Laura Kautovaara

Perfect Strangers, maalauksia

7
.
10
.–
24.10.2020
Kirjagalleria

Laura Kautovaaran ensimmäinen näyttely Perfect Strangers rakentuu Kirjagalleriaan lokakuussa ja koostuu artistimuotokuvista ja musiikkikappaleista maalauksina. Näyttelyn avajaisia juhlistetaan gallerialla tiistaina 6.10. klo 17-19. Lämpimästi tervetuloa!

Perfect Strangers on Laura Kautovaaran maalauksista koostuva näyttely joka rakentuu Laterna Magican tunnelmalliseen Kirjagalleriatilaan lokakuussa. Kautovaara kuvaa debyyttinäyttelynsä syntyä: "Maalaukseni ovat syntyneet inspiraatiosta rakastamaani musiikkiin ja artisteihin. Näyttely koostuu artistimuotokuvista ja musiikkikappaleista maalauksina. Näyttelyn teema sijoittuu vuosille 1948-1984, alkaen bluesista ja etenee siitä kronologisesti eteenpäin. Näyttely päättyy Deep Purpleen, jonka innoittamana syntynyt Perfect Strangers-maalaus on näyttelyn nimikkoteos.

Olen tunnemaalari ja näen musiikin kuvina. Musiikkia kuunnellessani kuulen mitä maalaan. Musiikin sanat ja sävelkulku aktivoivat minussa muistoja ja tunnetiloja, joita käsittelen maalauksissani. Musiikkimaalaukset ovat syntyneet sellaisista kappaleista, jotka ovat vaikuttaneet minuun elämäni aikana erityisesti, kuten myös näyttelyyn valikoituneiden muotokuvien henkilöt.

Maalaaminen on minulle luonnollinen tapa ilmaista itseäni. Maalaan pääosin kasvokuvia. Kasvot ovat aina inspiroineet minua, koska ne kertovat tarinoita. Kasvojen ilmeet antavat erilaisia viestejä ja yksilöllisiä merkityksiä.

Maalaan akryyliväreillä ja sekatekniikalla. Käytän ajoittain palettiveistä, erilaiset tekstuurit innoittavat minua.’’

Laura Kautovaara, 29, on helsinkiläinen itseoppinut taiteilija ja musiikinharrastaja.

Kautovaara on tavattavissa gallerialla myös perjantaina 9.10. klo 18 alkaen ennen T.Jarva-duon keikkaa, joka alkaa samana iltana klo 19. Taiteilijatapaamiseen vapaa pääsy. Keikalle liput 5 €.