Sami Rinne

Ote Yksisarvisten elämästä, keramiikkaveistoksia

28
.
6
.–
22.7.2023

Näyttelyn vernissage - avajaiset tiistaina 27.6. klo 17-19. Lämpimästi tervetuloa!

Sami Rinne kuvaa keramiikkaveistoksissaan yksisarvisen elämän ilot ja surut. Yksisarviset ovat Sami Rinteelle tosia. Niillä on jopa mielikuvitus.

Rinne pohtii Ote yksisarvisten elämästä -näyttelynsä lähtökohtia: "Yksisarvinen on tuttu aihe monessa kulttuurissa ympäri maailmaa. Britanniassa valkoinen yksisarvinen on kuvattuna mm gobeliineissa. Herkistyin Raffaellon maalauksesta Tyttö ja Yksisarvinen Galleria Borghesessa Roomassa. Valmistin Yksisarvinen astiaston ja nyt Yksisarvinen-veistoksia."

Sami Rinne on suomalainen keramiikkataiteilija ja muotoilija. Hän on työskennellyt keramiikkataiteen ja käyttökeramiikan muotoilun parissa yli kolmen vuosikymmenen ajan. Sami suunnittelee ja valmistaa kaikki työt käsin. Hänen keramiikkataiteensa on täynnä historiaa ja satumaisia elementtejä.

Rinteellä on oma keramiikastudio Espoossa, jossa kaikki työt valmistuvat. Sami inspiroituu eritoten luonnosta, joka ympäröi studiota joka puolelta. Peurat, jänikset, yksisarviset ja linnut ovat jatkuva ilonaihe. Samille studio on keramiikan turvapaikka.

Tule rakastumaan Samin keramiikkaan!

Sami Rinne: Paratiisin yksisarviset, kuva Peter Forsgård