Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
To 5.10. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Lokakuun Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Lokakuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ryhmä täyteenvarattu.
Lue lisää
To 16.11. klo 18

Performanssi / Konsertti

The Invisible Travelers - project: CALVINO 100! Visiting the invisible cities

A 45-minute performance for a flutist-performer and real time drawing by the Invisible Travelers. Inspired by Italo Calvino’s book Invisible Cities.
Lue lisää

Menneet tapahtumat

Ti 23.5. klo 17-19

Näyttelyjen avajaiset

Ville Pirisen piirustuksia | Paula Haapalahden valokuvia

Gallerioissa avautuu kaksi näyttelyä tiistaina 23.5. klo 17-19. Tiili- ja kellarigalleriassa Ville Pirisen kokonaisuus Tussi paperille,piirustuksia ja Kirjagalleriatilassa Paula Haapalahden valokuvanäyttely Square #65 - Välitila. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää
La 29.4. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Mari Vallemaa ja Jyrki Sinisalo

Mari Vallemaan ja Jyrki Sinisalon yhteisnäyttely OMNIA MEA MECUM PORTO - Kaiken omaisuuteni mukanani kannan Laternan kellarigalleriassa sisältää valotaidetta, installaatioita ja kollaaseja. Tervetuloa taiteilijatapaaamiseen näyttelyn päättymispäivänä lauantaina 29.4. klo 13-15
Lue lisää
To 27.4. klo 18

Runo-ja kirjailta kahdella kielellä

Ilta Edithin kanssa - En kväll med Edith

Maailma on minun -kirjan ja näyttelyn koonneet Agneta Rahikainen ja Eira Sillanpää johdattelevat Edith Södergranin tuotantoon näyttelyn ja runojen kautta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lue lisää
Ma 24.4. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Huhtikuun Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla - vieraana taiteilija Mari Vallemaa

Huhtikuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Illan vieraana on taiteilija Mari Vallemaa. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää
To 20.4.2023 klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Northanger Abbey - Neito vanhassa linnassa

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Huhtikuussa lukuvuorossa on Austenin viidentenä julkaistu romaani Northanger Abbey, joka on suomennettu nimellä Neito vanhassa linnassa. Lukupiiriin on vapaa pääsy. 
Lue lisää
Ti 4.4. klo 17-19

Näyttelyjen avajaiset

Edith Södergranin valokuvia | Mari Vallemaan ja Jyrki Sinisalon yhteisnäyttely

Lämpimästi tervetuloa näyttelyjen avajaisiin tiistaina 4.4.2023 klo 17-19.Tiili- ja kellarigalleriassa avautuu Mari Vallemaan ja Jyrki Sinisalon näyttelykokonaisuus OMNIA MEA MECUM PORTO - Kaiken omaisuuteni mukanani kannan, jossa esillä valotaidetta, installaatioita ja kollaaseja. Kirjagalleriatilassa nähdään runoilijana tunnetun Edith Södergranin (1892-1923) valokuvia.
Lue lisää
La 1.4.klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Essi Hurme näyttelyssään Joitakuita

Kirjagalleriatilassa Essi Hurmeen keramiikkaveistoksista ja pastellimaalauksista koostuva näyttely Joitakuita.Essi Hurme tavattavissa gallerialla lauantaina 1.4. klo 13-15.
Lue lisää
La 25.3. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Miia Kallio ja Otto Santala näyttelyssään Esteitä

Tervetuloa tapaamaan tekijöitä gallerialle! Miia Kallion ja Otto Santalan yhteisnäyttely Esteitä Galleria Laterna Magican Kellari- ja Tiiligalleriassa koostuu keraamisista veistoksista, öljymaalauksista ja videoteoksista. Kallio on kuva- ja keramiikkataiteilija ja keskittynyt ilmaisussaan suomalaisen punasaven ns. villisaven käyttöön. Kuvataiteilija Santala käyttää ilmaisussaan maalauksen lisäksi valokuvaa ja liikkuvaa kuvaa. Taiteilijatapaamiseen ja näyttelyyn on vapaa pääsy.
Lue lisää
Ti 21.3. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Maaliskuun Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Maaliskuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää

Miia Kallio ja Otto Santala | Essi Hurme

Kahden näyttelyn avajaiset: Esteitä | Joitakuita

Lämpimästi tervetuloa näyttelyjen avajaisiin tiistaina 14.3.2023 klo 17-19.Tiili- ja kellarigalleriassa avautuu Miia Kallion ja Otto Santalan näyttelykokonaisuus Esteitä, joka koostuu veistoksista, öljymaalauksista ja videoteoksista. Kirjagalleriatilaan rakentuu Essi Hurmeen keramiikkaveistoksista ja pastellimaalauksista koostuva näyttely Joitakuita. Näyttelyt ovat esillä gallerioissa 1.4.2023 asti.
Lue lisää
To 9.3. klo 19

Katveenkuuntelijat

Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus

Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus – esitys on musiikin, tanssin, videotaiteen ja luovan kirjoittamisen herkkä yhdistelmä. Se on kahden ihmisen yhteistyöllinen tutkimusmatka, tunnelmia yhteydestä ja poissaolosta. Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus on Elmeri Pörstin ja Saara Vaheriston muodostaman Katveenkuuntelijat -taiteilijapariskunnan taianomainen esitys, kurkistus toiseen maailmaan. Vapaa pääsy. Vapaaehtoinen tuki- / kannustuskolehti (käteisellä).
Lue lisää
Ke 8.3.2023. klo 19

Konsertti | Kalle Ylitalo, Netta Madetoja ja Senni Eskelinen

"Olla"

Syksyllä sairastapauksen vuoksi peruttu konsertti on nyt siirretty kevääseen 2023. Tapahtumassa kuullaan Kalle Ylitalon kolme läsnäoloa eri näkökulmista käsittelevää sävellystä. Liput 7 €.
Lue lisää
Pe 3.3. klo 19

Musiikki- ja lavarunoilta

Syringan levyjulkkarit, Nykypost, Samppa Varis

Helsinkiläinen indie folk -yhtye Syringa julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa 3.3.2023 perjantaina ja juhlistaa sitä soittamalla albumin läpi Laterna Magican kellarissa. Illassa mukana myös Samppa Varis sekä Nykypost. Liput 7 € ovelta.
Lue lisää
Ma 27.2.klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Emma

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Helmikuussa lukuvuorossa on Emma. Lukupiiriin on vapaa pääsy. 
Lue lisää
Ti 21.2. klo 17-19

Ari Jaskari

Oma koti -valokuvanäyttelyn avajaiset ja valokuvakirjan julkistus

Ari Jaskarin näyttelyn avajaiset ja Oma koti -valokuvakirjan julkaisutilaisuus Laterna Magicassa tiistaina 21.2. klo 17–19. Tervetuloa!
Lue lisää