Konsertti

Suhina klubin vieraana Sirpa Jokinen ja Meriheini Luoto

To 16.12.klo 18

Suhina Klubi palaa takaisin tarjoamaan kokeellisen ja improvisoidun musiikin konsertteja Laterna Magicassa syksyn 2021 ajan. Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen ja ajoittain Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia. Vuoden viimeisen klubin vieraaksi saapuvat Sirpa Jokinen ja Meriheini Luoto.. Liput 5 €.

Sirpa Jokinen

Sirpa Jokisen taide käsittelee tässä hetkessä ympäröivää tilaa ja sijainnin problematiikkaa. Tietyssä paikassa jokin tapahtuma tai ihmisten käyttäytyminen on usein lähtökohta teoksille. Niiden välineinä vaihtelevat ääni, esineet, valokuvat ja piirustukset. Viimeaikaiset teokset ovat olleet installaatioita, jotka teknisiltä ratkaisuiltaan ovat perustuneet vaihtoehtoisiin tapoihin toistaa ääntä ja siten kuulla tilaa.

Sirpa Jokisen esitys ’hiljaisesti ei musiikkia’ on valon kautta kasvien ja ihmisten elämää sekä kuolemaa käsittelevä ääniesitys.
On sattumanvaraista minkälainen äänimaisema kuoleman hetkellä täyttää tilan.
Esityksessä käytetään ääniesineitä, joissa on ohjelmoitu arduino mikroprosessori
soittamaan ääniä sitä ympäröivän tilan valaistuksen mukaan. Kirkas valo, vähenevä valo, hämärä ja pimeys saavat aikaan vastaavan runo resitaalin, laulun, valolähteen konkreettisen äänen, kirjallisen valon määrää referoivan luetun katkelman tai valaistuksen aiheuttaman reaktion (esim. kauhun huuto pimeydessä) soiton. Katsoja voi vaikuttaa soitettuihin ääniin esim. osoittamalla taskulampulla simpukkaan. Yleisö voi osallistua teokseen tuomalla mukanaan lampun. Niiden mahdollisimman erilaiset voimakkuudet tuottavat laajaan variaation soitettaviin valoääniin. Mukana on myös muunlaisia itserakennettuja soittimia, jotka reagoivat valoon.https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/sirpa-jokinen

https://soundcloud.com/sirpajokinen

Meriheini Luoto

Meriheini Luoto on kansanmusiikin ja kokeellisen musiikin kentillä toimiva säveltäjä ja esiintyjä soittiminaan viulu, avainviulu, laulu ja elektroniikka. Viime vuosina hän on julkaissut kaksi Metsänpeitto-albumia, sekä luonut musiikkia mm. tanssiteoksiin. Lisäksi hän soittaa yhtyeessä Akkajee. ”Haluan sooloesityksilläni viedä kuulijat kanssani toiseen paikkaan ja aikaan. Luon luonnosta inspiroituneita äänimaisemia, joissa tarkastelen mm. luonnon voimaa ihmisen pienuuden rinnalla.”

Sirpa Jokisen esityksestä