Kati Koivikko

Kirkkaankeltaisen Wartburgin kyydissä, Valokuvia

16
.
8
.–
14.9.2019
Kirjagalleria

Lue Kati Koivikon koko lehdistötiedote 6.8.2019 tästä.

Saksat jakaneen muurin murtumisesta tulee kuluneeksi 30 vuotta. Millaista oli elää muurin takana? Entä miltä tuntui olla osa yhtenäistä Saksaa? Näyttelyssä esittäytyvät entiset DDR-kansalaiset, jotka ovat eläneet muurin takana ja sitten muuttaneet elämänsä suunnan muurin murruttua vuonna 1989.

Näyttelyn tarina alkaa vuodesta 1990. Vuosi oli myllerryksen aikaa Itä-Saksassa, kun ihmiset etsivät elämälleen uutta suuntaa. Osalle ihmisistä aika merkitsi henkilökohtaista katastrofia, toiset lähtivät helpottuneina rakentamaan uutta alkua. Kaikille muutokset tapahtuivat yhtä äkillisinä ja totaalisina. Matka Leipzigiin vuonna 1990 kirkkaankeltaisen Wartburgin kyydissä johdatti niiden henkilöiden ja tarinoiden luokse, josta tämä näyttely ja sen yhteydessä ilmestyvä kirja saivat alkunsa.

Näyttelyn henkilöt kuljettavat katsojaa DDR-ajasta aina tämän päivän Saksaan. Historia kiertyy henkilökohtaisten tarinoiden pohjalle, joiden kautta avautuu uusia näkökulmia tämän päivän Eurooppaan.

Kati Koivikko on helsinkiläinen toimittaja ja valokuvaaja, joka on kuvannut entisen itä-Saksan alueella vuodesta 2014 lähtien.

Helsingin Sanomat kirjoitti näyttelystä ja kirjasta kahteen otteeseen perjantaina 2.8. 2019 ja lauantaina 31.8.2019

Näyttely on esillä galleria Laterna Magican kirjagalleriatilassa 16.8.-14.9.2019.

01

Näyttelyn nimeä kantava kirja on nyt julkaistu.

Lisätietoa kirjasta löytyy Avain-kustannuksen sivuilta.

Helsingin Sanomien artikkeli kirjasta on luettavissa täältä.