Eino Pessi ja Julia Pärnänen

Kaupungin rajoissa, valokuvia ja grafiikkaa

26
.
2
.–
14.3.2020
Kirjagalleria

Näyttelyn avajaisia juhlistetaan tiistaina 25.2.2020 klo 17-19.

Kaupungin rajoissa

Eino Pessin ja Julia Pärnäsen yhteisnäyttely on omistettu Helsingille.
Kaupungin kuva muodostuu arkkitehtuurin lisäksi myös sitä ympäröivästä luonnosta, jossa kaupunki on syntynyt.
Huolimatta siitä että Helsingin keskusta on täynnä rakennuksia, liikennettä ihmisiä ja melua, on helsinkiläisellä aina mahdollisuus yksityisyyteen luonnon helmassa, hyvin lyhyen matkan päässä. Voi aina jäädä yksin oman itsensä kanssa ja syventyä omiin ajatuksiin, vaikka rannalla, puistossa tai metsässä. Kävellä meren jäällä pysymällä silti kaupungin rajan sisällä ja lähellä omaa kotia.

Esillä ovat valokuvasarjat sekä metalligrafiikkaa.

Eino Pessi:

Ensimmäisen valokuvauskameran hän oli hankkinut itselleen jo kolmetoista vuotiaana. Eli filmiaikoina. Ja valokuvaus on tullut elämän harrastus. Eino on osallistunut Alvar Aallon arkkitehtuurin ja maljakon syntymisen Iittalan tehtaalla Pietarilaisen valokuvausryhmän yhteis-valokuvaus projektissa. Syntyneet kuvat olivat esillä Suomessa (Jyväskylä, Seinäjoki, Tampere, Tammisaari, Helsinki) ja Venäjällä ( Pietari ja Viipuri). Sen valokuvausryhmän kanssa hän on  osallistunut  valokuvauskilpiluun Pietarissa jossa ryhmä oli saanut pääpalkintoon. Teemana oli : « Suomalaisuus Venäjällä, venäläisuus Suomessa».
Osallistui Timo Kalevi Forssin ja Martti Lintusen kolmelle valokuvausmatkalle, luovutetun Karjalan alueelle vuonna 2009.
Valokuvauksella on edelleen tärkeä osa hänen elämässä.

Julia Pärnänen:
Valokuvasta on tullut pääharrastukseni viimeisten kymmenen vuoden aikana. Pidän erityisesti musta-valkoisista maisemista, sillä musta-valkoinen paletti luo rauhallisuuden ja tyyneyden ilmapiirin, ilman räikeitä valoja ja tarpeettomia yksityiskohtia. Painopisteessä on objekti, sen muoto sekä rakenne ja kaikki ylimääräinen häviää.

Julia Pärnänen
Eino Pessi