Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
La 13.8. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Tuula Vehanen näyttelyssään Mirties Gatvé - Kuolemankatu

Tervetuloa tapaamaan valokuvaaja Tuula Vehasta hänen näyttelyynsä Mirties Gatvé - Kuolemankatu. Näyttelyyn ja taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy. Lauantai 13.8. on näyttelyn viimeinen päivä.
Lue lisää
To 18.8. klo 17 alkaen

Syksyn avaus

Taiteiden yö 2022 Laternassa

Illan ohjelmassa kahden näyttelyn avajaiset klo 17-19. Kellarigalleriassa Nagashila: Joki kaipaa valtamerta, poikkitaiteellinen kokonaisteos ja Julia ja Daniil Nemirovskaja: Sodan erottamat, Kiova - Helsinki. Klo 19-20 DJ Dad Can Dance kirjakaupan puolella. Klo 20 keikalla kirjakaupassa Mount Fool.
Lue lisää
Lue lisää
La 20.8. klo 13-14.30

Taiteilijatapaaminen

Julia Nemirovskaja ja etäyhteydellä Ukrainasta Daniil Nemirovskaja

Lauantaina 20.8. klo 13-14.30 Taiteilijatapaaminen gallerialla. Etäyhteydellä Ukrainasta mukana myös Daniil Nemirovskaja. Näyttelyssä yhdistyvät sodan erottamien äidin ja pojan, ukrainalaisten Julia ja Daniil Nemirovskajan teokset. Julia Nemirovskaja pakeni viime keväänä Helsinkiin, Venäjän aloitettua täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaan. Julian mukana Suomeen pakeni perheen nuorin lapsi, muun perheen jäädessä Kiovaan.
Lue lisää
To 25.8.2022 klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage elokuun kollaasityöpaja gallerialla

Elokuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu tapahtumaan nyt!
Lue lisää
Ke 7.9. klo 18

Kirjailta

Kirjailija Mihail Bulgakov - syntyisin Kiovasta

Eeva-Liisa Haapaniemi valmistelee väitöskirjaa Bulgakovista ja johdattelee meidät kirjaillassa kiovalaislähtöisen kirjailijan maailmaan erityisesti romaanin Valkokaarti pohjalta. Vapaa pääsy.
Lue lisää

Menneet tapahtumat

Ke 27.4. klo 18

Konsertti

Suhina Klubin vieraana Sami Klemola

Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen ja ajoittain Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia. Huhtikuun vieraana on Sami Klemola. Liput 5 €.
Lue lisää
To 7.4.2022 klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage huhtikuun kollaasityöpaja gallerialla

Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan huhtikuun pajaan nyt!.
Lue lisää
La 2.4.2022 klo 13-15

Näyttelyjen viimeinen päivä

Taiteilijatapaamisessa Sam Jamsen ja Chrisse Candolin

Tervetuloa taiteilijatapaamiseen näyttelyjen päättymispäivänä. Tiili- ja kellarigalleriassa Sam Jamsen valokuvanäyttelyssään Kosketuksissa, Kirjagalleriatilassa Chrisse Candolin näyttelyssään Ajan merkit. Näyttelyihin vapaa pääsy. Tervetuloa!
Lue lisää
Ke 30.3. klo 18

Konsertti

Suhina Klubin vieraana Jon Petterson

Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen ja ajoittain Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia. Maaliskuun lopulla vieraaksi saapuu Jon Petterson. Liput 5 €.
Lue lisää
To 24.3.2022 klo 18

Runoilta gallerialla

Henri Hirvenoja

Kruununhakalainen runoilija Henri Hirvenoja esittää runoja teoksistaan yllätyssäestäjän kera. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lue lisää
Ti 22.3.2022 klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage maaliskuun kollaasityöpaja gallerialla

Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Tapahtuma täyteenvarattu.
Lue lisää
Ke 16.3. klo 18

Konsertti

Suhina Klubin vieraana Aino Juutilainen

Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen ja ajoittain Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia. Vuoden ensimmäisen Klubin vieraaksi saapuu Aino Juutilainen. Liput 5 €.
Lue lisää
La 12.3. klo 13-15

