Andi Balogh

Under the Northern Sky, valokuvia

6
.
4
.–
30.4.2022
Kirjagalleria

Tervetuloa näyttelyjen avajaisiin tiistaina 5.4. klo 17-19!

Andi Balogh on unkarilainen valokuvaaja, hän muutti Suomeen suomalaisen metallimusiikin innoittamana vuonna 2009. Hänen suurin inspiraationsa on pohjoisen luonnon ainutlaatuinen tunnelma, joka puhuttelee häntä luomaan valokuvia.

Balogh luonnehtii Kirjagalleriaan rakentuvaa kokonaisuutta: "Under the Northern Sky – näyttely esittelee vuosien 2015-2022 välillä luotuja valokuviani, jotka syntyivät kuvausreissulla Lapissa ja Pohjois-Norjassa. Lisäksi olen kuvannut  kotini lähimetsissä ja merenrannoilla Etelä-Suomessa.

Valokuvissani yhdistän ulkoisen maailman sisäisiin todellisuuksiin korostaen syvää yhteyttä luontoon ja rakentavaa voimaa, jolla pohjoinen ilmapiiri vaikuttaa minuun. Pohjoisen luonto ja sen mystinen tunnelma symboloi näkymättömiä, mutta havaittavia syviä, sisäisiä ja puhdistavia ulottuvuuksia. Kuvieni hahmot pyrkivät yhdistymään näihin ulottuvuuksiin ja samalla tavoittelemaan lähdettä.

Näyttelyn teoksissa olen mukana sekä kuvaajana että kuvien hahmona. Haluan näin autenttisemmin välittää tunnelmaa ja läsnäoloa, jotka virtaavat läpi luomisen aikana.

Näyttely pyrkii nostamaan esille luonnosta virtaavia parantavia voimia, joita moni ihmissielu tarvitsee, varsinkin nykypäivinä. Vetäytyä luontoon, olla läsnä ja antaa näiden sisäisten ulottuvuuksien avautua ja johdattaa meitä todelliseen itseemme."

https://archephotography.com/

Andi Balogh: Vertical
Andi Balogh: Marras