Näyttelyt

Uniikissa galleriatilassa vaihtuvia näyttelyjä.
Lue lisää galleriasta
Tulossa — 
13
.
9
.–
30.9.2023

Astrid Heimer, Leena Juvonen ja Malene Pedersen

Motions and connections, keramiikkaa

Motions and connections on kolmen keramiikkataiteilijan yhteisnäyttely. Astrid Heimer, Leena Juvonen ja Malene Pedersen ovat rakentaneet kokonaisuuden vastavuoroisuuden käsitteen ympärille.  
Lue lisää
Tulossa — 
13
.
9
.–
30.9.2023

Valentina Bravo ja Adolfo Vera

Distancia, maalauksia ja valokuvia

Distancia on chileläisten taiteilijoiden Valentina Bravon ja Adolfo Veran yhteisnäyttely, joka rakentuu Laterna Magican kirjagalleriatilaan syyskuussa. Molemmat taiteilijat asuvat Helsingissä. He tutkivat taiteessaan maanpaon, siirtolaisuuden ja chilläisen identiteetin teemoja. Syyskuussa 2023 tulee kuluneeksi 50 vuotta Chilen sotilasvallankaappauksesta, jonka jälkeen myös Suomeen saapuivat ensimmäiset chileläispakolaiset.
Lue lisää
Tulossa — 
4
.
10
.–
21.10.2023

Tiina Eräpuu

Verhot auki — piirroksia, grafiikkaa ja taiteilijakirjoja

Tiina Eräpuu (s.1951) on helsinkiläinen graafikko ja kuvittaja, jolle grafiikan menetelmät,niiden yhdistelmät sekä kolmiulotteisen kirjamuodon mahdollisuudet ovat jo pitkään olleet keskeisiä ilmaisuvälineitä. Kirjagalleriaan rakentuvassa näyttelyssä nähdään piirroksia, grafiikkaa ja taiteilijakirjoja.
Lue lisää
Tulossa — 
4
.
10
.–
21.10.2023

Tero Makkonen, Tini Sauvo ja Esa Lindroos

Lepäävä kuu – valokuvia | Firmamento – materiaalilähtöisiä teoksia |Syvyyden pinta – ääniteos

Tiiligalleriassa nähdään Tero Makkosen mystisiä yönäkymiä valokuvanäyttelyssä Lepäävä kuu. Kellarigalleriassa hehkuvat Tini Sauvon kimaltavat tekstiiliteokset, teemana Firmamento, taivaanpallo. Tiloja ja teoksia yhdistää Esa Lindroosin luoma äänimaailma.
Lue lisää
Tulossa — 
25
.
10
.–
11.11.2023

Tuula Vehanen

Fragile, valokuvia

Näyttely kertoo ihmisen ja luonnon suhteesta joka on samalla sekä haavoittava ettähaavoittuva. Kuvani haastavat luonto- ja maisemakuvan määritelmiä lähestymällä puhtaasti taiteellista, abstraktia kuvaa. Samalla ne tavoittavat tunteen tasolla kokemuksen luonnosta ohittamalla ajan ja paikan määreet. Kuvalliset viittaukset ja metaforat luovat vahvan yhteyden luontoon ja lähestyvät elämän perimmäisiä kysymyksiä ja mysteereitä.
Lue lisää
Tulossa — 
25
.
10
.–
11.11.2023

Janne Hernes

Terästaivas, valokuvia

Terästaivas on valokuvateos teollisista, urbaaneista rakennelmista sekä pilvitaivaasta. Janne Hernes (syntynyt Oulussa 1981) on Irlannissa asuva suomalainen valokuvaaja. Hänen kuvilleen on ominaista klassinen mustavalkokuvan estetiikka sekä melankolinen, pohdiskeleva pohjavire.
Lue lisää
Tulossa — 
15
.
11
.–
2.12.2023

Ida Lindgren

Lammen pinnassa oli kupru, valokuvia

Ida Lindgren (s.1989) on helsinkiläinen taiteilija, joka lähestyy asioita materiaalien ja leikin kautta seuraten intuitiota ja elinympäristön värähtelyitä. Kirjagalleriaan marraskuussa rakentuva valokuvanäyttely Lammen pinnassa oli kupru tutkii huolenpitoa, tulvillaan oloa ja ympäröivää märkää sekä rajapintojen sohjoisuutta.
Lue lisää
Tulossa — 
5
.
12
.–
5.1.2024

Reijo Porkka In Memoriam

Helsinkiläinen valokuvaaja Reijo Porkka (1947-2023) aloitti kuvaamisen jo hyvin nuorena. Hän tuli tunnetuksi 70- luvulla konsertti- ja festarikuvistaan sekä tanssilavoilta ympäri Suomen kuvatuista tango- aiheisista kuvistaan. Hänen kuvansa kiersivät ympäri maailman näyttelyissä 70-80- luvuilla.
Lue lisää

