Roberto Murillo Arias ja Kenneth Jimenez

Things I Want You to Remember & Verolís, photography from Costa Rica

18
.
8
.–
9.9.2023
Tiili- ja kellarigalleria

Roberto Murillo Arias ja Kenneth Jimenez ovat kuvanneet kotimaansa Costa Rican arkea ja rakentavat Laterna Magican tiili- ja kellarigalleriaankahdesta osasta koostuvan kokonaisuuden jossa nähdään valokuvia ja videoteoksia. Näyttelyn avajaisia juhlistetaan Taiteiden yönä 17.8. klo 17-19. Lämpimästi tervetuloa!

Roberto Murillo Ariasin projekti Things I Want You to Remember" kuvaa taiteilijan matkaa ja etsimisen teemoja kahden lapsen ja heidän äitinsä rakkauden kautta.

Verolís on Kenneth Jimenezin jatkuva teossarja, johon on koottu valokuvia hänen kotikaupungissaan Alajuelassa, Costa Ricassa sijaitsevalta maatilalta, jossa "Quique", tilanomistajat yhä hoitavat arkisia askareitaan. Kuvissaan Jimenez tutkii maaseudun elämän muutosta ja peilaa niitä hänen omiin lapsuudenmuistoihinsa samalla seudulla.

Näyttelyä ovat tukeneet Finnfoto ja galleria Laterna Magica.

Kenneth Jimenez (s.1991):

"Olen syntynyt ja kasvanut Costa Ricassa, pienessä kaupungissa nimeltään La Garita, Alajuela. Tunnin päässä pääkaupungista sijaitseva alue on maaseutua ja sitä ympäröivät vuoret, maatilat ja sokeriruokopellot. Minulla on paljon eläviä muistoja, joissa leikimme serkkujen kanssa pelloilla. Vietimme päivämme keräten mangoja, leikkien piilosta ja kiipeillen puissa. Vuorten äänet öisin, savunhaju ja tulenkajo, joka näkyi sokeriruokopelloilta sadonkorjuun aikaan, kahvintuoksu isoäitini talossa ja iltapäivän valo takapihalla. Kaikki nämä ovat piirtyneet kirkkaana mieleeni.  

Palaan usein kotiseudulle ja huomaan kuvaavani paikkaa joka on samalla aikaa tuttu, mutta jollain tapaa kuitenkin uudistuva. Valokuvauksen kautta käsittelen tunteita, joita pitkä poissaolo ja paluu kotiin nostavat pintaan. Laterna Magicassa nähtävä kokonaisuus on rakentunut Costa Rican maaseudun ja sen ihmisten ympärille.

Kenneth Jimenez:, kokonaisuudesta Verolís

Roberto Murillo Arias (b.1991):

"Synnyin San Joséssa, Costa Ricassa. Työskentelen elokuvaajana ja valokuvaajana. Näyttelyni teemana Laterna Magicassa on muisti ja muistot, asiat jotka haluan sinun muistavan: "Things I want you to remember. " Näyttely koostuu valokuvista ja videoteoksista.

“Don’t search for the answers, which could not be given to you now,

because you would not be able to live them.

And the point is to live everything. Live the questions now.

Perhaps then, someday far in the future, you will gradually,

without even noticing it, live your way into the answer.”


Rainer Maria Rilke, Letters to a Young Poet

Roberto Murillo Arias, kokonaisuudesta Things I Want You to Remember