Takuyo Kawachi

Lines and Tones, sumi-e mustemaalauksia ja kiri-e paperileikkauksia

16
.
8
.–
7.9.2024
Kirjagalleria

Takuyo Kawachin perinteisillä japanilaisilla metodeilla tehdyistä mustemaalauksista ja paperileikkauksista koostuva näyttely rakentuu Laternan kirjagalleriatilaan elokuussa. Näyttelyn avajaisia juhlistetaan Taiteiden yönä 15.8. klo 17-19.

Näyttelyni koostuu kahdenlaisilla tekniikoilla tehdyistä taideteoksista. Ensimmäinen on Sumi-e ja toinen on Kiri-e.

Sumi-e, joka tunnetaan myös nimellä suiboku-ga on japanilainen yksivärinen tussimaalaustekniikka. Tämä hyvin perinteinen maalaustyyli juontaa juurensa 1400-luvulle ja se innoittaa taiteilijoita yhä tänä päivänä. Keskeisintä tyylille on luoda maalaus mahdollisimman vähillä viivoilla ja sävyillä, juuri niin, että muodot, tekstuurit ja vaikutelma tuntuvat.

Kiri-e on japanin kielen sana, joka tarkoittaa leikkaamalla maalaamista. Myös tällä tekniikalla on erittäin pitkä historia japanilaisessa taiteessa. Sen sanotaan kehittyneen jo 610 jaa.

Näyttelyni teokset tarjoavat moderneja muunnelmia näihin perinteisiin tekniikoihin, yhdistäen niitä suomalaiseen ympäristöön.

I will present two types of art for this exhibition. One is Sumi-e, and the other one is Kiri-e.

Sumi-e  also known as suiboku-ga, is Japanese monochrome ink painting or “ink wash painting.

This is very traditional painting style from 14th century, and the modern artists still get inspired today. The essence of ink painting is putting on the paper the fewest possible lines and tones, just enough to cause form, texture and effect to be felt.

Kiri-e is a Japanese word, means cutting cutting (painting). It is also very long history art form in japan, It is said to have developed after 610 AD.

I will put modern twist in these traditional art style, combining with Finnish environment.