Mira-Veera Auer

Välähdys ihmisestä, valokuvia

26
.
6
.–
20.7.2024
Kirjagalleria

Mira-Veera Auerin valokuvanäyttely rakentuu Laterna Magican Kirjagalleriatilaan kesäkuun lopulla. “Välähdys ihmisestä” käsittelee ja pohtii ihmisen monimutkaista mieltä, itsetuntoa ja ristiriitaisuuksia.

Auer pohtii näyttelynsä teemoja ja merkityksiä: "Teokseni käsittelevät mm. ihmisten odotuksia ja pelkoja sääntöjen edessä: ennakkoluuloja, etuoikeuksia, murskaavia paineita ja odotuksia sekä häpeää ja masennusta.

Ihmisyys on monimutkaista. On sääntöjä. On odotuksia. Oletuksia. Ennakkoluuloja ja toiveita, joita yritetään täyttää ja voittaa jatkuvasti. Kuvaan ihmisten suhdetta elämään ja toisiin eläviin. Näen ihmisyyden kaksinaamaisuuden, kaksinaismoralismin, matkan moralismiin ja sieltä pois. Vaikeita valintoja. Moraalista sekavuutta.

Minua usein kiehtoo itseäni vaivaavat asiat. Yritän hahmottaa, käsitellä ja pohtia niitä kuvissani teoksen tekemisen prosessin aikana. Etsien kysymyksiin ehkä uusia ja erilaisia näkökulmia. Joskus toivon herättäväni taiteellani keskustelua, ja toisaalta joskus tahdon, että kuvat on rakennettu ikään kuin jo itsessään performansseiksi, joilla on arvo myös visuaalisina teoksina. Joskus nämäkin tavoitteet voivat olla ristiriidassa keskenään."

Näyttely on saanut tukea Finnfoto ry:ltä.

Mira-Veera Auer: Omakuva