Art Fair Suomi 2021

Queer-opastus Hanna Galtat'n näyttelyyn

Ke 9.6.2021 klo 18

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ.

Queer-opastuksella tarkastelemme erilaisia epänormatiivisia tulkintoja, joita katsoja voi esittää taiteesta, ja esimerkiksi sen tavasta kuvata inhimillisiä teemoja. Toisinaan taiteilijan tarkoitukset ja identiteetti ovat ohjanneet yleisön vinoja tulkintoja, mutta tällä opastuksella tarkastelun painopiste on näyttelyvierailijan omassa katseessa ja ajatuksissa. Esittämiimme kysymyksiin ei ole oikeita tai vääriä vastauksia, vaan kutsumme kaikki esittämään omia pohdintojaan.

Katsojalähtöisestä näkökulmasta huolimatta näyttelyn taiteilija Hanna Galtat on paikalla, ja kertoo mielellään oman näkemyksensä.

Hanna Galtat on Suomessa ja Ranskassa työskentelevä kuvataiteilija, jolla on monialainen tausta taiteen, muotoilun ja taidehistorian parissa. Merkilliset merkit -näyttely koostuu pienistä pronssiveistoksista rakentuvasta installaatiosta, joka kommentoi sivilisaatiomme yhteisiä sopimuksia hahmottavien symbolien merkityksiä ja materiaalin muistia, milloin humoristisesti, milloin vakavammin.

Opastuksen on tuottanut Helsingin yliopiston taidehistorian opiskelijoiden ainejärjestö Eidos ry. Opastukselle on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan.

Tapahtuma on osa vuoden 2021 Art Fair Suomi goes Galleries -tapahtumaviikkoa.