Tapahtumat

Konsertteja, kirjailtoja, taiteilijatapaamisia, keskustelua ja runoja
To 29.7. klo 17-20

Työpaja

Deniz Hartikaisen tuftaustyöpaja

Deniz Hartikaisen ohjaamassa työpajassa Laterna Magican Kirjagalleriassa tutustutaan punch needle -kirjontatekniikkaan eli tuftaukseen. Työpajan hinta 65 € sisältää laadukkaan neulan ja muut materiaalit. Ilmoittaudu mukaan!
Lue lisää
To 19.8. klo 17 alkaen

Syksyn avaus

Taiteiden yö Laternassa

Illan ohjelmassa kahden näyttelyn avajaiset klo 17-19. Taneli Eskolan punkkarivalokuvia kirjagalleriassa ja Kino-Suomi työryhmän valokuvanäyttely Eläviä kuvia Helsingissä – kierros korttelikinojen vuosikymmeniin kellarigalleriassa. Klo 20 Keikalla kellarissa Muovi Makkonen, joka tarjoilee suomenkielistä runollista ja rokahtavaa musaa kitaran ja koskettimien kera. Koskettimet Elisa Makkonen, kitara Tommi Kanerva.
Lue lisää
Lue lisää
Kerran kuukaudessa alkaen 26.8.2021

Konserttisarja

Suhina-klubi tulossa syksyllä 2021

Suhina Klubi palaa takaisin tarjoamaan kokeellisen ja improvisoidun musiikin konsertteja Laterna Magicassa syksyn 2021 ajan. Suhina Klubi on Jukka Kääriäisen ja Teemu Mustosen isännöimä kuukausittainen konserttisarja, jossa vaihtuvat muusikkovieraat musisoivat yhdessä ja erikseen Jukan ja Teemun kera setin tai ehkäpä toisenkin ennalta määrittämätöntä musiikkia.
Lue lisää
La 4.9. klo 18

Suomalaisen alakulttuurin päivän konsertti

Sonus Obscuros

Laskeudu ktooniseen pimeyteen Laterna Magican kellarin kautta suomalaisen alakulttuurin päivänä, jolloin syksyksi taittuvan loppukesän hämyssä kolme musiikkiesitystä heijastavat seinille fantastisia äänimaisemia ja vievät kuulijansa toisenlaisiin todellisuuksiin. Liput 5 €
Lue lisää
Lue lisää

Menneet tapahtumat

Ke 25.11. klo 18

PERUTTU: Konsertti

Tule suloinen kuolema– kuoleman ja kuutamon lauluja

Laulaja Anna Ilveskoski ja pianisti Anni Seidla ovat koonneet J.S. Bachin, Jean Sibeliuksen, Toivo Kuulan, Mart Saaren, Martti Helan, Eduard Ojan, Claude Debussyn ja Rentaro Takin tulkintoja näistä mystisistä aiheista konsertiksi. Liput 5 €.
Lue lisää
La 21.11. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Taiteilijatapaamisessa Kari Holopainen

Kari Holopaisen taiteilijapolussa on monta mutkaa ja käännettä. Sen sivuhaarat ulottuvat musiikin, kirjataiteen, maalauksen, grafiikan ja valokuvan alueille. Parhaiten Kari Holopainen tunnetaan polymeerigravyyrin kehittäjänä ja alan opettajana sekä ainutlaatuisen hienoista, pienipainoksisista kirjoista ja kuvasalkuista, joissa on hyödynnetty valokuvataiteen ja taidegrafiikan ilmaisukeinoja. Kari Holopainen on tavattavissa näyttelyssään Polku lauantaina 21.11. klo 13-15. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lue lisää
Pe 13.11. klo 18

Taideillanvietto

Drink&Collage-työpajailta Laternalla, äänimaiseman tarjoilee Teo Kalsa

Drink&Collage-illassa tutustutaan kollaasitöiden tekemiseen. Laterna Magican kirjagalleriassa voit tutustua Teo Kalsan Metempsychosis-näyttelyn töihin. Teo Kalsa tarjoilee taustalle äänimaiseman. Pääset myös kokeilemaan kollaasien tekoa itse. Lipun hinta 5 € sisältää materiaalit. Osallistujat voivat halutessaan nautiskella kollaasitöiden ohella itse tuomiaan viinejä tai muita virvokkeita (huomioithan, että virvokkeet on tuotava mukana). Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lue lisää
To 5.11. klo 18.30

Konsertti

Kaukorakkaus

Elektroninen trio Kaukorakkaus julkaisee marraskuussa 2020 jo neljännen singlensä "Kouvola". Yhtyeen soundi yhdistelee punkkia, elektroa, herkkyyttä sekä väkivaltaa ja "Kouvola" tulee jatkamaan tällä tiellä. Liput 5 € Laternan kassalta ennen keikan alkua. Konsertin ajan käytettävä kasvosuojainta, jonka saat tarvittaessa Laternan kassalta lipunmyynnin yhteydessä.
Lue lisää
Ma 2.11. klo 18

Podcast-nauhoitus

Elämän kirjat -podcastin vieraana Marko Annala

Kolmannen Elämän kirjat -illan vieraana omat viisi kirjavalintaansa esittelee Marko Annala. Ilmoittaudu mukaan yleisöön nyt! Annala (s. 1972) on metalliyhtye Mokoman keulakuvana tunnettu muusikko, rocklyyrikko ja kirjailija. Esikoisromaani Värityskirja ilmestyi vuonna 2017, Paasto vuonna 2018 ja uutuusromaani Kuutio syyskuussa 2020. Annalan kolmas romaani on syvän inhimillinen tarina isyydestä, rakkaudesta ja elämästä haastavan lapsen kanssa.
Lue lisää
La 31.10. klo 13-15

