Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
Ke 10.11. klo 18 alkaen

Taideillanvietto

Drink&Collage kollaasityöpaja gallerialla

Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Kollaasi on inspiroiva ja vapaamuotoinen tekniikka, jossa erilaisia materiaaleja yhdistetään samaan teokseen. Nimi tulee ranskan verbistä coller (liimata) ja tekniikka on syntynyt 1900-luvun alun kubistien parissa. Kollaasitöihin käytämme Laterna Magican arkistoista säästettyjä ainutlaatuisia paperimateriaaleja. Osallistumismaksu 35 €. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää
Ke 3.11. klo 18

Konsertti

Tule suloinen kuolema– kuoleman ja kuutamon lauluja

Laulaja Anna Ilveskoski ja pianisti Anni Seidla ovat koonneet J.S. Bachin, Jean Sibeliuksen, Toivo Kuulan, Mart Saaren, Martti Helan, Eduard Ojan, Claude Debussyn ja Rentaro Takin tulkintoja näistä mystisistä aiheista konsertiksi. Liput 5 €.
Lue lisää
Pe 12.11. klo 18.30

Konsertti

Josefiina Vannesluoma ja Kenneth Jimenez

"While you're lonely" is the name of the debut album by finnish singer Josefiina Vannesluoma and NYC based bassist Kenneth Jimenez. As a duo they have explored free form and got together in Helsinki in 2019 to improvise, play concerts and record. Now, almost exactly two years later, they get together again in Helsinki to play and celebrate their record release through Irazu Records, an independant avantgarde label based in New York.‍ Tickets 10 €.
Lue lisää
To 18.11.2021 klo 18

Suhina Klubi

Vieraana Marie-Claire Schlameus ja Japan Visa

Suhina Klubi palaa takaisin tarjoamaan kokeellisen ja improvisoidun musiikin konsertteja Laterna Magicassa syksyn 2021 ajan. Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen ja ajoittain Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia. Marraskuun klubin vieraaksi saapuvat Marie-Claire Schlameus ja Japan Visa. Liput 5 €.
Lue lisää
To 25.11.2021 klo 18

Performanssi

Mixa Fortuna ja Mario Massa: NAINEN ABATJOUR

Carrying out a performance-art project about handwriting without eyes: around inner visualization and concentration, through sound and music ... and through a play. With the magic advice of an overhead projector...
Lue lisää
Ke 1.12.2021 klo 19

LOPPUUNMYYTY: Jazz-ilta mesenaateille

Jonas Metsäkylä trio

Jonas Metsäkylä trio palaa jälleen Laternaan, tai sanoisinko, vihdoin! Kyseessä on loppuunmyyty konsertti Laternaa tukeneille mesenaateille.
Lue lisää

Menneet tapahtumat

La 12.6. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Hanna Galtat näyttelyssään Merkilliset merkit

Tiiligalleriatilassa Hanna Galtat'n Merkilliset merkit -näyttely koostuu pienistä pronssiveistoksista. Taiteilija on paikalla näyttelyssä lauantaina 12.6. klo 13-15.
Lue lisää
La 12.6. klo 10-12

Taiteilijatapaaminen

Juha Laitalainen valokuvanäyttelyssään Maiseman ääressä

Juha Laitalaisen valokuvista koostuva näyttelykokonaisuus Maiseman ääressä on esillä Laterna Magican kirjagalleriatilassa ja kellarigalleriassa. Juha Laitalainen on tavattavissa näyttelyssään lauantaina 12.6. klo 10-12.
Lue lisää
To 10.6.2021 klo 19

Art Fair Suomi 2021

Kalle Taivainen ja Jori Sjöroos - Syvällisten keskustelujen ja kevyen musiikin ilta kellarissa

Syvällisten keskustelujen ja kevyen musiikin ilta kellarissa osana Art Fair Suomi -viikkoa. Kalle Taivainen ja Jori Sjöroos haluavat keskustella yleisön kanssa vaikeista ja syvstä aiheista. Kevennyksenä kuulemme Loiriplukarin esittämiä lauluja. Liput 15 €. Tapahtuma on täynnä.
Lue lisää
Ke 9.6.2021 klo 18

Art Fair Suomi 2021

Queer-opastus Hanna Galtat'n näyttelyyn

Queer-opastus Hanna Galtat’n näyttelyyn Merkilliset merkit. Queer-opastuksella tarkastelemme erilaisia epänormatiivisia tulkintoja, joita katsoja voi esittää taiteesta, ja esimerkiksi sen tavasta kuvat inhimillisiä teemoja. Opastuksen on tuottanut Helsingin yliopiston taidehistorian opiskelijoiden ainejärjestö Eidos ry. Tapahtuma on osa vuoden 2021 Art Fair Suomi goes Galleries -tapahtumaviikkoa. Varaa paikkasi nyt!
Lue lisää
Lue lisää
Ti 8.6.2021 klo 18

Art Fair Suomi 2021

Valokuvaaja Juha Laitalaisen opastus maisemakuvauksen saloihin

Opastus maisemavalokuvauksen saloihin. Yhteistyössä Kamera-lehden kanssa. Juha Laitalainen antaa vinkkejä maisemakuvaukseen valokuvanäyttelyssään Maiseman ääressä. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Tapahtuma on osa vuoden 2021 Art Fair Suomi goes Galleries-tapahtumaviikkoa. Tapahtuma on täynnä.
Lue lisää
Lue lisää
Ke 28.4.2021 klo 16-18

