Signe Bee -työryhmä: Jenni Haili, Jaakko Kilpiäinen ja Patrick Kuoppamäki

Harhoja, valokuvia

12
.
1
.–
29.1.2022
Kirjagalleria

Taiteilijatapaaminen la 29.1.2022 klo 13-15.

Signe Bee -työryhmämme kuivalevyprosessin kehittely- ja  testausvaiheessa syntyi lasinegatiiveja, jotka eivät sen hetkisistä  pyrkimyksistämme huolimatta vastanneet laadultaan niin kutsuttua  korkealaatuista valokuvaa. Sen sijaan eteemme avautui  sattumanvaraisuuden maailma. Hopeaemulsion kemiallinen  käyttäytyminen tuotti ennakoimattomia kiinnostavia pintoja, outoja  jälkiä ja ylimääräisiä pisteitä. Eräänlaisia valoherkän materiaalin  tuottamia alkemistisia harhoja. Mieltä kiihottava mystinen toinen  taso.  

On ollut vapauttavaa irtautua ainakin hetkeksi valokuvan  laatumääreistä ja tutkia maailmaa, jossa kuva harhailee, vääntyilee ja  pirstaloituu eikä tottele yleviä pyrkimyksiämme kohti täydellistä  lopputulosta. Myös kuvakohteet ovat löytyneet erinnäisten  harharetkien aikana kotikaupungissamme Helsingissä. 

Signe Bee on Suomen Pimiötaiteilijat ry:n sisällä syntynyt työryhmä, jonka tavoitteena on tuoda kuivalevytekniikka nykypäivän taiteilijoiden käyttöön ja luoda menetelmää käyttäen uusi historiallisesti ja taiteellisesti merkittävä kuvasto tämän hetken Helsingistä. Työryhmän muodostavat valokuvataiteilija Jenni Haili, valokuvaaja ja dokumenttielokuvaohjaaja Jaakko Kilpiäinen sekä pimiötaiteilija Patrick Kuoppamäki.