Otso Kähönen

Kuvia

15
.
1
.–
1.2.2020
Kirjagalleria

Otso Kähösen näyttely Kuvia rakentuu Kirjagalleriaan tammikuussa. Näyttelyn avajaisia juhlistetaan tiistaina 14.1. 2020 klo 17-19.

Objektiivin läpi konsertin näkee toisin kuin yleisössä. Keikoilla valokuvaaja Otso Kähönen haluaa saada talteen shown keskeltä yksittäisiä hetkiä, jotka vetävät puoleensa myös omina, livetilanteesta riippumattomina kuvinaan.

”Mulla on kuvatessa kova pyrkimys päästä artistin pään sisään tai saada hetkeksi pieni ote hänen sielustaan ja saada tästä sitten syntymään jotain esteettisesti kiinnostavaa.

Omat suosikkikuvani ovat sellaisia häivähdyksiä, jotka eivät välttämättä yleisölle näy. Mikroskooppisen lyhyitä hetkiä, jotka saattaa näkyä vain lavan sivulle: Esimerkiksi kun päätähti on kääntänyt biisien välissä yleisölle selkänsä ja hymyilee onnistuneen biisin jälkeen rumpalille tai kun soittajat kommunikoivat kappaleen aikana katseilla toisilleen. Kuvatessa väijyin myös sitä erityistä hetkeä, kun artisti lähtee totaalisesti musiikin vietäväksi ja unohtaa kokonaan esiintymistilanteen ja yleisönsä. Näissä hetkissä on jotain erityistä taikaa, jota parhaan osaamiseni mukaan pyrin saamaan talteen. Niiden hetkien löytäminen ja noissa kuvissa onnistuminen on mulle ehkä se keikkavalokuvauksen palkitsevin ja kiehtovin juttu.”

Kuvia on helsinkiläisen Otso Kähösen ensimmäinen näyttely. Se koostuu valikoiduista keikkakuvista.