Eira Laulajainen

Kuvissa kausien kierto, maalauksia

20
.
11
.–
7.12.2019
Kellarigalleria

Eira Laulajaisen värikkäät maalaukset levittäytyvät Laternan tiili- ja kellarigalleriaan marraskuussa. Näyttelyssä mukana myös teoksia Berliinistä. jossa muurin murtumisesta tulee marraskuussa kuluneeksi 30 vuotta.

Laulajainen pohtii näyttelynsä syntyä: "Mitähän elämässäni olisi ollut ilman maalaamisen räiskettä. Aina jotain uutta, aina myös pysyvää.  Öljyvärit ja akryylit ovat siirtyneet vahvoin vedoin kankaalle, viimeimmäksi palettiveitsien voimin. Toki kokoelmiin kuuluu  muutama hennompi pastellityö.

Kuvissa näkyy historian havina, monet unelmat, ihmisen alastomuus tai sitten vain huoleton värileikki.  Pysyvää on ollut oma värimaailma.  Värien tarkoitus on ollut tuoda iloa  elämään. Näyttely on koottu osastottain aiheen ja koon mukaan.  Tänä syksynä tulee kuluneeksi 30 vuotta Berliinin muurin murtamisesta. Aihe on esillä muutamin  realistisin kuvin, joista  yksi tässä myös kuvattuna. Vaihtelua kokonaisuuteen tuovat yli metriset öljyvärityöt ja pienemmät pastellit. Näistä kausista muodostuu näyttelyn kokonaisuus. "

Kotisivu: https://www.eiralaulajainen.com/