Anssi Lauri

Teeskelijä, Valokuvia

18
.
9
.–
5.10.2019
Kellarigalleria

Valokuvaaja Anssi Laurin (s.1982) näyttely rakentuu Laterna Magican kellarigalleriaan syyskuussa. Lauri on Tornionjoen rantamilla, Kukkolankosken nurkilla asuva valokuvaaja.

Kuvaaja kertoo näyttelystään: "Vuonna 2014 aloitin projektin, jossa halusin tavata minulle nuoruudessa merkittäviä kulttuurihenkilöitä ja kuvata heitä. Ihmiset jotka minuun nuorena tekivät lähtemättömän vaikutuksen ja ovat myöhemmin avartaneet käsitystäni elämästä ja kulttuurista seisoivat kamerani edessä ihmisenä, lihana ja verenä. Halusin heistä klassisen, ajattoman kuvan. Henkilögalleriassa esittäytyvät mm. Jörn Donner, Kari Väänänen, Vesa Vierikko, Taneli Mäkelä, Peter Franzen, Remu Aaltonen ja Sulevi Peltola muutamia esimerkkejä mainitakseni.

Olen aina tykännyt kuvata ihmistä, eri muodoissa mutta muotokuvaus on lähimpänä sydäntä. Digitaalisen valokuvauksen alotin vuonna 2007. Olen myös suorittanut Torniossa Valokuvaajan Ammattitutkinnon. "

Anssi Lauri: Teeskelijä, Valokuvia galleria Laterna Magican kellarigalleriassa 18.9.-5.10.2019. Näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 17.9.2019 klo 17-19.