Kai Iltanen

Matka v.2021, maalauksia

23
.
2
.–
12.3.2022
Kirjagalleria

Vanhan miehen askel lyhenee, Korona

laajenee ja minäkuva muuttuu, mutta

kuka on Kapellimestari?

Näyttely, ”Matka v.2021”, sisältää tuntemuksia vuoden ajalta. Matkaan sisältyy oma muuttuminen, vanhuuden hyväksyminen ja itsensä tarkkailu. Arkipäivän kohtaamiset ovat vaikeita ja sukupolvien arvoerilaisuudet ovat jatkuvan muutostarpeen keskiössä.

Vuoden 2021 arkipäivää leimasi Korona-virus. Kaikesta huolimatta kuvaideoiden kanssa työskentely, jatkuva ilmaisukeinojen etsiminen sekä niiden muuttuminen antoi sisältöä elämään.

Teokset ovat verrattain pieniä, pääasiassa akryylimaalauksia. Niiden värimaailma vaihtelee ja jokainen on myös rakenteeltaan erilainen. Niiden aiheissa tai muotolähtökohdissa ei ole muita rajauksia kuin oman historiani leimat ja uuden löytäminen. Työt eivät useinkaan prosessin aikana sisällä perusidean suhteen muutoksia vaan niiden kontrastiksi haetaan väri-, tai muotoratkaisuja jo tehdyn jännitteen tueksi.

Aloitan työskentelyn aina voimakkaampien rytmielementtien etsimisellä. Kun olen löytänyt kiinnostavan ja jännitteiset peruslähtökohdat etsin lisä- ja kontrasti elementtejä uudistuskykyjeni mahdollisuuksia hyväksi käyttäen. Tärkeintä on, että teokset elävät omaa elämäänsä. Kokeilu on tekemiseni ytimessä.

Kai Iltanen s.1949, Pori

Taiteilijaurani alkoi v.1965. Kankaanpään Taidekoulu 1965-1968, Suomen Taideakatemian koulu 1968-1970. Nämä taideoppilaitokset ovat olleet suunnannäyttäjiä niin jatko-opintojen kuin työhistoriankin rakentumisessa.

ateljeekaiiltanen.fi

Teoskuva yllä: Ohikulkijat, 2021

Kai Iltanen: Voiman näyttö, 2021