Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
No items found.

Menneet tapahtumat

Pe 9.10. klo 17 alkaen

Taiteilijatapaaminen

Taiteilijatapaaminen: Antti Närhi ja Laura Kautovaara

Laura Kautovaara ja Antti Närhi ovat tavattavissa gallerialla perjantaina 9.10. klo 17 alkaen ennen T.Jarva-duon keikkaa, joka alkaa samana iltana klo 19. Taiteilijatapaamiseen vapaa pääsy. Keikalle liput 5 €.
Lue lisää
To 8.10.2020 klo 18

Podcast-nauhoitus

Elämän kirjat -podcast: Vieraana Emmi Itäranta

Laterna Magican uusi podcast Elämän kirjat esittelee kerrallaan yhden kirjailijavieraan ja viisi hänen valitsemaansa hänen kirjalliseen työhönsä ja elämäänsä vaikuttanutta kirjaa. Podcast nauhoitetaan livenä pienen yleisön edessä Kirjagalleria Laterna Magicassa syksyn 2020 aikana.Toisen jakson vieraana on Emmi Itäranta. Ilmoittaudu mukaan yleisöön nyt!
Lue lisää
Pe 2.10. klo 18

Konsertti

Livia Schweizer: Forms of Sound - Äänen muodot

Italialais-sveitsiläinen huilisti Livia Schweizer tuo Laternan kellarigalleriaan konsertin, joka on rakennettu improvisaation ja sävelletyn musiikin välille. Erilaisia huiluja käyttäen Livia esittää musiikillisia piirroksia ja kuvia, jotka saavat inspiraationsa näyttelyssä esillä olevista muodoista ja materiaaleista. Konserttiin on vapaa pääsy. Konsertin ajan käytettävä kasvosuojainta, jonka saat tarvittaessa Laternan kassalta.
Lue lisää
Pe 2.10. klo 14-17

Taiteilijatapaaminen

Taiteilijatapaamisessa Leena Juvonen ja Leena Mäki-Patola

Tervetuloa tapaamaan Leena Juvosta ja Leena Mäki-Patolaa gallerialle perjantaina 2.10. klo 14-17.
Lue lisää
To 24.9. klo 18

Podcast-nauhoitus

Elämän kirjat -podcast: Vieraana Jarkko Martikainen

Laterna Magican uusi podcast Elämän kirjat esittelee kerrallaan yhden kirjailijavieraan ja viisi hänen valitsemaansa hänen kirjalliseen työhönsä ja elämäänsä vaikuttanutta kirjaa. Podcast nauhoitetaan livenä pienen yleisön edessä Kirjagalleria Laterna Magicassa syksyn 2020 aikana. Ensimmäisenä vieraanamme on Jarkko Martikainen.
Lue lisää
La 12.9.2020 klo 13

Taiteilijatapaaminen

Jenni Haili näyttelyssään Other I

Laterna Magican kellarigalleriassa Jenni Hailin näyttelykokonaisuus Other I koostuu useasta teossarjasta, jotka heijastelevat identiteetin, toiseuden ja pelon, mutta myös satujen ja leikkien maailmoja. Haili on tavattavissa gallerialla lauantaina 12.9. klo 13 alkaen.
Lue lisää
Ke 9.9.2020 klo 19

Konsertti

Maria Lentonen

HUOM! Konsertissa käytettävä kasvosuojainta. Saat kertakäyttöisen maskin halutessasi gallerialta. Maria Lentonen on suomalainen laulaja ja lauluntekijä. Hänen melankolisissa kappaleissaan ja tummassa äänessään on modernin vintage, mutta ajaton soundi. Maria Lentonen valmistelee albumia, jolta on julkaistu ensimmäinen single Sun jälkeen. Liput 7 € Laternan kassalta ennen keikan alkua.
Lue lisää
La 29.8.2020 klo 13

