Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
La 1.4.klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Essi Hurme näyttelyssään Joitakuita

Kirjagalleriatilassa Essi Hurmeen keramiikkaveistoksista ja pastellimaalauksista koostuva näyttely Joitakuita.Essi Hurme tavattavissa gallerialla lauantaina 1.4. klo 13-15.
Lue lisää
To 20.4.2023 klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Northanger Abbey - Neito vanhassa linnassa

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Huhtikuussa lukuvuorossa on Austenin viidentenä julkaistu romaani Northanger Abbey, joka on suomennettu nimellä Neito vanhassa linnassa. Lukupiiriin on vapaa pääsy. 
Lue lisää
Ma 24.4. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Huhtikuun Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla - vieraana taiteilija Mari Vallemaa

Huhtikuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Illan vieraana on taiteilija Mari Vallemaa. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää
To 27.4. klo 18

Runo-ja kirjailta kahdella kielellä

Ilta Edithin kanssa - En kväll med Edith

Maailma on minun -kirjan ja näyttelyn koonneet Agneta Rahikainen ja Eira Sillanpää johdattelevat Edith Södergranin tuotantoon näyttelyn ja runojen kautta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lue lisää
Ma 29.5. 2023 klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Persuasion - Viisasteleva sydän

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Viimeisenä lukuvuorossa on postuumisti julkaistu Persuasion, joka on suomennettu nimellä Viisasteleva sydän. Lukupiiriin on vapaa pääsy.
Lue lisää
To 1.6.2023 klo 18

Konsertti

Pretty Marc Duo keikalla kellarigalleriassa

Pretty Marc Duo (Marc Aulén ja Antti Porkka) esittää Laterna Magicassa torstaina 1.6.2023 klo 18.00 alkaen Pretty Marc rock n' roll bändin biisit akustisesti. Liput 7 €
Lue lisää

Menneet tapahtumat

To 19.1. klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Mansfield Park - Kasvattitytön tarina

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Tammikuussa vuorossa on Mansfield Park, joka on suomennettu nimellä Kasvattitytön tarina. Lukupiiriin on vapaa pääsy. 
Lue lisää
Ti 10.1.2023 klo 17-19

Helena Valtonen | Antti Kuivalainen

Uudet näyttelyt avautuvat tiistaina 10.1. klo 17-19

Tiili-ja kellarigalleriatilassa Antti Kuivalainen: Hetkiä hautausmaalla, valokuvia ja installaatio ja Kirjagalleriatilassa Helena Valtonen: Flashbacks of my audience – Muistikuvia lavalta, valokuvia. Avajaiset tiistaina 10.1. klo 17-19. Vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää
La 7.1.2023 klo 13-15

Taiteilijatapaamisessa

Merja Castren, Laura Havanto ja Riitu Uosukainen | Laura Kautovaara

Tiili- ja kellarigalleriassa upea keramiikkanäyttelykokonaisuus Canopy, jonka takana ovat keramiikkataiteilijat Merja Castrén, Laura Havanto ja Riitu Uosukainen. Kirjagalleriassa puolestaan Laura Kautovaaran Queens, muotokuvamaalauksia naisartisteista. Taiteilijatapaaminen gallerialla lauantaina näyttelyjen päättymispäivänä 7.1. klo 13-15.
Lue lisää
La 17.12. klo 12-15

Laternan jouluglögit

Tervetuloa lauantaina 17.12. klo 12-15 tutustumaan näyttelyihin ja kirjavalikoimaan glögin ja piparien voimalla. Klo 13-15 DJ Gone-Gone Girl tarjoilee levymusiikkia. Tiili- ja kellarigalleriassa on esillä keramiikkanäyttelykokonaisuus jonka takana ovat keramiikkataiteilijat Merja Castrén, Laura Havanto ja Riitu Uosukainen. Kirjagalleriassa puolestaanLaura Kautovaaran Queens, muotokuvamaalauksia naisartisteista.Antikvaarisessa kirjakaupassa voit tehdä ainutlaatuisia joululahjalöytöjä laajasta valikoimasta. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää
Ti 13.12. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Vuoden viimeinen Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Vuoden viimeisessä Drink&Collage-illassa joulukuussa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Tapahtuma täyteenvarattu.
Lue lisää
La 3.12. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Antero Takala näyttelyssään Lumenvaloa

