Keikalla kellarigalleriassa

Ville Leinonen ja V.Härkönen

Pe 3.5. klo 19

Laterna Magican kellarissa kuullaan kahden laulaja-lauluntekijän keikat toukokuisen perjantain iloksi. Liput 10 € Laternan kassalta ennen keikan alkua. Ovet klo 18.30, soitto soi klo 19.

Ville Leinonen on laulaja-lauluntekijä, joka on raivannut omanlaistaan polkua 1990-luvun loppupuolelta saakka. Alkuaikojen kokeellisempi tyyli vaihtui 2000-luvun taitteessa persoonalliseksi iskelmärockiksi, kun Leinonen julkaisi Valumo-yhtyeensä kanssa Poko Recordsin kautta levyjä, joilta löytyi hittejä kuten ”Tähtityttö”, ”Enkeli” tai ”Kultahippuhapsi”.

Iskelmärock-vuosiensa jälkeen Leinonen on jatkanut taiteensa tekemistä monipuolisesti julkaisten mm. ylistetyn soololevyn ”Suudelmitar”, kansanlaulualbumin, yhteislevyn Mopo -jazz trion kanssa sekä kaksi rakastettua iskelmäcover-levyä. Tulkitsijana Leinonen on omassa sarjassaan ja hänen trubaduurikeikkansa ovat vaikuttavia ja intensiiviä kokemuksia!

V. Härkönen (Ville Härkönen) on myös pitkän linjan laulaja-lauluntekijä, joka on aiemmin ollut mukana mm. yhtyeissä Maryland, Samettivallankumous ja Sonik. V. Härkönen -nimellä hän on julkaissut kappaleitaan vuodesta 2019 saakka Soit Se Silti -levy-yhtiöllä. Single- ja EP-julkaisujen jälkeen on maaliskuussa 2024 vuorossa pitkäsoitto ”Lähinnä selkeää”. Härkösen musiikissa kitara-indie, synafolk ja avant-kantri soivat sulassa sovussa. Hänen tarinansa kertovat hahmoista, jotka seilaavat arjen sankaruuden ja antisankaruuden välillä parhaan kykynsä mukaan. Heitä havannoidaan tarkkaavaisesti ja myötäeläen.