Dietmar Tallroth

Things (or less), valokuvia

3
.
2
.–
20.2.2021
Kellarigalleria

Dietmar Tallrothin mustavalkoisista valokuvista koostuva näyttely pureutuu konsumerismiin ja tarkastelee jo omistamiamme tavaroita uusin silmin.

Tiedätkö kuinka monta sankoa tai haarukkaa omistat? Kulutusyhteiskunnan kehitys viimeisen sadan vuoden aikana on saanut meidät ostamaan enemmän ja enemmän ja samalla saanut meidät unohtamaan omistamiemme asioiden arvon. Ei ole väliä kuinka paljon uutta ostamme sillä nurkan takana on aina uudempaa ja hienompaa, joka on pakko saada. Kaikki mitä omistamme on vanhentunut heti ostotapahtuman jälkeen.

"Osta ja heitä menemään" -kulttuuri on tuonut mukanaan kasvavia jätevuoria, pahenevan resurssipulan ja koko biosfääri, johon turvaamme on hätää kärsimässä. Mutta voimmeko muuttua?

Tämä projekti yrittää rakastua jo omistamiimme esineisiin. Se yrittää nähdä asiat ei pelkästään hyödykkeinä, vaan myös muotoina ja materiaaleina, esineinä itsessään myös uusissa konteksteissa. Eivätkä kaikki kontekstit liity meihin ihmisiin, eikä tarvitse liittyä. Kertooko termi "object of desire" haluttava esine tai asia enemmän tavaroista ja esineistä vai ehkäpä enemmän meistä ihmisinä. Onko parempaa tapaa katsoa ympäristöä kuin halujemme ja tarpeidemme läpi. Onko mahdollista muuttaa ajatusmaailmaamme empaattisemmaksi vain kiinnittämällä huomiota jo ympärillä oleviin esineisiimme. Projekti kutsuu pohtimaan suhdettamme esineisiin.

Dietmar Tallroth on helsinkiläinen valokuvaaja, joka syntyi Saksassa,  Tübingenissa 1961.

publishing@pineroot.fi

Website: http://www.dietmartallroth.com

Web shop: https://taiko.fi/artists/dietmartallroth

Dietmar Tallroth: Plate and Notebook on Easel, 2019