Tervetuloa tapaamaan valokuvaaja Antero Takalaa hänen näyttelyssään Lumenvaloa. Valokuvataiteilija, professori Antero Takala (s. 1939) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä vuodesta 1966 lähtien eri puolilla maailmaa: maisemaa, muotokuvia ja kokeellista valokuvaa.
Lue lisää
To 1.12. klo 18

Japanilaista shakuhachimusiikkia

Konsertti: Turkka Inkilä

Tervetuloa Japanilaisen shakuhachimusiikin konserttiin. Shakuhachi on perinteinen n. 1500-luvulla kehitetty bambuhuilu, jota japanilaisen Fuke-sektin munkit soittivat kerjuumatkoillaan. Konsertissa kuultavat kappaleet kuuluvat osaksi Kinko-koulukunnan kaanonia, joita munkki Kinko Kurosawa (1710-1771) keräsi temppeleistä ympäri japania. Shakuhachin meditatiivinen sointi on juureva, pelkistetty ja sielukas.Liput 5 € Laternan kassalta ennen konsertin alkua.
Lue lisää
Ke 30.11.2022 klo 18

Kirjailta kahdella kielellä

Bo Lönnqvist kertoo uutuuskirjastaan Briljanter och näver - Vinjetter till sinnenas kulturhistoria

Tervetuloa kirjailtaan, jossa emeritusprofessori Bo Lönnqvist kertoo lokakuussa 2022 julkaistusta kirjastaan ”Briljanter och näver – Vinjetter till sinnenas kulturhistoria” (Scriptum). Tapahtuma on kaksikielinen. Vapaa pääsy.
Lue lisää
Ti 29.11. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Marraskuun Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Marraskuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Tapahtuma täynnä.
Lue lisää
To 24.11. klo 18

Jane Austen -lukupiiri

Ylpeys ja ennakkoluulo

Jane Austen -lukupiirissä luetaan syksyn 2022 ja kevään 2023 mittaan kuusi Austenin klassikkoromaania. Tällä kertaa vuorossa on Austenin mestariteos Ylpeys ja ennakkoluulo. Lukupiiriin on vapaa pääsy. 
Lue lisää
Ti 15.11. klo 17-19

Avajaiset ja kirjanjulkkarit

Antero Takalan valokuvanäyttely Lumenvaloa avataan

Antero Takalan Lumenvaloa-näyttelyn avajaisia ja Mustan Taiteen kustantaman valokuvakirjan julkistamista juhlistetaan Laterna Magicalla tiistaina 15.11. 2022 klo 17-19.
Lue lisää
La 12.11. klo 13-15

Näyttelyn viimeinen päivä

Taiteilijatapaamisessa Henna Paasonen

Tervetuloa tapaamaan taiteilija Henna Paasosta hänen näyttelyynsä Järvi, pitsimaalauksia ja kasvikudonnaisia näyttelyn viimeisenä päivänä 12.11.
Lue lisää
Ke 2.11. klo 18

Kirjallinen kekri-ilta

Kekri oli esivanhempiemme tärkein juhla, ja myös suomalainen vuosi vaihtui kekrinä. Sadonkorjuun aikaan iloittiin, syötiin ja juotiin hyvin, sekä muistettiin myös vainajia. Marraskuun pimenevässä illassa sukellamme vanhoihin perinteisiin ja vietämme kirjallista kekriä. Vapaa pääsy.  
Lue lisää
To 27.10. klo 18-20

Lansering

Tidskriften Kontradiktion

Välkommen på lansering av den digitala tidskriften Kontradiktions första nummer. På programmet står samtal om litteratur i den digitala världen. Därtill kan du uppleva verk ur Kontradiktions första nummer – en digital manifestation i det fysiska rummet. Programmet är på svenska. Välkomna!
Lue lisää
Ke 26.10. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage lokakuun kollaasityöpaja gallerialla

Lokakuun Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ryhmä täynnä!
Lue lisää