Milja Laakso

Laterna Magica 35 -juhlanäyttely: Lähen kotoo, valokuvia

10
.
4
.–
4.5.2024
Kellarigalleria

Laterna Magica juhlistaa 35-vuotista historiaa juhlanäyttelyjen merkeissä. Näyttelyjen avajaisia juhlistetaan tiistaina 9.4. klo 17-19.  Kellarigalleriatilan jakavat valokuvaajat Lotta Böhm ja Milja Laakso:

Milja Laakso (s.1995) on puoliksi suomalainen ja puoliksi sri lankalainen valokuvataitelija, jonka opinnot The Royal Academy of Fine Arts valokuvalinjalla alkoivat viime vuoden syyskuussa, Antwerpenissä. Laakson tausta kaupallisen sekä muotivalokuvan kanssa on hiljalleen siirtynyt kokeellisempaan suuntaan, kun opintojen myötä hänen kiinnostuksensa on muotoutunut elokuvallisempiin hetkiin sekä lasiteosten ja valokuvan yhdistämiseen. Vahvat värit sekä varjot ja pysähtyneet hetket kuvaavat Laakson valokuvallista työskentelyä parhaiten.

Kellarigalleriassa nähtävä Laakson kuvasarja ”Lähen kotoo” on saanut alkunsa hänen ensimmäisen vuosikurssin Elementti-tehtävänannosta. Yhdistettynä Laakson isän filmikuviin 90-luvun Australiasta, Uudesta Seelannista sekä Tongasta muodostuu intiimi katselmus tyttären ja isän kuvakerrontaan.

Tutustu Lotta Böhmin teoskokonaisuuteen täällä.