Näyttelyjen viimeinen päivä

Taiteilijatapaamisessa Heikki Kemppainen ja Kai Iltanen

Tervetuloa taiteilijatapaamiseen näyttelyjen päättymispäivänä. Tiili- ja kellarigalleriassa valokuvaaja ja toimittaja Heikki Kemppaisen valokuvanäyttelyssään Terveet Kädet 1980-84, Kirjagalleriatilassa Kai Iltanen näyttelyssään Matka v.2021.
Lue lisää
To 10.3. klo 18

Konsertti

Livia Schweizer, Manca Dornik ja Turkka Inkilä: Between terrestrial and celestial

Huilisti Livia Schweizer (IT/CH) ja harmonikkataiteilija Manca Dornik (SI) esittävät versionsa Pauline Oliverosin teoksesta Laterna Magicaan muokattuna. Tekstifragmentit teokseen poimitaan Laternasta löytyvistä runoteoksista. Konsertissa myös musiikkia Turkka Inkilältä ja Rebecca Saundersilta.  Livia Schweizer, huilu, Manca Dornik, haitari ja Turkka Inkilä, elektroniikka. Liput 5 €.
Lue lisää
To 3.3. klo 18

Konsertti

Pretty Marc -duo

Pretty Marc Duo (Marc Aulén ja Antti Porkka) esittää Laterna Magicassa torstaina 3.3.2022 klo 18.00 alkaen Pretty Marc rock n' roll bändin biisit akustisesti. Liput 5 €
Lue lisää
Ti 22.2. klo 17-19

Kahden näyttelyn avajaiset

Heikki Kemppainen: Terveet kädet 1980-84, valokuvia ja Kai Iltanen: Matka v.2021, maalauksia

Tervetuloa näyttelyjen avajaisiin tiistaina 22.2.2022 klo 17-19. Tiili- ja kellarigalleriassa avautuu valokuvaaja ja toimittaja Heikki Kemppaisen valokuvanäyttely Terveet Kädet 1980-84, Kirjagalleriatilassa nähdään Kai Iltasen maalauksia näyttelyssä Matka v.2021.
Lue lisää
La 19.2. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Marcus Boman ja Olof Kangas| Markku Salonen

Vielä ehdit! 19.2 asti Tiili- ja kellarigalleriassa Marcus Bomanin ja Olof Kankaan näyttelykokonaisuus Natura Mystica, valokuvia ja maalauksia ja Kirjagalleriatilassa Markku Salosen infrapunavalokuvia Turusta näyttelyssä Kaupunki näkymättömässä valossa.Lauantaina molempien näyttelyjen tekijät tavattavissa gallerialla. Vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa taiteilijatapaamiseen!
Lue lisää
Ma 14.2.2022 klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage ystävänpäivän kollaasityöpaja gallerialla

Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Viimeiset paikat jäljellä. Ilmoittudu nyt!
Lue lisää
La 29.1.2022 klo 13-15

Taiteilijatapaamiset

Laura Hynninen | Signe Bee -työryhmä

Tervetuloa tapaamaan taiteilijoita näyttelyjen viimeisenä päivänä. Tiili- ja kellarigalleriatilassa nähdään Laura Hynnisen maalauksia näyttelyssä Unia vai kaikuja, joka tutkii yöllisiä kokemuksia; unia, unettomuutta, ahdistusta, inspiraatiota. Kirjagalleriatilassa Signe Bee -työryhmän Harhoja-näyttely tuo esille kuivalevyprosessin kehittely- ja testausvaiheessa syntyneitä lasinegatiiveja, joista paljastuu sattumanvaraisuuden maailma outoine jälkineen.
Lue lisää
Ti 25.1.2022 klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage tammikuun kollaasityöpaja gallerialla

Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasi on inspiroiva ja vapaamuotoinen tekniikka, jossa erilaisia materiaaleja yhdistetään samaan teokseen. Nimi tulee ranskan verbistä coller (liimata) ja tekniikka on syntynyt 1900-luvun alun kubistien parissa. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Tapahtuma täynnä.
Lue lisää