Menneet näyttelyt

Tulossa — 
18
.
8
.–
9.9.2023

Pekka Aine, Eki Peltomaa ja Hannu Peltomaa

Perforoitua selkänahkaa - otoksia elokuvanteosta 1970-80 -luvuilla

Laterna Magican Kirjagalleriatilassa avautuu Taiteiden yönä 17.8. ainutlaatuinen näyttely, jossa kurkistetaan suomalaisen elokuvan kulisseihin 1970-1980 -luvuilla. Näyttelyssä on mukana valokuvia Pekka Aineelta, Eki Peltomaalta ja Hannu Peltomaalta.
Lue lisää
Tulossa — 
18
.
8
.–
9.9.2023

Roberto Murillo Arias ja Kenneth Jimenez

Things I Want You to Remember & Verolís, photography from Costa Rica

Roberto Murillo Arias ja Kenneth Jimenez ovat kuvanneet kotimaansa Costa Rican arkea ja rakentavat Laterna Magican tiili- ja kellarigalleriaan kahdesta osasta koostuvan kokonaisuuden jossa nähdään valokuvia ja videoteoksia. Finnfoto on tukenut näyttelyn syntyä.
Lue lisää
Tulossa — 
26
.
7
.–
12.8.2023

Carita Savolainen ja Kristina Haataja

Henkäys – Ajan rajallisuudesta, hauraudesta, sen voimasta ja sen jättämistä jäljistä

Näyttely koostuu valokuvien, akvarellien ja sanojen vuoropuhelusta. Lähtökohtana kokonaisuudelle on ajassa etenevä valokuvasarja samasta paikasta ja kohteesta, lapsuuden ystävästä veden äärellä halki usean vuoden ja vuodenajan.Sanat ja akvarellit kietoutuvat tiiviisti yhteen valokuvien kanssa. Valokuvat ja akvarellit Carita Savolainen ja tekstit Kristina Haataja. Näyttelyn avajaisia juhlistetaan tiistaina 25.7.2023 klo 17-19.
Lue lisää
Tulossa — 
26
.
7
.–
12.8.2023

Beryl Furman

AL ANQA and other parts of speech, 70-vuotisnäyttely

Beryl Furmanin 70-vuotisnäyttely rakentuu Laterna Magican tiili- ja kellarigalleriaan heinäkuun lopulla. Näyttelyn avajaisia juhlistetaan tiistaina 25.7.2023 klo 17-19.
Lue lisää
Tulossa — 
28
.
6
.–
22.7.2023

Petra Giacomelli

Heinäkuun yö

Heinäkuun Yö on Bruno Schulzin (Drohobycz, Itàvalta -Unkari, nyk. Ukraina, 1892-1942 ) samannimisen surrealistisen novellin inspiroima nàyttelykokonaisuus. Taiteilijatapaaminen la 22.7. klo 13-15. Tervetuloa!
Lue lisää
Tulossa — 
28
.
6
.–
22.7.2023

Sami Rinne

Ote Yksisarvisten elämästä, keramiikkaveistoksia

Sami Rinne kuvaa keramiikkaveistoksissaan yksisarvisen elämän ilot ja surut. Yksisarviset ovat Sami Rinteelle tosia. Niillä on jopa mielikuvitus. Taiteilijatapaaminen la 22.7. klo 13-15. Tervetuloa!
Lue lisää
Tulossa — 
24
.
5
.–
17.6.2023

Paula Haapalahti

Square #65 – Välitila, valokuvia

Käsittelen valokuvan keinoin omakohtaista kokemusta surusta ja menetyksestä, koska nämä ovat kuitenkin jokaisen ihmisen elämään kuuluvia suuria luopumisia, ne koskettavat meitä kaikkia. Valokuvat ilmentävät tuntemuksiani ja kokemuksiani 10 vuoden ajalta. Ajattelin ensin, että tämä projekti on itseäni varten, mutta ehkä myös näyttämällä sen voin jakaa jotakin itsestäni ja koskettaa katsojan kokemusta - välitilaa.‍
Lue lisää
Tulossa — 
24
.
5
.–
17.6.2023

Ville Pirinen

Tussi paperille, piirustuksia

Tussi paperille -näyttely Laterna Magican katakombeissa on minulle tapa löytää piirtämisestä puhdasta nautintoa. Keskittyä kuvallisiin maneereihin tarvittaessa jopa kokonaisuuden kustannuksella. Kieriskellä omilla mukavuusalueilla. Pyöritellä aiheita jotka ovat humisseet kuvallisen ajattelun taustalla lapsesta saakka.
Lue lisää
Tulossa — 
3
.
5
.–
20.5.2023

