Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
Ti 25.1.2022 klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage tammikuun kollaasityöpaja gallerialla

Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasi on inspiroiva ja vapaamuotoinen tekniikka, jossa erilaisia materiaaleja yhdistetään samaan teokseen. Nimi tulee ranskan verbistä coller (liimata) ja tekniikka on syntynyt 1900-luvun alun kubistien parissa. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu vuoden 2022 ensimmäiseen työpajaan nyt!
Lue lisää
La 29.1.2022 klo 13-15

Taiteilijatapaamiset

Laura Hynninen | Signe Bee -työryhmä

Tervetuloa tapaamaan taiteilijoita näyttelyjen viimeisenä päivänä. Tiili- ja kellarigalleriatilassa nähdään Laura Hynnisen maalauksia näyttelyssä Unia vai kaikuja, joka tutkii yöllisiä kokemuksia; unia, unettomuutta, ahdistusta, inspiraatiota. Kirjagalleriatilassa Signe Bee -työryhmän Harhoja-näyttely tuo esille kuivalevyprosessin kehittely- ja testausvaiheessa syntyneitä lasinegatiiveja, joista paljastuu sattumanvaraisuuden maailma outoine jälkineen.
Lue lisää

Menneet tapahtumat

To 7.10. klo 18

Afterwork-konsertti

Marcus Wärnheim ja Jonathan Bäckström

Afterwork-konsertissa kuullaan Jonathan Bäckströmin (kontrabasso) ja Marcus Wärnheimin (saksofoni) soolokonsertit ja loppuun yhteissetti. Liput 5 €.
Lue lisää
Ke 29.9. klo 18 alkaen

Täynnä! Taideillanvietto

Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasi on inspiroiva ja vapaamuotoinen tekniikka, jossa erilaisia materiaaleja yhdistetään samaan teokseen. Nimi tulee ranskan verbistä coller (liimata) ja tekniikka on syntynyt 1900-luvun alun kubistien parissa. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää
La 25.9. klo 13-15

Runoja, Runoja, Runoja!

Pienen runopuodin avajaiset!

La 25.9. klo 13-15 Laternan pienen runopuodin avajaiset! Laternalle on loppukesän aikana rakentunut uusi pieni runomyymälä, johon koko runokokoelma varastosta kaivettuine aarteineen on löytänyt tiensä. Runopuodin avajaisia vietetään runonlausunnan ja runokaraoken kera. Vapaa pääsy. 
Lue lisää
Ke 22.9. klo 18 alkaen

Podcast- nauhoitus

Elämän kirjat -podcastin vieraana Tiitu Takalo

Maailman kirjat saattavat olla sekaisin, mutta elämän kirjat pysyvät. Laterna Magican podcast Elämän kirjat esittelee kerrallaan yhden kirjailijavieraan ja viisi hänen valitsemaansa hänen kirjalliseen työhönsä ja elämäänsä vaikuttanutta kirjaa. Podcast-jaksot nauhoitetaan livenä pienen yleisön edessä Kirjagalleria Laterna Magicassa. Elämän kirjat -podcastin neljännen jakson vieraaksi saapuu Tiitu Takalo. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää
To 16.9. klo 18

Suhina Klubi

Vieraana Libero Mureddu

Suhina Klubi palaa takaisin tarjoamaan kokeellisen ja improvisoidun musiikin konsertteja Laterna Magicassa syksyn 2021 ajan. Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen ja ajoittain Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia. Syksyn toisen klubin vieraaksi saapuu Libero Mureddu. Liput 5 €.
Lue lisää
La 11.9. klo 13-15

Näyttelykierros

Kirjaiija Urmas A. Hilapieli esittelee näyttelyä Eläviä kuvia Helsingissä

Tiili- ja kellarigalleriatilassa nähdään juuri nyt valokuvanäyttely Eläviä kuvia Helsingissä - kierros korttelikinojen vuosikymmeniin. Näyttely pohjautuu lokakuussa ilmestyvään Urmas A. Hilapielen suurteokseen Kino-Suomi – Elokuvien esittämisen historia. Kirjailija on paikalla galleriassa lauantaina 11.9. klo 13-15 kertomassa näyttelystä ja tulevasta kirjastaan. Vapaa pääsy.
Lue lisää
La 4.9. klo 18

Suomalaisen alakulttuurin päivän konsertti

Sonus Obscuros

Laskeudu ktooniseen pimeyteen Laterna Magican kellarin kautta suomalaisen alakulttuurin päivänä, jolloin syksyksi taittuvan loppukesän hämyssä kolme musiikkiesitystä heijastavat seinille fantastisia äänimaisemia ja vievät kuulijansa toisenlaisiin todellisuuksiin. Liput 5 €
Lue lisää
Lue lisää
To 26.8.2021 klo 18