Taiteilijatapaaminen

Taiteilijatapaamisessa Anna Mattila

Anna Mattila on tavattavissa näyttelyssään Tilaton...Tilassa lauantaina pyhäinpäivänä klo 13-15. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!
Lue lisää
Pe 16.10. klo 18

Afterwork-konsertti

Jonathan Bäckström trio

Basisti Jonathan Bäckström debytoi uuden trionsa kanssa Laternan kellarigalleriassa. Liput 5 € Laternan kassalta ennen keikan alkua. Konsertin ajan käytettävä kasvosuojainta, jonka saat tarvittaessa Laternan kassalta lipunmyynnin yhteydessä.
Lue lisää
Pe 9.10. klo 19

Keikka

T.JARVA DUO

T. JARVA DUO (s.o. Sami Hassinen ja Taneli Jarva) avaa jälleen lasisen laulukirjansa ja suuntaa kohti sointumerkintöjen synkempää puolta. Koruttoman käsittelynsä saavat tälläkin kertaa mm. Leonard Cohenin, Tom Waitsin ja Townes Van Zandtin tuotanto. Lisäksi duolta kuullaan maailman kantaesitykset omista originaaleistaan ”Venus Is High”, ”A Drunkard’s Prayer” sekä ”Bride of Jesus”. Iltaa todistamaan mahtuu tällä kertaa 40 henkeä ja 5€ lipun hintaan sisältyy lopun aikain hengessä ovelta jaettu kertakäyttöinen musta hengityssuojain. Perjantai 9.10. Laterna Magica , Helsinki. Solve et Coagula.
Lue lisää
Pe 9.10. klo 17 alkaen

Taiteilijatapaaminen

Taiteilijatapaaminen: Antti Närhi ja Laura Kautovaara

Laura Kautovaara ja Antti Närhi ovat tavattavissa gallerialla perjantaina 9.10. klo 17 alkaen ennen T.Jarva-duon keikkaa, joka alkaa samana iltana klo 19. Taiteilijatapaamiseen vapaa pääsy. Keikalle liput 5 €.
Lue lisää
To 8.10.2020 klo 18

Podcast-nauhoitus

Elämän kirjat -podcast: Vieraana Emmi Itäranta

Laterna Magican uusi podcast Elämän kirjat esittelee kerrallaan yhden kirjailijavieraan ja viisi hänen valitsemaansa hänen kirjalliseen työhönsä ja elämäänsä vaikuttanutta kirjaa. Podcast nauhoitetaan livenä pienen yleisön edessä Kirjagalleria Laterna Magicassa syksyn 2020 aikana.Toisen jakson vieraana on Emmi Itäranta. Ilmoittaudu mukaan yleisöön nyt!
Lue lisää
Pe 2.10. klo 18

Konsertti

Livia Schweizer: Forms of Sound - Äänen muodot

Italialais-sveitsiläinen huilisti Livia Schweizer tuo Laternan kellarigalleriaan konsertin, joka on rakennettu improvisaation ja sävelletyn musiikin välille. Erilaisia huiluja käyttäen Livia esittää musiikillisia piirroksia ja kuvia, jotka saavat inspiraationsa näyttelyssä esillä olevista muodoista ja materiaaleista. Konserttiin on vapaa pääsy. Konsertin ajan käytettävä kasvosuojainta, jonka saat tarvittaessa Laternan kassalta.
Lue lisää
Pe 2.10. klo 14-17

Taiteilijatapaaminen

Taiteilijatapaamisessa Leena Juvonen ja Leena Mäki-Patola

Tervetuloa tapaamaan Leena Juvosta ja Leena Mäki-Patolaa gallerialle perjantaina 2.10. klo 14-17.
Lue lisää
To 24.9. klo 18

Podcast-nauhoitus

Elämän kirjat -podcast: Vieraana Jarkko Martikainen

Laterna Magican uusi podcast Elämän kirjat esittelee kerrallaan yhden kirjailijavieraan ja viisi hänen valitsemaansa hänen kirjalliseen työhönsä ja elämäänsä vaikuttanutta kirjaa. Podcast nauhoitetaan livenä pienen yleisön edessä Kirjagalleria Laterna Magicassa syksyn 2020 aikana. Ensimmäisenä vieraanamme on Jarkko Martikainen.
Lue lisää
La 12.9.2020 klo 13

Taiteilijatapaaminen

Jenni Haili näyttelyssään Other I

Laterna Magican kellarigalleriassa Jenni Hailin näyttelykokonaisuus Other I koostuu useasta teossarjasta, jotka heijastelevat identiteetin, toiseuden ja pelon, mutta myös satujen ja leikkien maailmoja. Haili on tavattavissa gallerialla lauantaina 12.9. klo 13 alkaen.
Lue lisää
Ke 9.9.2020 klo 19

Konsertti

Maria Lentonen

HUOM! Konsertissa käytettävä kasvosuojainta. Saat kertakäyttöisen maskin halutessasi gallerialta. Maria Lentonen on suomalainen laulaja ja lauluntekijä. Hänen melankolisissa kappaleissaan ja tummassa äänessään on modernin vintage, mutta ajaton soundi. Maria Lentonen valmistelee albumia, jolta on julkaistu ensimmäinen single Sun jälkeen. Liput 7 € Laternan kassalta ennen keikan alkua.
Lue lisää