Susanna Lyly

Erakot vastoin tahtoaan - kohtaamisia

27
.
10
.–
13.11.2021
Kellarigalleria

Erakot vastoin tahtoaan - Kohtaamisia

Aloitin huhtikuussa 2020 kuvaamaan yksin asuvia ihmisiä, jotka joutuivat koronan takia eristyksiin. Dokumentoin satunnaisia kohtaamisia. Kuvasin ihmisiä heille tärkeissä paikoissa omassa lähiympäristössään. Osa sai voimansa luonnosta, osa vaelteli tyhjässä kaupungissa. Kaikki kaipasivat kuitenkin toista ihmistä.

Suurelle osalle yksinäisyydessä eläminen oli rankkaa, osa selvisi helpommalla. Ystävien ja läheisten merkitys korostui. Kaikki ei kuitenkaan ollut pelkästään surullista. Osa ihmisistä myös nautti omasta ajasta, rauhasta ja hiljaisuudesta. Projektin aikana kohtasin myös kauniita rakkaustarinoita. Ihmiset kokivat hyvin eri tavalla korona-ajan. Näistä tuntemuksista syntyi kuvallisia tarinoita.

Kuvasin eri puolella Suomea  kohtaamisia ja läheisyyttä, uutta normaalia ja pieniä hetkiä yhdessäolosta. Alastomina kohtaamme todellisuuden ja painaudumme hetkeksi toisiamme vasten. Olemme vaiheessa, jossa kukaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tämä heijastuu myös siihen, että näistä pienistä yhdessäolon hetkistä syntyy suuria ja tärkeitä. Viimeiset kuvat on otettu huhtikuussa 2021, jolloin etäisyydet ja rajoitukset olivat taas osa arkeamme.

Näyttelyä ovat tukeneet Patricia Seppälän Säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Finnfoto ja Kansan Sivistysrahasto.

Susanna Lyly

www.susannalyly.com

Susanna Lyly: Majakkanaiset, Utö 2020
Susanna Lyly: Simo, Tampere 2020