Helsingin kuvataidekoulun lopputyönäyttely

Maailmassani

3
.
5
.–
20.5.2023
Tiili- ja kellarigalleria

Maailmassani

Helsingin kuvataidekoulun lopputöiden näyttely 2023

2.-20.5.2023 Laterna Magica, Rauhankatu 7, 00170 Helsinki

Tämän lukuvuoden lopputöissä Helsingin kuvataidekoulun oppilaat ovat käsitelleet monia itselleen merkityksellisiä asioita, jotka ovat näkyneet tai näkyvät heidän omassa maailmassaan. Teoksissa esille nousevat muistot, tapa olla olemassa, tunteet, paikkojen merkitykset, suhde muihin ihmisiin ja muihin erilaisiin elämän muotoihin. Tekijät ovat 16–19-vuotiaita Helsingin kuvataidekoulun pitkäaikaisia oppilaita. Näyttelyssä on esillä maalauksia, piirustuksia, keramiikkaa, kollaaseja, animaatio sekä sekatekniikalla toteutettuja kaksi- ja kolmiulotteisia teoksia.

Näyttelyssä esillä olevissa portfolioissa nuoret tekijät ovat pohtineet omaa suhdettaan taiteisiin ja omaa kehitystään taiteen tekijänä lopputyöprosessissa. Lopputyö on itsenäisesti toteutettava pitkäjänteisyyttä vaativa opinnäyte, jota ohjaa oma opettaja. Lopputyö koostuu taiteellisesta osiosta ja portfoliosta.

Lukuvuonna 2022–23 lopputyön teki 25 kuvataidekoulun oppilasta: Ahlroth Hertta, Förbom Mai, Gorschelnik Astrid, Gray Taimi, Haltunen Carmen, Jäkälä Milla, Kalajoki Ruut, Kirgiz Sila, Korkiakoski Iina, Koudounis Ramona, Lehtomäki Leena, Maltceva Veronika, Marjomaa Anna, Martikainen Emilia, Nissinen Ilona, Nurminen Ester, Paatela Ellen, Sipilä Aino, Taipale Kastiel, Takala Lilia, Tervonen Hertta, Tuominen Salla, Uusikivi Lumi, Viljakainen Kaisla ja Zolotilin Lev.

Helsingin kuvataidekoulu antaa laajan oppimäärän mukaista kuvataiteen perusopetusta 6– 20-vuotiaille lapsille ja nuorille. Koulussa on sekä kuvataiteen että mediataiteen ryhmiä. Kuvataidekoulun opetus mahdollistaa kuvataiteiden opiskelun pitkäjänteisesti, päämäärätietoisesti ja yksilöllisesti. Opetuspisteitä on Roihuvuoressa, Käpylässä, Vuosaaressa, Kallahdessa, Viikissä, Pikku-Huopalahdessa, Lauttasaaressa, Kalasatamassa ja Kivikossa. Oppilaita kuvataidekoulussa on yli 800. Kuvataidekoulun opettajat ovat kuvataideopettajia ja kuvataiteilijoita.

Lue lisää koulustamme täältä www.kuvataide.fi