Helsingin kuvataidekoulun lopputyönäyttely

Maailmassani

Tämän lukuvuoden lopputöissä Helsingin kuvataidekoulun oppilaat ovat käsitelleet monia itselleen merkityksellisiä asioita, jotka ovat näkyneet tai näkyvät heidän omassa maailmassaan. Tekijät ovat 16–19-vuotiaita Helsingin kuvataidekoulun pitkäaikaisia oppilaita. Näyttelyssä on esillä maalauksia, piirustuksia, keramiikkaa, kollaaseja, animaatio sekä sekatekniikalla toteutettuja kaksi- ja kolmiulotteisia teoksia.
Lue lisää
Tulossa — 
3
.
5
.–
20.5.2023

Toimelan metalligrafiikan pajan yhteiskevätnäyttely

Primavera

Toimelan metalligrafiikan työpaja koostuu Etelä-Helsingin kansalaisopiston opiskelijoista, joista monet ovat jo yli kymmenen vuoden ajan vihkiytyneet metalligrafiikan ja painokuvien maailmaan taidegraafikko Sari Bremerin johdolla. Laterna Magicassa nyt avautuva yhteisnäyttely on ryhmälle järjestyksessään kahdeksas. Primavera! esittelee kaksikymmentä persoonallista, tyyliltään hyvin erilaista taiteilijaa, joita kuitenkin yhdistävät käytetyt metalligrafiikan eri tekniikat.
Lue lisää
Tulossa — 
5
.
4
.–
29.4.2023

Edith Södergranin valokuvia

Maailma on minun - Världen är min

Edith Södergran on sukupolvesta toiseen rakastettu runoilija, jonka runous ei kaipaa esittelyjä. Vähemmän tunnettu hän on valokuvaajana, vaikka jälkeen jäi vaikuttava ja taiteellisestikin merkittävä tuotanto. Agneta Rahikainen ja Eira Sillanpää ovat laatineet valikoiman Edith Södergranin kiinnostavimmista valokuvista ja yhdistäneet ne runoihin teoksessa Maailma on minun. Kirjagalleriaan rakentuvassa näyttelyssä nähdään valikoima Södergranin kiehtovimpia valokuvia. Tulossa myös kirjailta to 27.4. klo 18.
Lue lisää
Tulossa — 
5
.
4
.–
29.4.2023

Jyrki Sinisalo ja Mari Vallemaa

OMNIA MEA MECUM PORTO - Kaiken omaisuuteni mukanani kannan,Valotaidetta, installaatioita ja kollaaseja

Jyrki Sinisalon ja Mari Vallemaa kuvailevat yhteisnäyttelyään: "Tavoitteenamme on luoda visuaalisesti kiinnostavia ja yllättäviä kokonaisuuksia, ja käydä teostemme välityksellä vuoropuhelua taiteen mahdollisuuksista kommentoida ajassa liikkuvia ilmiöitä. Näyttelymme sisältää valotaidetta ja kollaaseja sekä installaatioita laajasti määriteltyinä." Taiteilijatapaaminen lauantaina 29.4. klo 13-15.
Lue lisää
Tulossa — 
15
.
3
.–
1.4.2023

Miia Kallio ja Otto Santala

Esteitä, veistoksia, öljymaalauksia ja videoteoksia

Miia Kallion ja Otto Santalan yhteisnäyttely Esteitä Kellari- ja Tiiligalleriassa koostuu keraamisista veistoksista, öljymaalauksista ja videoteoksista. Kallio on kuva- ja keramiikkataiteilija ja keskittynyt ilmaisussaan suomalaisen punasaven ns. villisaven käyttöön. Kuvataiteilija Santala käyttää ilmaisussaan maalauksen lisäksi valokuvaa ja liikkuvaa kuvaa. Taiteilijatapaaminen lauantaina 25.3. klo 13-15.
Lue lisää
Tulossa — 
15
.
3
.–
1.4.2023

Essi Hurme

Joitakuita, keramiikkaveistoksia ja pastellimaalauksia

Essi Hurmeen näyttely rakentuu Laterna Magican kirjagalleriatilaan maaliskuussa. Joitakuita-näyttelyssä nähdään keramiikkaveistoksia ja pastellimaalauksia  Taiteilijatapaaminen gallerialla lauantaina 1.4. klo 13-15.
Lue lisää
Tulossa — 
22
.
2
.–
11.3.2023

Ari Jaskari

Oma koti, valokuvia

Ari Jaskari (s. 1958) tunnetaan Saimaan järviluonnon ja sen rannoilla asuvien ihmisten kuvaajana. Hänen näyttelynsä ja kirjansa Oma koti perustuvat Jaskarin 1980-luvulla Anttolassa valokuvaamaan aineistoon. Kuvista avautuu intiimi näkymä Jaskarin perheen ja lähiyhteisön elinpiiriin ja arjesta rajattuihin hetkiin.Niiden maailma on yhtä aikaa tuttu ja tuntematon, hämmentävä, lempeä ja rankka.
Lue lisää