Alex Markwith

Elemental Transmissions

13
.
1
.–
30.1.2021
Cellar Gallery

Elemental Transmissions on paikkaansidottu vastaus Laterna Magican näyttelytilaan. Näyttely leikittelee suorasti ja epäsuorasti havaintojen ja fyysisen muutoksen ideoilla. Alex Markwith (s. 1988, Kingston, PA, USA) muutti Helsinkiin syyskuussa 2020 yhdeksän New Yorkissa asutun vuoden jälkeen. Elemental Transmissions on taiteilijan kuudes yksityisnäyttely ja hänen ensimmäinen näyttelynsä Suomessa.

Näyttelykokonaisuus koostuu installaatioista, paperiteoksista ja seinälle ripustetuista teoksista, joissa löydetyt materiaalit yhdistyvät maalauksellisiin ja veistoksellisiin elementteihin.

Tutustu näyttelykatalogiin tästä.

Oksat, vanerinpalat, ketjut, muovi, metalli, teippi, kangas ja betoni on koottu yhteen epäsäännöllisiksi kompositioiksi. Materiaalien erilaiset ominaisuudet päätyvät esittämään vastapareja: luonnollinen vs. ihmiskäden muovaama, kevyt vs. raskas, kova vs.pehmeä, maskuliininen vs. feminiininen. Vastaparit asettuvat toisiaan vastaan leikkisästi ja kokeilevasti luoden epätasaisen järjestyksen. Teokset ovat abstrakteja, mutta muistuttavat usein muodoiltaan toteemisia rakennelmia. Teokset vertautuvat ihmisvartaloon kokonsa puolesta ja leikittelevät representaatioilla tunnistettavista muodoista.

Teossarja on syntynyt taiteilijan tutkimuksista alkemian ja klassisten elementtien parissa. Käsitteinä "transmissio" ja "transitio" viittaavat vuodenvaihteen ja myös taiteilijan muuton mukanaan tuomiin uusiin ajatuskulmiin. Vuoden 2020 jäädessä taakse toive paremmasta tulevasta vertautuu alkemistien toiveeseen metallin muuntumisesta kullaksi.

Alex Markwith (s. 1988, Kingston, PA, USA) on amerikkalainen taiteilija, joka muutti Suomeen syyskuussa 2020 Helsinkiin yhdeksän New Yorkin vuoden jälkeen. Hän on valmistunut maalaustaiteen kandidaatiksi (Rhode Island School of Design). Markwith on Taidemaalariliiton jäsen. Hänen töitään on useiden yksityiskokoelmien lisäksi myös museokokoelmissa mm. Museum of Fine Arts, Houston (TX).

Elemental Transmissions -näyttely on saanut tukea Taikelta.

https://alexmarkwith.com/

Työ yllä:

Alex Markwith: Totem with Blue, 2020, found wood, acrylic and reflective fabric

TURVALLISUUSOHJEET : Gallerialla on käytettävä kasvosuojainta. Kertakäyttöisen maskin saat halutessasi täältä Laternalta kassalta. Laternassa on mahdollista pitää melko hyvät turvavälit ja rajoitamme kävijöiden määrää tarvittaessa. Tulethan paikalle vain jos sinulla ei ole flunssaoireita. Gallerialla on käsienpesumahdollisuus ja käsidesiä tarjolla.

Tutustu näyttelyyn videolla:

Alex Markwith: Totem with Painting, 2020
Alex Markwith: Continental Drift, 2020
Alex Markwith: Totem with Orange, 2020