Konsertti

Suhina-klubi: Vieraana saksofonisti Mikko Innanen

To 26.8.2021 klo 18

Suhina Klubi palaa takaisin tarjoamaan kokeellisen ja improvisoidun musiikin konsertteja Laterna Magicassa syksyn 2021 ajan. Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen ja ajoittain Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia.

Syksyn ensimmäisen klubin vieraaksi saapuu saksofonisti Mikko Innanen.

Mikko Innanen (s. Lapinjärvellä 1978) on Helsingissä asuva saksofonisti ja säveltäjä. Innanen aloitti saksofonin soiton 10-vuotiaana Loviisassa, kehittyi varsin nopeasti ja pääsi jo 15-vuotiaana opiskelemaan Sibelius-Akatemian jazzosastolle, josta hän valmistui musiikin maisteriksi 2003. Innanen on voittanut lukuisia palkintoja, esim. Yrjö-palkinnon 2008 ja solistipalkinnon Getxon kansainvälisessä yhtyekilpailussa 2000 ja saanut useita apurahoja, esim. valtion 3-vuotisen taiteilija-apurahan kahdesti. Innanen on kansainvälisesti menestyneimpiä jazzmuusikkojamme, esiintyen eri kokoonpanoilla jo 38:ssa maassa.

Hänen soittoaan on taltioitu yli 60:lle julkaisulle, joista viimeisimmät ovat Mikko Innanen Autonomus: I-XXX, Mikko Innanen 10+: Pori/Malmi, Mikko Innasen Maakuntauudistus, Gourmet: New Habitat, Antti Lötjönen Quintet East sekä Koma Saxo. Innasen kokoonpanoista pitkän uran varrelta mainittakoon Mikko Innanen Autonomus, Mikko Innanen 10+, Gourmet, Innanen Pasborg Piromalli, Mikko Innanen & Innkvisitio, PLOP, Gourmet, Delirium, Nuijamiehet, Kalle Kalima K-18, Stefan Pasborg's Free Moby Dick, Antti Lötjönen Quartet East, Koma Saxo, Teddy Rok 7 ja Porvoon Maalaiskunnan Big Band. Innanen on ollut aktiivinen myös konserttijärjestäjäna ja kuraattorina, suunnitellen ohjelmakokonaisuuksia esimerkiksi seuraaviin paikkoihin ja tilaisuuksiin: Mikko Innanen International Extravaganza, Ibeam, Brooklyn, New York 2012 ja 2013; Korppoo Sea Jazz; Bar Favela, Helsinki; Hietsu is Happening!, Helsinki (yhdessä Petri Kumelan ja Antti Lötjösen kanssa).

Syksyn tulevat Suhina-klubi-illat:

To 16.9. klo 18

To 21.10. klo 18

To 18.11. klo 18

To 16.12. klo 18

Kuva: Elina Perttula