Taiteilijatapaaminen

Jarmo Lehtinen näyttelyssään Gottfriedin maailma

Jarmo Lehtinen on tavattavissa näyttelyssään Gottfriedin maailma Laterna Magican Kirjagalleriassa lauantaina 29.8.2020 klo 13 alkaen.
Lue lisää
To 27.8. klo 18

Konsertti

Flamencokitaristi Juho Koskimies

HUOM! Konsertissa käytettävä kasvosuojainta. Saat kertakäyttöisen maskin halutessasi gallerialta. Juho Koskimies (1980) soittaa omia flamencosävellyksiään yhdistäen flamencon harmoniakieltä suomalaiseen melankoliaan sekä elokuvamaiseen mielenmaisemaan. Konsertissa kuullaan flamencon perinteisiä tyylilajeja (alegrias, tangos, seguiriyas, bulerias jne.) soolokitarakappaleina. Liput 5 €.
Lue lisää
Ke 29.7. klo 18

Konsertti

Otto Eskelisen levynjulkkarikeikka

Helmi Levyt julkaisee Otto Eskelisen Pindarin sävel albumin 24.7. Levynjulkkarikeikka soi Laternan kellarigalleriassa keskiviikkona 29.7. Eskelinen on säveltäjä ja multi-instrumentalisti joka vaikuttaa mm. The Mystic Revelation of Teppo Repo ja Astro Can Caravan yhtyeissä. Pindarin sävel on hänen ensimmäinen soololevynsä. Tämä rauhoittava ja spirituaalinen maailmanmusiikkilevy on syntynyt maailman eri kolkissa. Liput 5 €.
Lue lisää
La 25.7. klo 10-15

Taiteilijatapaaminen

Markku Joutsen tavattavissa näyttelyssään

Tiili-ja kellarigallerian näyttelymme ”Ajattomuus” esittelee Markku Joutsenen uniikkeja bromiöljyvedoksia. Joutsenen näyttely ehti avautua jo kertaalleen kellarigalleriassa viime maaliskuussa. Yhden aukiolopäivän jälkeen Laterna Magica joutui kuitenkin sulkemaan ovensa koronarajoitusten takia. Taiteilija on tavattavissa gallerialla uudelleen avatuneessa näyttelyssään lauantaina 25.7. klo 10-15. Tilaisuuteen ja näyttelyyn on vapaa pääsy.
Lue lisää
Ke 15.7.2020 klo 18

Konsertti

Vinolempi

Maria Vinbergin ja Noora Laitisen Vinolempi yhdistelee kauniita lauluharmonioita akustiseen soitantaan, jota kerrostetaan livelooppauksella. Liput 5 €.
Lue lisää
La 4.7.2020 klo 13

Taiteilijatapaaminen

Mika Jokinen kertoo @meilahti2020 -näyttelystään

Mika Jokinen työskenteli keväällä 2020 Meilahden sairaalan tehohoito-osastolla M2, jolla hoidettiin koronavirukseen sairastuneita potilaita. Työn lomassa Jokinen kuvasi työtovereitaan hoitotyön arjessa poikkeuksellisen ajan keskellä. Kuvat ovat nyt ensimmäistä kertaa esillä ainutlaatuisessa näyttelyssä Laterna Magican kellarigalleriassa. Taiteilijatapaamisessa Jokinen kertoo kuinka kuvat syntyivät. Vapaa pääsy.
Lue lisää
13.6. asti

Tervetuloa penkomaan

Varastojen aarteita myyjäisissä 13.6. asti

Näyttelyt Laternan gallerioissa jatkuvat vasta juhannuksen jälkeen ja olemme nyt keränneet kellarigallerian täyteen varastojen aarteita myyjäisiä varten. Tarjolla on huikea valikoima julisteita, valokuvia, kirjoja, vinyylilevyjä ja antiikkia. Tervetuloa penkomaan!
Lue lisää
To 14.5. 2020 klo 18

Afterwork-konsertti

Gaia

Gaia esittää mystistä hippikelttiprogea virtuoottisesti ja intohimoisesti. Liput 5 € Laternan kassalta ennen keikan alkua.
Lue lisää