Konsertti

MENTAL ALASKA: An evening with Arrington De Dionyso (USA)

Pe 15.11. klo 19

Yhdysvaltalainen multi-instrumentalisti Arrington De Dionyso saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen. Sooloesitysten lisäksi hän esiintyy paikallisten muusikoiden kanssa. Liput 7 €.

**********************************
Arrington de Dionyso (1975 Chicago, USA) yhdistelee muinaisia äänentuottamistapoja transmodernistiseen tietoisuuden ominaisuuksien tutkimiseen. Hän käyttää propulsiivisten improvisaatioidensa elementteinä mm. kargyraa-laulua sekä erilaisia puhaltimia kuten bassoklarinetti, saksofoni sekä hänen oma luomuksensa, muoviputkista rakennettu bromiofoni.

Viimeisen 25 vuoden aikana hän on ollut perustamassa useita kokeellisia rockyhtyeitä, kuten Old Time Relijun, Malaikat dan Singa sekä "protestijazzbändi" This Saxophone Kills Fascists.
Hänen lukuisten musiikillisten yhteistyökumppaniensa taustalta löytyvät mm. kokoonpanot Deerhoof, Master Musicians of Jajouka, Fugazi, Oh Sees ja Violent Femmes. De Dionyson musiikki yhdistelee no-wave-bändien kuvainraastoa Albert Aylerin ja kumppanien spirituaaliseen etsintään sekä alkuperäiskulttuurien improvisaation muotoihin.

Eräänlaisen "punk-etnomusikologin" ominaisuudessa De Dionyso välttää muita kulttuureja lähestyessään akateemista eksoottisen toiseuden näkökulmaa. Sen sijaan hän pyrkii olemaan osallistumaan kutsuttu aktiivinen yhteistoimija. De Dionyso on päätynyt näkyväksi hahmoksi Indonesian kokeellisen musiikin kentällä tehtyään musiikkia yhdessä mm. Senyawa-kokoonpanon kanssa. Hän on matkustellut myös Marokossa Jajouka-muusikkojen vieraana sekä Perussa soitinrakentaja Dmitri Mangan luona. Elokuussa 2019 hän matkusti Tuvaan esiintymään "Throatsinging in the Center of Asia Festival"-festivaaleille. Matkan aikana hän myös teki musiikkia yhdessä paikallisten muusikoiden sekä shamaanien kanssa.

Arrington de Dionyson taiteilema juliste syksyn kiertueelle.