Katveenkuuntelijat

Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus

To 9.3. klo 19

Meren ja kiven karuuteen,

kovuudessaan pehmeää kuin ilma /

virtaa tyhjiin tiloihin / väleissä, raoissa /

joista valo suuren syvänteen, kurottaa kohti kylmän siltaa /

Pitelee kiinni / aallot yllä /

meren kyyneleet, kuin pieniä hetkien tallentumia /

Aika on tuulen odotus / ennen kuin valon tuoksu herättää /

väreinä koskaan kohdattuina,

muistoina auringon ajalta.

Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus – esitys on musiikin, tanssin, videotaiteen ja luovan kirjoittamisen herkkä yhdistelmä. Se on kahden ihmisen yhteistyöllinen tutkimusmatka, tunnelmia yhteydestä ja poissaolosta. Sukellus sinisen sävyihin ja syvyyteen. Se on hetki ajassa, joka on sekä juuri nyt tässä että jo poissa.

Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus on Elmeri Pörstin ja Saara Vaheriston muodostaman Katveenkuuntelijat -taiteilijapariskunnan taianomainen esitys, kurkistus toiseen maailmaan. Se on kokonaisvaltainen kauneuden hetki, jonka äärellä saa hengähtää.

Elmeri Pörsti ja Saara Vaheristo ovat audiovisuaalista taidetta, tanssia ja kirjoittamista yhdistävä, filosofiaa opiskeleva taiteilijapariskunta, joka yhdessä toimii nimellä Katveenkuuntelijat. Yhdessä he luovat taianomaisen musiikin, maalauksellisen videotaiteen ja toisesta maailmasta olevan tanssin avulla kokonaisvaltaisen esityksen jonka kauneuden äärellä saa hengähtää.

Elmeri (artistinimeltään Manuel Meri) ottaa vastaan todellisuuden eteensä heittämiä ääniä ja sisällyttää ne osaksi musiikkiaan, joka on ylistys elämän ei-minnekkään-menemisen-hetkille. Videotaiteessaan hän pyrkii kehystämään musiikin synnyttämän tilan abstrakteilla, elävän maalauksen kaltaisilla liikkuvilla kuvilla.

Saara (esiintyessään Amanda Sarastus) kanavoi tanssin ja kirjoittamisen avulla näkyviin tarinoita toisesta maailmasta. Tanssiinsa hän ammentaa nykytanssista, improvisaatiollisesta tutkiskelusta, sekä intuitiivisestä yhteydestään butotanssiin. Tanssijana hän on runollinen, aistiva ja esiintyessään kokonaisvaltaiseen läsnäoloon pyrkivä.

Suunnittelu: Elmeri Pörsti, Saara Vaheristo

Koreografia, tanssi, tekstit, puvustus: Saara Vaheristo

Musiikki, videotaide: Elmeri Pörsti ”Manuel Meri”.

Vapaa pääsy. Vapaaehtoinen tuki- / kannustuskolehti (käteisellä).

https://www.katveenkuuntelijat.fi/