Konsertti

Suhina-klubi: Vieraana saksofonisti Mikko Innanen

Suhina Klubi palaa takaisin tarjoamaan kokeellisen ja improvisoidun musiikin konsertteja Laterna Magicassa syksyn 2021 ajan. Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia. Liput 5 €
Lue lisää
To 19.8. klo 17 alkaen

Syksyn avaus

Taiteiden yö Laternassa

Illan ohjelmassa kahden näyttelyn avajaiset klo 17-19. Taneli Eskolan punkkarivalokuvia kirjagalleriassa ja Kino-Suomi työryhmän valokuvanäyttely Eläviä kuvia Helsingissä – kierros korttelikinojen vuosikymmeniin kellarigalleriassa. Klo 20 Keikalla kellarissa Muovi Makkonen, joka tarjoilee suomenkielistä runollista ja rokahtavaa musaa kitaran ja koskettimien kera. Koskettimet Elisa Makkonen, kitara Tommi Kanerva.
Lue lisää
Lue lisää
3.-14.8.2021

Fealinea Luxin työpajat näyttelyn aikana

Fealinea Luxin näyttely maaliskuussa 2021 jäi koronarajoitusten jalkoihin ja työpajaosuudet jäivät toteuttamatta. Lux tekee nyt paluun vajaan kahden viikon mittaisella pop-up näyttelyllään Neo-shamanic Sex Spells for Past, Present and Future vol.2. Gallerialla järjestetään näyttelyn aikana useita työpajoja, joihin voit ilmoittautua nyt!
Lue lisää
To 29.7. klo 17-20

Työpaja

Deniz Hartikaisen tuftaustyöpaja

Deniz Hartikaisen ohjaamassa työpajassa Laterna Magican Kirjagalleriassa tutustutaan punch needle -kirjontatekniikkaan eli tuftaukseen. Työpajan hinta 65 € sisältää laadukkaan neulan ja muut materiaalit. Ilmoittaudu mukaan!
Lue lisää
La 24.7. klo 18-21 useita esityksiä

Performanssi

Kolme-kollektiivi: Madam Lucida - henkivalokuvia

Tapahtuma täyteenvarattu. Madam Lucida vie katsojat henkimaailmaan, jossa vallitsevat salaperäiset henkivoimat. Te näette sitä, josta ainoastaan saduissa olette lukeneet. Eksperimentit syntyvät yleisön myötävaikutuksella. Koko seanssin ajan olette yllätytetty ja elätte selvittämättömässä salaisuuksien maailmassa. Tulkaa – nähkää ja ihmetelkää ”Henkivalokuvaa”. Useat ovat paljon kuulleet puhuttavan hengistä, vaan eivät ole heitä nähneet ja kuulleet, nyt on harvinainen tilaisuus omin korvin kuulla ja omin silmin nähdä ihmeellisiä henkiolentoja.
Lue lisää
PERUTTU/SIIRTYY

PERUTTU/SIIRTYY Konsertti

Timo Rautiainen soolona

Keikka 9.7. siirtyy rajoitusten jatkumisen vuoksi. Timo Rautiainen muistetaan parhaiten suomenkielisen metallimusiikin myyntilistojen ja kansansuosion kärkeen 2000-luvun alussa nostaneen Trio Niskalaukauksen johtohahmona. Soolokeikalla kuullaan Laternan kellarigalleriassa kansanmusiikin helmiä. Lipunmyynti aloitetaan kesäkuun lopussa kun saamme hieman tietoa tulevista rajoituksista.
Lue lisää
La 19.6.2021 klo 13-15

Hanna Galtat ja Juha Laitalainen

Taiteilijatapaamiset lauantaina 19.6. klo 13-15

Vielä ehdit! Lauantaihin 19.6 asti Kirjagalleriatilassa ja Kellarigallerissa Juha Laitalaisen valokuvanäyttely Maiseman ääressä. Tiiligalleriassa Hanna Galtatin Merkilliset merkit -näyttely koostuu pienistä pronssiveistoksista rakentuvasta installaatiosta. Molemmat taiteilijat ovat tavattavissa gallerialla lauantaina klo 13-15. Laterna Magica lomailee juhannusviikon ja on suljettu 20.-27.6. Avaamme jälleen maanantaina 28.6.
Lue lisää
La 12.6. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Hanna Galtat näyttelyssään Merkilliset merkit

Tiiligalleriatilassa Hanna Galtat'n Merkilliset merkit -näyttely koostuu pienistä pronssiveistoksista. Taiteilija on paikalla näyttelyssä lauantaina 12.6. klo 13-15.
Lue lisää