Liisa Takala

Siimes -majatuksia

14
.
9
.–
1.10.2022
Tiili- ja kellarigalleria

Lasten rakentamissa majoissa on jotain poikkeuksellisen herkkää ja oivaltavaa. Siimes - majatuksia -näyttelyssä nähdään valokuvaaja Liisa Takalan kuvia vuosilta 2020-2022.  Pääosassa ovat lasten tekemät majat ja niiden rakentajat.

Taiteilijatapaaminen la 1.10. klo 13-15.

Liisa Takala kuvaa projektin alkua: "Keväällä 2020 koronaviruksen levitessä useita pieniä majoja nousi kotikulmilleni Helsingin Lauttasaareen. Aloin dokumentoida rakennelmia ja niiden rakentajia Helsingin pienissä metsissä.

Minua viehätti majojen tuoma suojan tunne ja valon luonne sen siilautuessa oksien ja risujen läpi. Arkkitehtuurikuvauksella on oma arvostettu paikkansa valokuvauksen historiassa. Kuviin ikuistetaan aikuisten rakentamaa ympäristöä, pysyviksi tarkoitettuja monumentteja. Vähemmälle huomiolle ovat jääneet pienemmät rakennukset, rakennelmat ja niiden tekijät, varsinkin lapset."

Liisa Takala (s 1966, Mäntyharju) on Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 1994 valmistunut helsinkiläinen valokuvaaja, jonka silmiin tarkentuvat herkästi arjen pienet yksityiskohdat ihmisissä ja ympäristössä. Takala valokuvaa mm. Helsingin Sanomille ja aikakausjulkaisuille. Hän on myös työskennellyt kuvatoimittajana Yleisradiossa ja vieraillut opettamassa henkilökuvausta Tampereen yliopistossa.Takala on palkittu muun muassa Vuoden lehtikuvaajana.