Konsertti

Suhina Klubi: Veli Kujala

To 24.10.2019 klo 19

Suhina klubille torstaina 24.10.2019 klo 19 saapuu kitaristi Jukka Kääriäisen ja lyömäsoittaja Teemu Mustosen vieraaksi harmonikansoittaja Veli Kujala.

Veli Kujala (s. 1976) opiskeli harmonikansoittoa ja sävellystä Sibelius-Akatemiassa vuosina 1996–2010. Hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2004 ja musiikin tohtoriksi vuonna 2010 erityismaininnalla ”kiitoksella hyväksytty” aiheenaan uusi suomalainen harmonikkamusiikki. Hänet on palkittu useasti kansainvälisissä kilpailuissa sekä harmonikansoittajana että säveltäjänä. Hänen monipuolinen sävellystuotantonsa ulottuu elektroakustisista teoksista orkesteriteoksiin. Vuonna 2016 julkaistu sävellysprofiililevy ‘Hyperorganism’ oli ehdolla sekä Yleisradion vuoden levyksi että Klassinen Emma -palkinnon saajaksi.

Veli Kujala on esiintynyt mm. Avanti!:n, Gävle Symfoniorkesterin, Helsingin Kaupunginorkesterin, Insomnion, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Kymi Sinfoniettan, Lapin kamariorkesterin, Oulun kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden, Tapiola Sinfoniettan, UMOn, Västerås Sinfoniettan ja Zagros Ensemblen solistina. Hän on kantaesittänyt yhdeksän konserttoa säveltäjiltä Markus Fagerudd, Sampo Haapamäki, Veli Kujala Pekka Pohjola, Joachim F.W. Schneider, Jukka Tiensuu ja Olli Virtaperko, joista neljä on sävelletty mikroaskelharmonikalle, uudelle instrumentille, jonka Kujala kehitteli yhdessä Haapamäen kanssa. Soolo- ja kamarimusiikkiteoksia hän on kantaesittänyt mm. säveltäjiltä Kalevi Aho, Friedrich Goldmann, Paola Livorsi, Pasi Lyytikäinen, Uljas Pulkkis, Einojuhani Rautavaara, Osmo Tapio Räihälä, Tomi Räisänen, Vesa Valkama, Olli Virtaperko, Matthew Whittall ja Helmut Zapf.

Hän toimii aktiivisesti myös jazzin ja improvisoidun musiikin parissa, yhtyeistä mainittakoon brasilialaisvaikutteinen Pipoka, eklektinen Gourmet sekä modernin improvisaation ja jazzin välillä tasapainoileva Kalle Kalima K-18. Lisäksi hän on tehnyt useita ”Vapaat äänet” -yhteistyöprojekteja ranskalaisten jazzmuusikoiden kanssa.

Suhina on kokeelliseen ja improvisoituun musiikkiin keskittyvä klubi, joka järjestetään kirjagalleria Laterna Magicassa. Klubin esiintyjät ovat sekä ulkomaisia ja kotimaisia kokeellisen musiikin tekijöitä. Tähän mennessä klubin esiintyjinä ovat olleet mm. Kenny Warren (NY), Paul Pignon (UK/SWE), Dario Fariello (IT/NOR), Ilia Belorukov (RUS), Lauri Hyvärinen ja Panu Luukkonen. Klubin esiintyjä vieraat esiintyvät kitaristi Jukka Kääriäisen ja lyömäsoittaja Teemu Mustosen kanssa.

Liput 5 € Laternan kassalta ennen keikan alkua.
Ovet n.klo 18.30 ja keikka n.klo 19.


Tapahtumia tukee Helsingin kaupunki.