Japanilaisia ukiyo-e puupiirroksia Tuula Moilasen kokoelmasta

Kaunottaren meikkipeili

13
.
1
.–
30.1.2021
Kirjagalleria

Näyttelyn lähes 40 aitoa puupiirrosta esittelee geishojen salattua maailmaa meikkipeilin takana. Kaunottaret olivat aikansa kuuluisuuksia, joiden hiusmalleja ja ehostustyylejä jäljiteltiin Edo-kauden Japanissa innokkaasti. Puupiirroslehtiset välittivät tietoa myös naisten käyttämistä muodikkaista kimonokuoseista ja kampauksista. Kaunotarkuvien ohella näyttelyssä voi tutustuakabuki-teatterin tähtinäyttelijöiden meikkaustapoihin. Teatterissa vahvat maskit ja sukupuoliroolien sekoittuminen olivat osa näyttämön taikaa. Kaunottarista ja näyttelijöistä tehdyt taidokkaat puupiirroskuvat tarjosivat aikoinaan kansalaisille pieniä unelmointihetkiä arjen keskellä.

Klassisten ukiyo-e puupiirrosten tenhovoima ei haalistu. Näyttelyn teokset ovat osa taidegraafikko Tuula Moilasen laajaa kokoelmaa. Japanilaisen taiteen ihailijalle ne tarjoavat kiehtovan tutkimuskohteen. Kaikki kirjagalleriassa esillä olevat antiikkiset vedokset ovat myytävänä. Näyttelyn järjestää Aasian taideperinteisiin erikoistunut Eye on Art Team : https://eyeonart.blog/

Lisätietoja kokoelmasta ja kuvatilaukset

Tuula Moilanen p. 044 330 3340

eyeonart.team@gmail

TURVALLISUUSOHJEET : Gallerialla on käytettävä kasvosuojainta. Kertakäyttöisen maskin saat halutessasi täältä Laternalta kassalta. Laternassa on mahdollista pitää melko hyvät turvavälit ja rajoitamme kävijöiden määrää tarvittaessa. Tulethan paikalle vain jos sinulla ei ole flunssaoireita. Gallerialla on käsienpesumahdollisuus ja käsidesiä tarjolla.