Cia Karlsson

Laterna Magica 35 -juhlanäyttely: Teoksia vuosilta 1998 ja 2004

10
.
4
.–
4.5.2024
Kirjagalleria

Laterna Magica juhlistaa 35-vuotista historiaa juhlanäyttelyjen merkeissä. Näyttelyjen avajaisia juhlistetaan tiistaina 9.4. klo 17-19.

Kirjagalleriatilaan rakentuu Laterna Magican 35-vuotista taivalta valokuvin ja julistein esittelevä näyttely, jonka lisäksi tilassa nähdään pieni kokoelma taiteilija Cia Karlssonin teoksia, jotka on olleet esillä Laternassa aiemmin näyttelyissä vuonna 1998 ja 2004.

Karlssonin teoskokonaisuus on valittu vuoden 1998 näyttelystä Paperinen elämänkaari, tuolloin Kirjagallerian seinille oli ripustettu paperiveistoksia, taiteilijakirjoja ja runorasioita. Mukana on myös v. 2004 Laternassa esillä ollut valokuvateos Body Double, uniikki käsintehty ja WSOY:n julkaisema muistipeli.

Cia Karlsson: "Olen helsinkiläinen kuvataiteilija ja tällä hetkellä täydennän taideopintojani LAB:n ammattikorkeakoulussa julkisen taiteen linjalla.

Näyttelyissäni on ollut esillä mm. ikonikollaaseja, taiteilijakirjoja ja uniikkeja tuhkauurnia. Viimeiset kymmenen vuotta olen valmistanut esineitä lääketieteellisestä materiaalista."

Teoskuva yllä: Cia Karlsson: Runorasia, 1998. Rasiassa Pentti Holapan runo Kädet kokoelmasta Älä Pelkää, 1997 (WSOY)

Cia Karlsson: Body Double, käsintehty ja WSOY:n julkaisema muistipeli, 2004
Muistipelissä 36 korttiparia eri ikäisten naisten vartaloista, jotka tarjoavat myönteisiä vertailu- ja samastumiskohteita median naiskuvan rinnalle.
Mallit kuvannut valokuvaaja Heini Lehväslaiho.WSOY:n julkaiseman pelin rasian suunnitellut graafikko Tuula Mäkiä.