Syksyn avaus

Taiteiden yö 2023 Laternassa

To 17.8. klo 17 alkaen

Laterna Magican Taiteiden yön ohjelmassa taidetta ja musiikkia.

Illan ohjelmassa kahden näyttelyn avajaiset klo 17-19. Kellarigalleriassa costaricalaisten valokuvaajien Kenneth Jimenezin ja Roberto Murillo Ariasin valokuvia ja videoteoksia näyttelyissä Things I Want You to Remember & Verolís, photography from Costa Rica.

Kirjagalleriatilassa "Perforoitua selkänahkaa" - otoksia elokuvanteosta 1970-80 -luvuilla, valokuvat Pekka Aine, Eki Peltomaa ja Hannu Peltomaa.

Klo 19.30 jälkeen livemusiikkia: Muovi Makkonen tarjoilee vaihtoehtorockia Vallilasta,

klo n.20.30 Sörnäinen akustisena!  Sörnäinen on suomenkielinen countryrockyhtye Helsingin pimeältä puolelta. (akustisessa kokoonpanossa mukana Tapio Wilska, Joonatan Kotila ja Jukka Taskinen).

Vapaa pääsy!

Muovi Makkonen soittaa kauniilla mutta riitasointuisilla melodioilla varustettuja suomirock -biisejä, joiden häijyt tekstit jäävät kummittelemaan kuulijansa päähän. Muovi Makkoseen kuuluu kappaleista vastaava Elisa Makkonen (koskettimet & laulu) ja mm. Murheenlaaksossa kitaraa soittava Tommi Kanerva. Toinen albumi Marraskesi julkaistiin diginä 12.6.2023. 100 kappaleen vinyylipainos on saapunut ja levyä on myynnissä keikalla.

https://youtu.be/KvV6FwhHKBI

https://youtu.be/9FII8M1TFjg

https://open.spotify.com/artist/4YyLrcsNzWJJvzyYDOOEnJ

Muovi Makkonen

Sörnäinen on kanonisoimattoman kantrin sekä agentiaanisen angsti-iskelmän airue. Vuonna 2014 perustettu yhtye on mollisointujen, luovuttamisen ja suomidepression yhdistelmä Katri Valan puiston varjoisemmalta laidalta. Pitkän linjan soittajien kokoonpano on kuullut baarien miesten tarinat, jatkaen surutyötä seuraaville sukupolville.