Taiteilijatapaaminen

Tero Makkonen näyttelyssään Kaimo - Dawning

La 27.11. klo 12-15

Valokuvaaja Tero Makkosen (s.1971) näyttely Kaimo - Dawning, optisia illuusioita ja tilallisia vaikutelmia Suomen luonnossa on esillä Laternan tiili- ja kellarigalleriassa 4.12. asti. Tero Makkonen on tavattavissa näyttelyssään lauantaina 27.11. klo 12-15. Taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy.

Taiteilijatapaamisen jälkeen gallerialla iltapäivän konsertissa hippikelttiprogea soittava Gaia klo 15.30 alkaen. Konsertin liput 5 €.

"Valokuvissani kohteena ovat monesti puut ja vesi. Tarkoitukseni on päästä silmää syvemmälle, kokemukseen luonnosta, valokuvan keinoja käyttämällä, valokuvaa häivyttäen. Näyttelyn kuvissa olen käyttänyt paljon tekniikkaa, jonka avulla saan valokuvalle ominaisia optisia keinoja hyödyntäen luotua uusia illuusioita ja tilallisia vaikutelmia. Illuusioita hakiessani kuvaan paljon pitkällä polttovälillä, käyttäen lyhyttä terävyysaluetta ja tarkennusta äärettömään. Pitkä polttoväli mahdollistaa eri etäisyyksillä olevien yksityiskohtien sijoittamisen samaan kaksiulotteiseen tasoon. Kun tarkennus on säädetty kauimpaan kohteeseen ja terävyysalue on pieni, eri etäisyyksillä olevien yksityiskohtien välille syntyy jännitteitä; ne yhdistyvät luoden mielenkiintoisia ja epätodellisiakin yhteyksiä."