmisten kuvaajana. Hänen näyttelynsä ja kirjansa Oma koti perustuvat Jaskarin 1980-luvulla Anttolassa valokuvaamaan aineistoon. Kuvista avautuu intiimi näkymä Jaskarin perheen ja lähiyhteisön elinpiiriin ja arjesta rajattuihin hetkiin.Niiden maailma on yhtä aikaa tuttu ja tuntematon, hämmentävä, lempeä ja rankka.
Lue lisää
Tulossa — 
1
.
2
.–
18.2.2023

Risto Mobergin ja Jaru Alponpoika Kokkisen eroottisen taiteen kokoelma

Hybridiseksi

Risto Mobergin ja Jaru Alponpoika Kokkisen eroottisen taiteen kokoelma. Näyttelyssä mukana valokuvia, julisteita, grafiikkaa, maalauksia ja veistoksia. Näyttelyn koonneet Risto Moberrg ja Jaru Kokkinen sekä taiteilija, arkkitehti Jouni Lepistö tavattavissa gallerialla päättymispäivänä lauantaina 18.2. klo 13-15.
Lue lisää
Tulossa — 
11
.
1
.–
28.1.2023

Helena Valtonen

Flashbacks of my audience – Muistikuvia lavalta, valokuvia

Flashbacks of my audience – muistikuvia lavalta on esiintyjä Helena Valtosen koronapandemian aikana syntynyt rakkaudentunnustus yleisölleen. Näyttely nähdään Helsingissä Rautatieaseman metroasemalla sekä Laterna Magicassa tammikuussa 2023. Taiteilijatapaaminen lauantaina 28.1. klo 13-15.
Lue lisää
Tulossa — 
11
.
1
.–
28.1.2023

Antti Kuivalainen

Hetkiä hautausmaalla, valokuvia ja installaatio

Hetkiä hautausmaalla- valokuvanäyttely ja installaatio koostuu valokuvista ja neulanreikävideoista jotka on kuvattu Hietaniemen hautausmaalla. Antti Kuivalainen on helsinkiläinen ohjaaja, valosuunnittelija ja valokuvaaja. Hän toimii monipuolisesti kuvaan ja musiikkiin liittyvissä projekteissa. Taiteilijatapaaminen lauantaina 28.1. klo 13-15.
Lue lisää
Tulossa — 
8
.
12
.–
7.1.2023

Merja Castrén, Laura Havanto ja Riitu Uosukainen

Canopy, keramiikkaa

Kolmen keramiikkataiteilijan näyttely Canopy (Latvusto) pohtii metsän merkitystä yksilölle. Useimmille meistä metsä on turvallinen paikka, jossa voi kokea yhteyttä luontoon, rentoutua, saada energiaa ja latautua. Joku voi kokea metsän myös pelottavana; sinne voi eksyä tai siellä voi kohdata jotain vaarallista ja uhkaavaa. Metsä herättää myös kunnioitusta; ikiaikaiset puut sekä jääkauden muovaamat kalliot synnyttävät yhteenkuuluvuuden tunteen luonnon kanssa. Taiteilijatapaaminen la 7.1. 2023 klo 13-15.
Lue lisää
Tulossa — 
8
.
12
.–
7.1.2023

Laura Kautovaara

Queens, muotokuvamaalauksia naisartisteista

Laura Kautovaaran Queens-kokoelma nähdään Laternan Kirjagalleriassa vuodenvaihteessa 2022. Mukana on muotokuvia sellaisista naisartisteista, jotka ovat inspiroineet Kautovaaraa hänen elämänsä aikana. Kokoelma on jatko-osa vuoden 2020 Perfect Strangers-näyttelylle. Taiteilijatapaaminen la 7.1. 2023 klo 13-15.
Lue lisää
Tulossa — 
16
.
11
.–
3.12.2022

Antero Takala

Lumenvaloa

Valokuvataiteilija, professori Antero Takala (s. 1939) asuu ja työskentelee Helsingissä.. Lumenvaloa-näyttelyssä nähdään Takalan kotikaupunki talvisessa asussa. "On talvi, on kaupunki, on lumipyry. On lumenvaloa. Kaikki on uutta. Ei tällä tavoin ennen kuvaamaani. Kaupunki lumipyryn läpi nähtynä. Ilman että kaupunki on pääosassa. Pääosassa on lumenvaloa. Kaupungin miljöö vain luo puitteet uudelle valokokemukselle." Antero Takala taiteilijatapaamisessa gallerialla la 3.12. klo 13-15.
Lue lisää
Tulossa — 
26
.
10
.–
12.11.2022

Pertti Nisonen

Kansalaisia-Citizens, valokuvia ja puuveistoksia

KANSALAISIA-CITIZENS -kirjan julkistaminen tiistaina 25.10.2022 klo 17-19 näyttelyn avajaisten yhteydessä. Kirja ja näyttely sisältävät valokuvaaja Pertti Nisosen kuvaamia mustavalkoisia henkilökuvia vuosilta 1979-2021. Lisäksi mukana on myös puuveistoksia: "Setä-perkeleen saunasta".
Lue lisää
Tulossa — 
26
.
10
.–
12.11.2022

Henna Paasonen

Järvi, pitsimaalauksia ja kasvikudonnaisia

Järvi-näyttelyni käsittelee järviluonnon kunnioittamista pitsimaalausten sekä kasvikudonnaisten keinoin. Näyttelyn teokset kuvaavat järviluontoa eri vuodenaikoina, eri vuorokaudenaikoina. Suhteeni järviluontoon on mystikon suhde. Pitsin virkkaaminen puolestaan kytkee minut sukuni naisten ketjuun ja on minulle yksi naisen arkisista riiteistä. Henna Paasonen taiteilijatapaamisessa gallerialla 12.11. klo 13-15.
Lue lisää