Sami Rinne

Ote Yksisarvisten elämästä, keramiikkaveistoksia

28
.
6
.–
22.7.2023

Näyttelyn vernissage - avajaiset tiistaina 27.6. klo 17-19. Radion sinfoniaorkesterin ykkösviulisti Leena Jaakkola esiintyy avajaisissa. Lämpimästi tervetuloa!

Sami Rinne kuvaa keramiikkaveistoksissaan yksisarvisen elämän ilot ja surut. Yksisarviset ovat Rinteelle tosia. Niillä on jopa mielikuvitus.

Rinne pohtii Ote yksisarvisten elämästä -näyttelynsä lähtökohtia: "Yksisarvinen on tuttu aihe monessa kulttuurissa ympäri maailmaa. Britanniassa valkoinen yksisarvinen on kuvattuna mm gobeliineissa. Herkistyin Raffaellon maalauksesta Tyttö ja Yksisarvinen Galleria Borghesessa Roomassa. Valmistin Yksisarvinen astiaston ja nyt Yksisarvinen-veistoksia."

Sami Rinne on suomalainen keramiikkataiteilija ja muotoilija. Hän on työskennellyt keramiikkataiteen ja käyttökeramiikan muotoilun parissa yli kolmen vuosikymmenen ajan. Rinne suunnittelee ja valmistaa kaikki työt käsin. Hänen keramiikkataiteensa on täynnä historiaa ja satumaisia elementtejä.

Rinteellä on oma keramiikastudio Espoossa, jossa kaikki työt valmistuvat. "Töissäni käytän keramiikan muodonantotekniikkoina käsinrakentamista ja  valmistamillani kipsimuoteilla valamista. Lisäksi käsinrakennan muotteihini. Veistosteni pinnoitteina käytän lasitteita, alilasitteita, enkoopeja ja patinoita. Viimeistelen pinnat kullalla ja platinalla."

Rinne inspiroituu eritoten luonnosta, joka ympäröi studiota joka puolelta. Peurat, jänikset, yksisarviset ja linnut ovat jatkuva ilonaihe. Rinteelle studio on keramiikan turvapaikka.

Tunteet ovat vahvasti mukana Rinteen työskentelyssä: "Tutkiskelen itseäni ja veistän tunnetilojani Yksisarvinen-veistoksiini. Veistoksissani näet unelmiani, rakkauteni ja pelkoni."

Tule rakastumaan Samin keramiikkaan!

Tutustu Samin kotisivuihin täällä: www.samirinne.fi

Kuva yllä, Sami Rinteen teos Alla tähtitaivaan. Kuva: Peter Forsgård

Sami Rinne: Paratiisin yksisarviset, kuva Peter Forsgård