Leena Mäki-Patola

Kuinka vähän on tarpeeksi, keramiikkaa

16
.
9
.–
3.10.2020
Kirjagalleria

KUINKA VÄHÄN ON TARPEEKSI, keramiikkaa

Taiteilijatapaaminen gallerialla perjantaina 2.10. klo 14-17, jonka jälkeen klo 18 huilisti Livia Schweizerin konsertti klo 18 alkaen.

Yleinen trendi on ollut pyrkimys aina vain suurempaan, näyttävämpään ja vaikuttavampaan. Olen kokenut suuntauksen uuvuttavana. Näyttelyn teoksissa pyrin minimoimaan materiaalin ja ilmaisun. Valkoisen pienet sävyvaihtelut riittävät. Ripustuksessa teokset miltei sulautuvat taustan seinään.

Teokset ovat keramiikkaa. Ohuen levyn pinnalla on useita kerroksia vaaleita lasitteita. Polton kuumuudessa materiaalikerrokset ja raaka-aineet sulautuvat toisiinsa. Syntyy kiteitä, kuplia, kraatereita, valumia, kuroumia, himmeitä ja kiiltäviä alueita, valkoisen hienovaraisia sävyjä.

Elementtien niukkuus auttaa hiljentymään ja keskittymään – näkemään vähemmässä enemmän.

Leena Mäki-Patola on Varkaudessa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1983 Keramiikkataiteen osastolta. Hänen päämateriaalinsa on keramiikka, mutta hän käyttää myös muita materiaaleja ja tekniikoita tavoittaakseen kulloinkin haluamansa lopputuloksen.

http://www.leenamaki-patola.fi/

https://arslibera.com/taiteilija/maki-patola-leena

Leena Mäki-Patola aiheesta Kuinka vähän on tarpeeksi, 2020, keramiikka, 40 x 40 cm. Kuva: Marco Tissari
Leena Mäki-Patola aiheesta Kuinka vähän on tarpeeksi, 2020, keramiikka, 20 x 20 x 20 cm. Kuva: Marco Tissari