Runoja, Runoja, Runoja!

Pienen runopuodin avajaiset!

La 25.9. klo 13-15

Laterna Magicalle on loppukesän aikana rakentunut uusi pienen pieni runomyymälä. Pieneen runopuotiin on muuttanut varsin iso, parintuhannen niteen runokokoelma.

Runopuodin avajaisia vietetään runonlausunnan ja runokaraoken kera.  Vieraanamme ovat runoilijat Anja Erämaja ja Olli Heikkonen. Iltapäivän juontajana toimii Inka Valima, joka johdattelee meidät myös runokaraoken pariin kevyiden runojen kera.

Tarjolla teetä ja pientä purtavaa.

Alustava aikataulu:

13.00 Olli Heikkonen

13.30 Anja Erämaja

14.00 Runokaraoke. Yleisö voi lausua lempirunojaan vaikkapa runopuodin kokoelmista tai esittää halutessaan omia runojaan.

Vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Anja Erämaja (s. 1963) asuu Helsingissä ja on kotoisin Merimaskusta, Naantalin saaristosta. Hänen viides runoteoksensa Olen nyt täällä metsässä (WSOY) ilmestyi elokuussa 2021. Erämaja on kirjoittanut myös proosaa ja lastenkirjoja. Eläytyvänä ja leikkisänä rytmin taitajana tunnetun Anja Erämajan uutuuskokoelmassa liikutaan lajien ja tunnelmien rajoilla, metsän peitossa, muistojen ja minuuksien koeteltavana.

Olli Heikkonen (s. 1965) on Suomen arvostetuimpia runoilijoita. Lokakuussa 2020 ilmestynyt runokokoelma Rajalliset maat (Teos) on Heikkosen kuudes teos. Heikkosen uskomattoman kauniit runot muodostavat kuvioita, joissa voi nähdä milloin sotalippuja, milloin linnun siipiä, jokia, toisiinsa silloin tällöin sopivia Euroopan palasia. Runot ylittävät kerta toisensa jälkeen historiallisen kehyksensä ja näyttävät ihmisten, eläinten, kielen historian, joka on toista maata kuin suurmiesten uroteot.

Inka Valima aloitti stand upin 2016 ja lähti saman tien laukalle, kuten ärsyttävillä milleniaaleilla on tapana. Inka on televisioesiintymisten lisäksi käväissyt valtakunnallisesti arvostetuissa stand up -kilpailuissa.

Inka on nimittäin myös opettaja, vaikka onkin ihan lahjakas ihminen. Tämä oman elämänsä Nigella opettaa ruoanvalmistusta, mutta myös komiikan tekoa. Inka on luennoinut stand upista Aalto-yliopistossa asti. Kirjallisia tuotoksia Inkalta on julkaistu mm. hauskassa Valituspalat kokoelmateoksessa e- ja äänikirjana. Inkan huumori on sopivasti noloa, joidenkin mielestä älykästä ja aina hyvin hersyvää!

Pieni runopuoti valmistautuu avajaisiin!