Jussi Salminen

Trip to Addams Family, valokuvia

25
.
5
.–
18.6.2022
Kirjagalleria

Näyttely kertoo taiteilija Jussi Salmisen matkasta ikoniseen Addams Familyn kartanoon, jossa hän on dokumentoinut tuon omalaatuisen perheen jäseniä.

Salminen taustoittaa näyttelyn syntyä: "Näyttely on ollut mielessäni pitkään. Ensimmäisiä asioita jotka ajoi minut valokuvaamaan oli näkemäni näyttely, jossa kuvaaja oli luonut elokuvaan ikäänkuin castin ja luonut elokuvaan hahmot ja ensi-ilta julisteen, vaikkei elokuvaa todellisuudessa suunniteltu kuvattavaksi. Heti näyttelyn nähtyäni pohdin eri mahdollisuuksia ja näin päädyin Addams Family -sarjaan, jota jo lapsena ihmettelin ja jonka eteen jumiuduin useaksi tunniksi.

Näyttely on minun ensimmäiseni ja toivon että pystyn tuomaan tulevaisuudessakin uusia, ja erilaisia ideoita paperille valokuvaamisen merkeissä!"

The Addams Family (suom. Addamsin perhe) on yhdysvaltalaisen pilapiirtäjä Charles Addamsin luoma fiktiivinen perhe. Hahmot tavattiin ensi kertaa jo 1930-luvulla The New Yorker -lehdessä yhden ruudun sarjakuvissa. Vielä tuolloin hahmot olivat nimettömiä. Vuonna 1964 sarjakuvien pohjalta luotiin televisiosarja The Addams Family, jolloin hahmot saivat nimensä. Omalaatuiset hahmot tunnetaan myös lukuisista elokuvista ja tv-sarjoista

Jussi Salminen: Morticia

Jussi Salminen: Fester-setä