Runoilta

Kuolema Open Mic: Itkuvirsiä ja lavarunoutta

Ke 13.11. klo 18

Annahan kun rupielen

kurjaraukka kujertelen

kuiskaelen ja kuljeskelen

ihovetyseni itkeskelen

-Emmi KuittinenKerrataanpa tämä vielä: Me kaikki kuolemme - ja vain elämisen kautta se on mahdollista. Muista siis kuolevasi - yhtä väkevästi kuin eläväsi - ja tuo tätä teemaa käsittelevät runosi, laulusi tai tarinasi ensimmäistä kertaa järjestettävään Kuolema Open Mic:iin!

Tila otetaan haltuun tunnelmaan virittävässä Laterna Magican maalattiaisessa kellari-galleriassa klo 18, jonka jälkeen illan polkaisevat käyntiin lempeän makaaberit esitykset: Emmi Kuittisen itkuvirret sekä Jenni Hurmerinnan saattohoitorunot. Näiden lämmittelyesitysten jälkeen alkaa elämääkin suurempi avomikki, johon jokainen ikään tai statukseen katsomatta on tervetullut esittämään omia runojaan.

Voit ilmoittautua avomikkiin etukäteen lähettämällä meiliä illan juontajalle, Ainokaisalle (ainokaisa.huusko@gmail.com) 12.11. mennessä tai ilmoittautumalla paikan päällä tapahtumapäivänä.  

Esteettömyystiedot ja turvallisen tilan periaatteet postataan lähempänä ajankohtaa.

Ainokaisa Huusko (s.1980) on runoilija, lavarunousaktiivi ja kulttuurituottaja. Häntä inspiroi elämän kontrastit, ympäristö ja inhimillinen yhteys. Ainokaisa on kirjoittanut runojen kirjoittamisen maisteriksi Kingstonin yliopistosta (UK) vuonna 2012, julkaissut runojaan Suomen lisäksi sekä Englannissa että Kolumbiassa ja aloittanut Lavarunoakatemian opettajana syksyllä 2019. Hän on myös toista kautta Helsinki Poetry Connectionin hallituksen jäsen ja tuottaa muun muassa heidän supersuosittua lavarunoklubiaan, Ruusu Open Micciä.

Emmi Kuittinen (s.1984) on karjalaiseen itkuvirsiperinteeseen perehtynyt laulaja ja kansanmuusikko. Hän esittää itkuja niin soolona kuin erilaisissa projekteissa. Emmi on ollut luomassa esimerkiksi näyttelijä Miska Kajanuksen kanssa itkuvirsiä ja stand upia yhdistelevän Ilon ja surun klubin, ja hän on esiintynyt myös tanssijoiden ja sirkustaiteilijoiden kanssa. Emmin oma itkuyhtye on Emmi Kuittinen & Ikuisen ikävän orkesteri ja hän on Project Vainiolla Ensemblen laulaja ja itkijä. Lisäksi hän kouluttaa säännöllisesti itkukursseilla ja -työpajoissa. Emmi on koulutukseltaan musiikkipedagogi (AMK), musiikin maisteri ja yhteisömuusikko. Taiteellisen työn ja itkuvirsikoulutuksen lisäksi Emmi on toiminut taidepedagogina, kansanlaulun opettajana ja hoivamuusikkona. Lisätietoa Emmistä on kotisivuilla emmikuittinen.com

Jenni Hurmerinta on helsinkiläinen FM, sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja, kustannustoimittaja, vapaa kirjoittaja ja esiintyvä runoilija, joka toteuttaa kaikkia edellä mainittuja toimia yrityksessään Sanattu. Hurmerinnalla on monimuotoinen kokemus sanataiteellisesta ohjaus- ja esiintymistyöstä lasten, nuorten, aikuisten ja vanhusten parissa. Vuodesta 2016 alkaen Hurmerinta on ollut mukana pyörittämässä Saatto-nimistä projektia, jonka puitteissa hän on ohjannut kirjallisuusterapeuttisia sanataideistuntoja parantumattomasti sairastuneille ja saattohoitopotilaille sekä heidän omaisilleen. Hurmerinnan esittämät runot pohjautuvat näihin istuntoihin.

Kuolema Open Mic on osa Ars Moriendi –kuolemafestivaalia. Lisätietoja osoitteesta www.arsmoriendi.fi

Ainokaisa Huusko. Kuva: Kasper Salonen
Jenni Hurmerinta