Chrisse Candolin, Fabio Lima ja Jussi Rautsi

Kolmen näkökulma, valokuvia ja videoteoksia

11
.
12
.–
11.1.2020
Kirjagalleria

 Kolme näkökulmaa kaupunkilaisiin

Chrisse Candolin on kutsunut yhteisnäyttelyyn Laterna Magicaan mukaansa kaksi valokuvaajaa, Jussi Rautsin ja Fabio Liman Brasiliasta. Näyttelyssä on näkökulmia ihmisiin erilaisissa tilanteissa, paikoissa ja ympäristöissä. Näyttely koostuu siten valokuvista ja videosta. 

Tre synvinklar

Chrisse Candolin ställer ut sin videoverk i utställningen "Tre synvinklar". De två andra synvinklar kommer från arkitekten och fotografen Fabio Lima, som ställer ut sin fotografi "In Cities" och Jussi Rautsimed fotografi "Helsinkiläisiä".

Out of Place

Chrisse Candolin koskettelee kolmessa lyhytvideossaan turismia lempeällä kriittisyydellä. Videot on kuvattu Venetsiassa joka on turismin leimaama kaupunki. Tämä rasittaa sitä monin tavoin; sen infrastruktuuria, nostaen hintoja, muuttaen asukasrakennetta  vaikuttaen myös sen ekologiaan.  

Helsinkiläisiä

Jussi Rautsi valokuvaa filmille mekaanisella kameralla. Valokuvat esittävät ihmisiä Helsingin kantakaupungissa, jossa hän on syntynyt, elänyt ja tehnyt työtä. Valokuvaus perinteisellä tavalla on hänen kannanottonsa ihmisten ja elävän kaupungin puolesta ylenmääräistä digitalisointia vastaan.

Jokaiseen kuvaan on pyydetty lupa kohteelta. Kuvaaja on saanut kameran avulla uusia eri ikäisiä ystäviä erilaisista kulttuureista. Näyttelyn tärkein sisäkertomus näyttää yli 80-vuotiaita, jotka tekevät työtä.  

IN CITIES

Fabio Lima: Public spaces in the cities are changing continuously. Photographing people using the public spaces is a search of comprehension/interpretation of places. A search that reveals individual and collective looks with tenderness in different situations. And these photographs exposes feelings that mirrors my own sensibility.

Chrisse Candolin on sekä kuvanveistäjä ja tilataiteilija erikoisalanaan installaatiot että  taidetuottaja. https://www.instagram.com/ccandolin/

Jussi Rautsi on ympäristöneuvos ja stipenditutkija Alvar Aalto -säätiössä. ju.rautsi@gmail.com.  

Fabio Jose Martins de Lima on arkkitehti ja professori Federal University of Juiz de Fora Brazilia. Urbanismo.mg. fabio.lima@ufjf.edu.br @biofabiol @urbanismomg

Chrisse Candolin, still-kuva videoteoksesta Out of Place
Jussi Rautsi, Helsinkiläisiä