Kirjan- ja levynjulkkarit

Abstraktinen illanvietto

To 12.5.2022 klo 18

Tervetuloa Abstraktiseen Illanviettoon. Juhlistamme 12.5.2022 Laterna Magicassa runoilija Petri Lahtisen runoteoksen Mystillisen Teatterin ja ADDANARRI yhtyeen C-kasetin ΟΡΦΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ (Orfilaisia kirjoituksia kuolleille) julkaisua.

Mystillinen Teatteri tarjoaa jotakin jokaiselle, joka on joskus kaivannut pois tästä ajasta, tästä maailmasta, tästä todellisuudesta ja toivonut voivansa siirtyä toiseen todellisuuteen. Mystillinen Teatteri ei voi antaa lukijalleen ratkaisuja tai totuuksia mutta se voi tarjota tälle tilaisuuden, virikkeen, avaimen... Ainoastaan etsijöille ja hulluille!

Pohjaten antiikin kreikkalaisiin orfilaisiin kultatauluihin, joiden tekstit antavat kuvan siitä, mitä Dionysoksen ja Bacchuksen mysteerikultteihin vihityt ihmiset ajattelivat kohtaavansa tuonpuoleisessa, ΟΡΦΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ on musiikillinen tulkinta näissä tauluissa esiintyneistä teemoista ja ideoista. Ammentaen inspiraationsa rituaalimusiikista, ambientista, dronesta ja eri kansanmusiikkiperinteistä ADDANARRI tarjoaa kuulijoilleen taianomaisen kurkistuksen tuonpuoleiseen.

Liput 5 € Laternan kassalta ennen konsertin alkua.

Konsertti kestää noin 60 minuuttia

Tapahtumajuliste: Samuli Huttunen/Petri Lahtinen