Taiteilijatapaaminen Konstnärsträff

Lotta Wigelius-Wulff

Tervetuloa tapaamaan Lotta Wigelius-Wulffia Laternan Kirjagalleriaan keskiviikkona 28.4. klo 16-18 hänen näyttelyssään Kivi, horistontti ja me muut. Gallerialla on käytettävä maskia. Rajoitamme kävijämäärää tarvittaessa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lue lisää
La 24.4.2021 klo 12-15

Taiteilijatapaaminen

Jarkko Martikainen ja Ilkka Vuojala näyttelyssään Lihavia luurankoja

Tervetuloa tapaamaan Jarkko Martikaista ja Ilkka Vuojalaa Tiili- ja kellarigalleriassa lauantaina 24.4. klo 12-15. Gallerialla on käytettävä maskia. Rajoitamme kävijämäärää tarvittaessa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lue lisää
Lue lisää
La 10.4. klo 12-15

Taiteilijatapaaminen

Rebecca Sandelin tavattavissa näyttelyssään

Kirjagalleriatilassa Rebecca Sandelinin teossarja hyödyntää vintage-liikkeistä löydettyjä valokuvia, joita on työstetty eri tavoin. Rebecca Sandelin on tavattavissa gallerialla näyttelyn päättymispäivänä lauantaina 10.4. klo 12-15.
Lue lisää
La 6.2.2021 klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Dietmar Tallroth näyttelyssään Things (or less)

Dietmar Tallrothin mustavalkoisista valokuvista koostuva näyttely pureutuu konsumerismiin ja tarkastelee jo omistamiamme tavaroita uusin silmin. Näyttelylle ei valitettavasti järjestetä avajaisia pandemiatilanteesta johtuen. Dietmar Tallroth on kuitenkin tavattavissa gallerialla lauantaina 6.2. klo 13-15. Gallerialla on käytettävä maskia. Rajoitamme kävijämäärää tarvittaessa.
Lue lisää
La 16.1. klo 12-15

Taiteilijatapaaminen gallerialla

Alex Markwith näyttelyssään Elemental Transmissions

Alex Markwith (s. 1988, Kingston, PA, USA) muutti Helsinkiin syyskuussa 2020 yhdeksän New Yorkissa asutun vuoden jälkeen. Elemental Transmissions on taiteilijan kuudes yksityisnäyttely ja hänen ensimmäinen näyttelynsä Suomessa. Taiteilija on tavattavissa gallerialla lauantaina 16.1. klo 13-15. Gallerialla on käytettävä maskia. Rajoitamme kävijämäärää tarvittaessa.
Lue lisää
To 17.12. klo 18

PERUTTU: Konsertti

Muovi Makkonen

TAPAHTUMA PERUTTU. Muovi Makkonen tarjoilee suomenkielistä runollista ja rokahtavaa musaa kitaran ja koskettimien kera. Koskettimet Elisa Makkonen, kitara Tommi Kanerva. Liput 5 €
Lue lisää
La 21.11. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Taiteilijatapaamisessa Kari Holopainen

Kari Holopaisen taiteilijapolussa on monta mutkaa ja käännettä. Sen sivuhaarat ulottuvat musiikin, kirjataiteen, maalauksen, grafiikan ja valokuvan alueille. Parhaiten Kari Holopainen tunnetaan polymeerigravyyrin kehittäjänä ja alan opettajana sekä ainutlaatuisen hienoista, pienipainoksisista kirjoista ja kuvasalkuista, joissa on hyödynnetty valokuvataiteen ja taidegrafiikan ilmaisukeinoja. Kari Holopainen on tavattavissa näyttelyssään Polku lauantaina 21.11. klo 13-15. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lue lisää
Pe 13.11. klo 18

Taideillanvietto

Drink&Collage-työpajailta Laternalla, äänimaiseman tarjoilee Teo Kalsa

Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Laterna Magican kirjagalleriassa voit tutustua Teo Kalsan Metempsychosis-näyttelyn töihin. Teo Kalsa tarjoilee taustalle äänimaiseman. Pääset myös kokeilemaan kollaasien tekoa itse. Lipun hinta 5 € sisältää materiaalit. Osallistujat voivat halutessaan nautiskella kollaasitöiden ohella itse tuomiaan viinejä tai muita virvokkeita (huomioithan, että virvokkeet on tuotava mukana). Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää
To 5.11. klo 18.30

Konsertti

Kaukorakkaus

Elektroninen trio Kaukorakkaus julkaisee marraskuussa 2020 jo neljännen singlensä "Kouvola". Yhtyeen soundi yhdistelee punkkia, elektroa, herkkyyttä sekä väkivaltaa ja "Kouvola" tulee jatkamaan tällä tiellä. Liput 5 € Laternan kassalta ennen keikan alkua. Konsertin ajan käytettävä kasvosuojainta, jonka saat tarvittaessa Laternan kassalta lipunmyynnin yhteydessä.
Lue lisää
Ma 2.11. klo 18

Podcast-nauhoitus

Elämän kirjat -podcastin vieraana Marko Annala

Kolmannen Elämän kirjat -illan vieraana omat viisi kirjavalintaansa esittelee Marko Annala. Ilmoittaudu mukaan yleisöön nyt! Annala (s. 1972) on metalliyhtye Mokoman keulakuvana tunnettu muusikko, rocklyyrikko ja kirjailija. Esikoisromaani Värityskirja ilmestyi vuonna 2017, Paasto vuonna 2018 ja uutuusromaani Kuutio syyskuussa 2020. Annalan kolmas romaani on syvän inhimillinen tarina isyydestä, rakkaudesta ja elämästä haastavan lapsen kanssa.
Lue lisää